Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, hardkor113 napisał:

Braki są spowodowane głupota ludzi. Przecież normalne że stacjie mają ustalone terminy dostaw. Powiedzmy przywożą co 5 dni bo zawsze na tyle im wystarczało. A teraz powiedzmy w poniedziałek przywieźli zaraz wszystko wykupili to trzeba czekać na nów dostawę. Nie ma w tym nic dziwnego.

Jak widać wyżej dla niektórych osób jest to nawet bardzo dziwne 😄

Tak samo z bankomatami. Jakby wcześniej nigdy nie zdarzało się że w bankomacie nie było kasy albo była awaria. 

Tacy ludzie potrzebują opieki nad sobą. Nie potrafią racjonalnie myśleć i dodać 2 do 2

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, hardkor113 napisał:

Braki są spowodowane głupota ludzi. Przecież normalne że stacjie mają ustalone terminy dostaw. Powiedzmy przywożą co 5 dni bo zawsze na tyle im wystarczało. A teraz powiedzmy w poniedziałek przywieźli zaraz wszystko wykupili to trzeba czekać na nów dostawę. Nie ma w tym nic dziwnego.

Otóż to, dostawy są z góry zaplanowane, a że hołota się rzuciła i wykupują na bieżąco to później jak ktoś potrzebuje to nie może zatankować bo nie ma. W Świdniku podobno policja na stacjach stoi i sprawdza stan paliwa i ocenia czy możesz zatankować, czy też nie 🙆‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, kamcio15 napisał:

Otóż to, dostawy są z góry zaplanowane, a że hołota się rzuciła i wykupują na bieżąco to później jak ktoś potrzebuje to nie może zatankować bo nie ma. W Świdniku podobno policja na stacjach stoi i sprawdza stan paliwa i ocenia czy możesz zatankować, czy też nie 🙆‍♂️

A za kanistry w bagażniku powinni takiego delikfenta przepałować. 

Opublikowano

Kolega rano dzwonił, hurt dalej nie dostępny. 

Po drodze jedna stacja on  6,35 druga 5,99.

W tej co się zaopatruje 6,20.

Po nawozy kolejka. 

Dzwoniłem z ciekawości to ceny bez zmian. 

Dużo przyjechało tych co mają nawóz wyfakturowany żeby go zabrać z placu 😂

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

No jak się naleciało na stację tych co zawsze w hurcie kupowali to zrobiło się drogo. 

Śmiać się chciało jak wziął 4000 l po 5,40 i krzyczał za rabatem, bo przy zakupie ponad 150 l dają 10 groszy. 

Paliwo skoczyło zaraz na 5,55

A kupował pierwszy raz na stacji bo podawał dane do fv

Opublikowano
2 godziny temu, hardkor113 napisał:

Tu jesteś w błędzie fakt ludzie się rzucili ale u nas stacje i hurtownia też nie dostają tyle co zawsze bo zamiast 5 cystern dostają 2

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Było za drogo po 5,30 a teraz panie powyżej 6 zł i bioro tylko dym idzie 🤔

Po 6 to tanio. Brali po 7 i 8 zł i się bili i to ci co najwięcej krzyczą że bieda w kraju 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Powiem wam że jeszcze parę postów śmiałem się z tego że ludzie tankują na stacji w banki itp. teraz twierdzę że dobrze robili bo hurt prawie całkowicie zablokowany i cena wyższa niż na stacji. A ja chciałem zrobić zapas kupiłem po 5,4 dostawa na dziś a dziś dostałem tel że w tej cenie paliwa nie dostanę ani takiej ilości ani takiej ceny. Trzeba było jechać na stację i tankować jak wszyscy w mauzera

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, tomhim1 napisał:

Powiem wam że jeszcze parę postów śmiałem się z tego że ludzie tankują na stacji w banki itp. teraz twierdzę że dobrze robili bo hurt prawie całkowicie zablokowany i cena wyższa niż na stacji. A ja chciałem zrobić zapas kupiłem po 5,4 dostawa na dziś a dziś dostałem tel że w tej cenie paliwa nie dostanę ani takiej ilości ani takiej ceny. Trzeba było jechać na stację i tankować jak wszyscy w mauzera

Może zablokowali żeby najpierw zaopatrzyć stacje za za 2,3 dni wznowią. 

To że będzie drożej było już wiadomo w czwartek rano. 

Pytanie tylko jak drożej? 

Opublikowano
13 minut temu, tomhim1 napisał:

Bo Ci co tutaj się tam śmiali i szydzili pierwsi w popłochu się tankowali. Teraz czy będzie paliwo czy nie to cena już będzie dużo wyższa. Sam miałem limit wykorzystany i spory zapas, ale tak mi się wydawało że ta cena 5.3-5.4 będzie atrakcyjna nawet za jakiś czas. Teraz pewnie po odliczeniu nie wyjdzie taka stawka co wcześniej bez...

Opublikowano
13 minut temu, rolnik34 napisał:

za tydzien bedzie po 7 zl

A jaki powód skoro baryłka poniżej 100dolarów?

Opublikowano
Agrest napisał:

13 minut temu, rolnik34 napisał:

za tydzien bedzie po 7 zl

A jaki powód skoro baryłka poniżej 100dolarów?

by maruderów co w czwartek rano było im drogo pogonić 🤭😁

Opublikowano

Niestety ale głupota ludzka jest niezbadana!

Nakręcanie spirali powoduje chaos a tymczasem na giełdzie w tym momencie baryłka ropy kosztuje tyle samo co w dniu 14.02.22 i o 10$ taniej niż w 06.2014 roku.....

Opublikowano
SimentalBoży napisał:

Dziś chciałem wlać 5 l benzyny do piły w taką małą bańkę a gościu do mnie mówi że można tankować tylko w bak , Orlen podlaskie , cyrk 

trza jeździć prosto z lasu z piłą na cpn😅 następnym razem daj mu pilarkę i powiedz "do pełna prosze" 😅😛

• Like 1
  • Haha 7
Opublikowano
2 godziny temu, tomhim1 napisał:

Ja dwa dni dzwoniłem wszędzie o hurt i nikt nie chciał już wozić. W czwartek rano banki i jeszcze bez kolejek kupiłem po 5.45. do wiadra i zasysanie do zbiornika.

IMG_20220224_125911.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

trza jeździć prosto z lasu z piłą na cpn😅 następnym razem daj mu pilarkę i powiedz "do pełna prosze" 😅😛

Kuźwa ależeś mi pomysła podesłał. 😃👍🏼

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v