Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Damianek20 napisał:

28 minut temu, Tomek0406 napisał:

Na pewno jest tak jak piszesz... Gdyby nasi przodkowie wychodzili z takiego założenia to dziś miałbyś na imię Hans albo Rusłan ale może tobie też to wszystko jedno. Chłopie to nie czasy średniowiecza że królowie walczą wraz z poddanymi

No i może właśnie źle że nie walczą. Bo teraz można w białych rękawiczkach rozpętać wojnę i wysłać na śmierć tysiące albo miliony . Ale to jest właśnie tego typu mentalność ludzi tych co napadają bo ktoś im każe to robić a oni ślepo to robią mimo że giną . Gdyby ludzie się sprzeciwili to nie było by wojny nigdy bo żaden polityk by nie poszedł walczyć żeby się obgłowić kasa. 

Zresztą czym ty chcesz iść i walczyć ??? Bo chyba kosa albo cepem. Cały sprzęt który jesteśmy zdolni obsłużyć z partyzanta po godzinnym przeszkoleniu jedzie na Ukrainę. W końcu pojedzie cały i zostanie już tylko specjalistyczny do którego trzeba ludzi szkolić dłużej. Samą ilością która dostali orkowie sprawia że nie  mieli byśmy szansy teraz z nimi a wiem co mówię, i więcej nie mogę mówić na na ten temat. Więc raczej hamuj swoje zapędy do wojny bo właśnie tacy narwańcy szybko giną oszukani przez rządy. 

Jeżeli chodzi o Hansa czy Ruslana to co za różnica jak i tak nie żyjemy w wolnym kraju. Niby masz własność a jej nie masz bo bez pozwolenia nie wolno ci nic . Byłeś okradany kiedyś i jesteś nadal tylko przez większą ilość żydzi Niemcy ruskie Amerykanie itp każdy nas doi jak się da . 

o kurna jak jestem na af z 7lat to mądrzejszego postu nie czytałem.

JanKrzysztof napisał:

20 minut temu, tracker napisał:

Ale tu mondorości można poczytać, spece od rynku paliw, od produkcji nawozów , od polityki, od prowadzenia wojny i od palenia węgla na łopacie palnikiem gazowym :D

Pewnie, lepiej oglądać TVP Info i mieć IQ 50...

i tacy potem właśnie idą walczyć ehh.

Opublikowano
54 minuty temu, Strongman napisał:

Ja niepatrze jaka cena, mi poprostu potrzeba to kupuję, zapasów też nie robię a te 200zł w tą czy w tamtą na 1000l to pikuś, do cen paliw to nic nie mam a do nawozów jak podrożały 300% to serce boli,aż takie złodziejstwo. 

No bez jaj. Koszty paliwa dodawane są do wszystkiego. Masz dużo to nie szkoda ci 200zl. Ja czuję różnice. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

ja zużywam ok 3-4 tys litrów, różnica 2 zł przy takiej ilości to 6-8 tys, nawóz jak był po 1000 a teraz po 4000 to różnica przy 10 tonach to 30 tys.

Dokładnie, paliwo robi różnicę na ha ale bez porównania względem nawozów.

Opublikowano
Dnia 8.12.2022 o 17:07, GRZES1545 napisał:

Byłeś na szkoleniu czy jak? Z tego co pamiętam w razie W to ja mam do swojej jednostki macierzystej się stawić...Biedrusko Wlkp.🙆‍♂️

Nie nie byłem jest tylko wezwanie 18 pułk logistyczny Biała Podlaska,pewnie jako kierowca bo mam c+e

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Nie nie byłem jest tylko wezwanie 18 pułk logistyczny Biała Podlaska,pewnie jako kierowca bo mam c+e

tez mam do bialej rozkaz jako kierowca

Opublikowano
16 godzin temu, songo napisał:

o kurna jak jestem na af z 7lat to mądrzejszego postu nie czytałem.

i tacy potem właśnie idą walczyć ehh.

Idą walczyć i nawet ich kobiety im każą 😄😄

Opublikowano

@KaMel zawsze zgadzają Ci się litry, szczególnie w niskich temperaturach?

Ja raz od nich brałem i na wyświetlaczu pod koniec zerknełem to pisało ,,kompensacja - nie" 

A chyba powinna być na tak bo paliwo powinno być zlewane przy temp przeliczeniowej 15 stopni

Opublikowano

zwrot akcyzy ma być zwiększony z 1,0 zł do 1,20 zł dla wszystkich a dla hodowców trzody ma być zwiększony limit ropy tak jak dla hodowców bydła

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

jak to jest z tym zwiększeniem stawki do 1,2 za litr paliwa to będzie dla wszystkich czy tylko dla producentów trzody ? 

Tylko dla wyborców PiS i z pieczątką kurii.

• Haha 2
Opublikowano

Jakim prawem przy spadającej cenie baryłki i kursie dolara ten jełop podnosi cenę hurtu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v