Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Grabos1981 napisał:

Teraz jeszcze inne przemyślenie. czy tym popiepszonym ludziom aż tak jest potrzebne te paliwo w samochodzie. nie przeżyją bez niego. niech pomyślą że przez takie zachowanie mogą spowodować że zakłócą dostawy choćby żywności bo przewoźnik nie będzie miał paliwa. albo zwykły rolnik nie wyjedzie w pole. I co? samochód z pełnym bakiem da mu jeść??

a ja czym mam do pracy dojechać ? Liczy się tylko rolnik bo on nie będzie miał w pole jak wyjechać ?

Opublikowano
21 minut temu, cinek1808 napisał:

Obajtek wydał oświadczenie że zapas paliwa jest zabezpieczony i nie należy się martwić. Będzie dostarczone na bieżąco 

Tzn że paliwa nie ma i nie będzie, powinniśmy zacząć się martwić 🙃

Opublikowano
4 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

a ja czym mam do pracy dojechać ? Liczy się tylko rolnik bo on nie będzie miał w pole jak wyjechać ?

Ile litrów średnio tankujesz do auta podczas wizyty na stacji ? 

A ile dziś ludzie tankują przez strach ?

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

Grabos1981 napisał:

Teraz jeszcze inne przemyślenie. czy tym popiepszonym ludziom aż tak jest potrzebne te paliwo w samochodzie. nie przeżyją bez niego. niech pomyślą że przez takie zachowanie mogą spowodować że zakłócą dostawy choćby żywności bo przewoźnik nie będzie miał paliwa. albo zwykły rolnik nie wyjedzie w pole. I co? samochód z pełnym bakiem da mu jeść??

nie chodzi mi o tych co normalnie tankują. Tylko o takich co myślą że na całe życie zapasy zrobią.

• Thanks 1
Opublikowano
pawlus224 napisał:

4 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Ile litrów średnio tankujesz do auta podczas wizyty na stacji ? 

A ile dziś ludzie tankują przez strach ?

przeciętnie 150 -200 zł. Pytanie ilu z tu obecnych sama uległa panice i stała w tych kolejkach

Opublikowano
16 minut temu, raven18 napisał:

Tzn że paliwa nie ma i nie będzie, powinniśmy zacząć się martwić 🙃

Akurat czego jak czego ale paliwa nie zabraknie. Raz że rosja musi zarabiać bo prowadzą wojnę a dwa to teraz ciapate i amerykańce będą chcieli skorzystać z szansy i wbić się na miejsce putina. Wojna wojną ale interesy muszą iść dalej i kasa ma być 

• Like 1
Opublikowano

Cbot po wystąpieniu Bidena +10  934  obecnie dolców na pszenicy. Baryłka ropy w dół 95,40 i idzie w dół, podejrzewam że jeszcze poleci bo swift został. Te zakupy do samochodów 60 litrów to tylko zarobek dla stacji podobno ceny pod 10 zł ...

Opublikowano
46 minut temu, katopo napisał:

Na taką stację to powinien wjechać jakiś prokurator czy inny urzędnik i dowalić im za spekulacje 

28 minut temu, soltys48 napisał:

k**wa polska PAŃSTWOWA stacja. Brawooooo

Robić zdjęcia i bombardować nimi UOKiK

Taa jasne, jakie to typowo polskie, ja nie mam to i niech inny nie będzie miał. A jak na giełdzie ziemniaki podają po dychu za worek i nagle doleje i nikt ziemniaka nie dowiezie to ci co mają od razu po 30 sprzedają, też im dowalić za spekulację albo do uokik zgłosić. Nie żyjemy w socjalizmie gdzie ceny były urzędowe, mam towar za tyle jak nie chcesz to nie kupuj nikt nie zmusza, azotowe poszły 300% do góry a tu się o 30 % na paliwie pultacie.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ludzie już pierniczą, że w hurcie nie idzie nic zamówić. Prawda to? 

Chwilowo tak

4 minuty temu, mikad napisał:

Taa jasne, jakie to typowo polskie, ja nie mam to i niech inny nie będzie miał. A jak na giełdzie ziemniaki podają po dychu za worek i nagle doleje i nikt ziemniaka nie dowiezie to ci co mają od razu po 30 sprzedają, też im dowalić za spekulację albo do uokik zgłosić. Nie żyjemy w socjalizmie gdzie ceny były urzędowe, mam towar za tyle jak nie chcesz to nie kupuj nikt nie zmusza, azotowe poszły 300% do góry a tu się o 30 % na paliwie pultacie.

Państwowa spółka tak powinna robić? Śmiem wątpić,

Wiesz kto powiedzmy rządzi rynkiem paliw płynnych w PL?

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał:

Ludzie już pierniczą, że w hurcie nie idzie nic zamówić. Prawda to? 

Prawda. Obsrajtek twierdzi inaczej, ale najzwyczajniej kłamie. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mikad napisał:

Hurt przyblokowany ale nie dla wszystkich jednakowo, gadałem dzisiaj z moim dostawcą i z zaplanowanych na jutro do wywozu 80 tys litrów dostał 30.

Rejowiec całkowicie zablokowany tak samo Nowa Wieś . Pytanie dlaczego, te ogromne magazyny opróżnione w pół dnia?

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Również nie. Wtedy też pisałem zgłaszać do UOKiK

Na Orlenie dziś lali w mauzery bez ceregeli po kilka tysięcy. 

Nagle można, w beczki to samo, policja nie reagowała. 

Dziś kasę z ludzi wydoili, jutro może dadzą domiar. 

4 mauzery b7 to normalne nie jest 

Dwupłaszczowy pod korek zalany

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v