Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jasiuhonda napisał:

Propozycja na dzisiaj b0 6.87 chyba trzeba trochę kupić bo nie wiadomo co będzie po nowym roku.

Z O-Pala?

Opublikowano

W ostatnim miesiącu szczyt cenowy to baryłka po 98 dolarów. Dziś to 81 dolarów. Obniżka 17,5%

Cena na górce 8,3 za ON na stacji. Dziś 7,89.

8,3 - 17,5%= 6,85zł - tak cena maksymalna winna być na stacji przy założeniu jednakowego kursu dolara.

Kurs dolara na szczycie 4,79zł, dziś  4,48zł. Spadek o 6,5%

No i fajno jest...

Ale przecież transport morski to aż 77% ceny... chooje ebane.

Opublikowano
Dnia 23.11.2022 o 21:12, Nowy81 napisał:

A ma ktoś jakąś opinie o hurtowni ABN Czarnków?

W detalu cenę trzymają taką samą jak wszystkie stacje w Czarnkowie i okolicy tzn. 7,83 za litr ON

Opublikowano
34 minuty temu, rolnikzlubelskiego napisał:

Czy ktoś wie czy dostawcy z Białej Podlaskiej (Piotrans, Petrodom, Szip) leją tylko w zbiornik dwupłaszczowy czy nie wymagają zbiornika? i kogo polecacie? kto ma lepsze ceny, czas dostawy?

Mi na wiosnę jak jeszcze brałem z petrodomu to łał w beczkę i w karnistry . 

Opublikowano
Agrest napisał:

U mnie 7,89 Moya

Orlen był 7,79, sandomierz 7,68

w Twojej okolicy drogie bo czują że masz piniądz 😁🤪

rolnikzlubelskiego napisał:

Czy ktoś wie czy dostawcy z Białej Podlaskiej (Piotrans, Petrodom, Szip) leją tylko w zbiornik dwupłaszczowy czy nie wymagają zbiornika? i kogo polecacie? kto ma lepsze ceny, czas dostawy?

dzwonisz zamawiasz i czekasz 😎

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Agrest napisał:

W ostatnim miesiącu szczyt cenowy to baryłka po 98 dolarów. Dziś to 81 dolarów. Obniżka 17,5%

Cena na górce 8,3 za ON na stacji. Dziś 7,89.

8,3 - 17,5%= 6,85zł - tak cena maksymalna winna być na stacji przy założeniu jednakowego kursu dolara.

Kurs dolara na szczycie 4,79zł, dziś  4,48zł. Spadek o 6,5%

No i fajno jest...

Ale przecież transport morski to aż 77% ceny... chooje ebane.

prowadzę sobie cotygodniowe zapiski ceny na giełdzie i kursu dolara. To powiem wam że w czerwcu cena na stacji "odkleiła" się od kursu i trwa to do dziś.

Tzn koszt zakupu ropy spada znacznie szybciej niż ceny na stacjach.

j**any pis, j**any monopol orlen j**any obajtek.

No ale to przecież wojna, wina putina i putinflacja.

PS.

Hawa Gniezno

7,17 B0

7,07 B7

Edytowane przez panczo1922
  • Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

Zatankowałem auto z beczki, poczekam na 7 zł w detalu.

Opublikowano
2 godziny temu, rolnikzlubelskiego napisał:

Piotrans odpusc. Moge polecic Conkret jesli chodzi o Twoje wymagania

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacek1296 napisał:

Dzięki, ale nie uważam się za geniusza.

A teraz poważnie: naprawdę sądzisz, że orlen wszystkich traktuje jednakowo? W orlenie rządzi polityka , nie biznes. Ja to pokazuję. Ty pokazujesz, jak być powinno i z tym się zgadzam.

Dobra, spróbuję jeszcze prościej. Jeśli ja kupuję 1000l z dowozem powiedzmy z firmy Petrodom, Benzoil, czy innej po 80 groszy taniej niż na stacjach, to taka firma jak BP czy Shell jak zadzwoni tam i zechce zamówić, to sprzedadzą im drożej niż mi? 

Edytowane przez tmk1974
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, tmk1974 napisał:

Dobra, spróbuję jeszcze prościej. Jeśli ja kupuję 1000l z dowozem powiedzmy z firmy Petrodom, Benzoil, czy innej po 80 groszy taniej niż na stacjach, to taka firma jak BP czy Shell jak zadzwoni tam i zechce zamówić, to sprzedadzą im drożej niż mi? 

Nie znam petrodomu, benzoila, ale chyba nie są potentatami na rynku paliw  i nie sądzę, że shell będzie z nimi rozmawiał, bo po co.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
18 minut temu, logan3512 napisał:

@Belarus820 dlaczego karzesz opuścić paliwo z piotransu? od jakiegoś czasu nie biorę z piotransu bo mają zawsze trochę droższe nisz inni ale paliwo chyba mają dobre.

Nie wiem jak teraz z jakoscia,ale jak bralismy kiedys to.szalu nie robilo. Sasiad tankowal iveco to kucnęło. Osobowki tez zajezdzili. Mi w porównaniu z orlenowskim duza roznica w zrobieniu kilometrow. No i cena wieksza niez u innych.

Opublikowano
Agrest napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

Zatankowałem auto z beczki, poczekam na 7 zł w detalu.

obyś się doczekał 😁 z moich obserwacji to wątpię by u Ciebie aż tak spadło ....

robi57362 napisał:

u mnie na najbliższej stacij 8.17 no wiec ten....

🤦‍♂️ hurtu tam nie wożą ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v