Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zachodniopomorskie, ON w zależności od stacji 7,13 / 7,50 / 7,80. Na wielu stacjach brak ON, na niektórych brakuje PB95. Idą ciężkie czasy... 

Na Orlenie limit 40l na auto, tankowanie tylko do baku. 

Edytowane przez Gromi
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Eee, tu to pół na pół z wodą, taniej a i tak pojedzie😁

Ja ostatnio już ze 3l oleju ze smażenia ryb i frytek do c 330 zalał. Kujawski nawet po 12 zł to drugie życie dostaje🤣

Wuja mieszał to śmierdziało z tłumika smażonymi plackami 

• Haha 1
Opublikowano
kamcio15 napisał:

1 minutę temu, krzysiek1979 napisał:

U mnie  ON 7.09 .Na składach z opalem resztki węgla w cenach od 1350 do 1700 .

U mnie ojciec w sobotę zamówił jeszcze po 1600 węgiel. Po nowych dostawach już ma być sporo powyżej 2tys. 

znajomy mówił że na jakimś małym składzie wywindował cene na 2600/t

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał:

To z Twoim sznurkiem było? Ile liczysz teraz brać?

z moim. bez sensu przekładki sznurka. w kostce sie tego oduczyłem.

nie wiem ile . zblizy się sezon trzeba będzie z grubsza policzyć. tylko czy przy tych cenach będą chętni.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

z moim. bez sensu przekładki sznurka. w kostce sie tego oduczyłem.

nie wiem ile . zblizy się sezon trzeba będzie z grubsza policzyć. tylko czy przy tych cenach będą chętni.

Ja tam wolę usługę, tylko na normalnych zasadach. Mam w sezonie z 400-500 kulek i brałem zawsze kogoś do prasowania, ale żeby wzrost kosztów uwzględniał cenę bydła bo chcieć 20 też można tylko ma być kulka z ilością materiału a nie taka co na widły ja bierzesz

Opublikowano
2 godziny temu, Mądrala napisał:

limity są na stacjach związanych z p. Obajtkiem

Nie do końca tak jest , jeśli jest stacja prywatna , tylko pod szyldem Orlenu , to raczej nie ma limitów , przynajmniej u mnie tak jest . Dzisiaj jednak zmiękłem i kupiłem 1080 L na Orlenie (prywaciarz  ) po 7,29 . Nie ma limitów , a na państwowych ORLENACH cena jest niższa od 6,95 do 7,10 , ale tutaj niestety limity i tylko można lać do baku . Limity oczywiście można obejść , ale mi chodziło o pojemnik 1000 litrów , a nie bak , więc trzeba było zapłacić więcej , z możliwością lania w pojemnik

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A co plachtą będą znosić😁😁😁

Będą brać tak samo

coraz mniej hodowców drobnych. duży ma swoje. ludzie potrafią liczyć . nie tylko Ty Panie Rysiu.

na łąki sporo ludzi namawiało w tamtym sezonie. no ale na co to komu?

kupca brak, hodowli brak.... turlania brak... 😥

1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Ja tam wolę usługę, tylko na normalnych zasadach. Mam w sezonie z 400-500 kulek i brałem zawsze kogoś do prasowania, ale żeby wzrost kosztów uwzględniał cenę bydła bo chcieć 20 też można tylko ma być kulka z ilością materiału a nie taka co na widły ja bierzesz

a mam zjebiaszczego usługobiorcę . ma swoja prasę , ale woli mnie nająć. no ale gówniane kawałki ma.

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jak to ?

Nie rozumiem, to co nie kupi się więcej? Kto to sprawdzi jak na paragon brać.

Rysiek nie martwij się. To mój wymysł żeby wprowadzić trochę pikanterii w temacie. Tak rodzi się plotka 😁😁

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał:

12 godzin temu, danielhaker napisał:

A cena przy dostawie za miesiąc będzie dzisiejsza? Producenci maszyn już sobie podnoszą ceny, mimo że zamówione

Polskie maszyny? 

5 godzin temu, Pafnucy napisał:

bez jaj... 🙆‍♂️   i se poturlałem....

Za 15 zł przyjedziesz w tym roku? 

tak. grano, agro-masz, pronar, a biardzki wycofał cennik bo nie ma sensu

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

coraz mniej hodowców drobnych. duży ma swoje. ludzie potrafią liczyć . nie tylko Ty Panie Rysiu.

na łąki sporo ludzi namawiało w tamtym sezonie. no ale na co to komu?

kupca brak, hodowli brak.... turlania brak... 😥

Teraz temat do przemyśleń to pellet z siana. Z darmowych łąk nie jest to temat pozbawiony sensu.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Teraz temat do przemyśleń to pellet z siana.

był bum na to. poupadały firmy. brak stabilnego podejścia i rozwiązań zabija wszystko.

Opublikowano

Przy tej cenie wungla gazu, ropy może szybko bum powrócić.

Nawet takie małe garażowe przetwórnie

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Przy tej cenie wungla gazu, ropy może szybko bum powrócić.

Nawet takie małe garażowe przetwórnie

A w czym pelet z siana będzie tańszy od tego z galzezi i odpadów drewna? 

Opublikowano (edytowane)

Radek 200 peletu nie robi sie z gałezi . W  ubiegłym roku usługa przeróbki siana na brykiet była 200 ł za tone , siano musi być w belkach 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, danielhaker napisał:

tak. grano, agro-masz, pronar, a biardzki wycofał cennik bo nie ma sensu. przypomnij się później to jak coś to dopiszę

Jak tak dalej się sytuacja będzie rozwijała to ciekawe z czego w ogóle będą produkować te maszyny. Ja już teraz mam problem bo nie ma nigdzie profila takiego jak potrzebuję. Te popularne są jeszcze dostępne, ale z tymi mniej popularnymi zaczyna być problem. Huty stoją, składy nie wiedzą po ile sprzedawać, zaczyna się robić nieciekawie we wszystkich branżach. 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, 6465 napisał:

Ma być limit dla rolników 100l ON na 1ha. 

bez jaj... 🙆‍♂️   i se poturlałem....

będziesz robił usługę z paliwem właściciela łąki/pola

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

będziesz robił usługę z paliwem właściciela łąki/pola

guuuupii?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v