Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten co nie skosił jeszcze kuku to więcej może stracić niź zyskać, po mrozie już nie wyschnie peawie nic, , chyba że ktoś faktycznie czeka do wiosny, kolby pewnie juz wiszą

Opublikowano
12 godzin temu, wojak1986 napisał:

Pewnie mali na ryczałcie węgla i jedzenia z socjalu nie kupią tylko pobiegną po nawóz w tej cenie. Teraz nawóz w tej cenie wykluczył pewną grupę amatorów pasjonatów zostaną tylko Ci z kapitałem 

Powiadasz z kapitałem , który szybko utopią i nie będzie kapitału dobre nadaje się do kabaretu .

Kapitał w uprawy może szybko wyparować tak jak na giełdzie .

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Mógłby wrócić VAT. Ryczałciaki by się rzucili, potem byłby zastój to i ceny by spadły. Chyba trzeba poczekać

Durny ty durny , ze tak powiadasz na tym VAT i tak utopisz swoją gospodarkę , przyszłe 5 lat ro***erdoli nie jedno duże gospodarstwo ale będzie ubaw .

Opublikowano

Galan weź ty zluzuj te majtki bo już czytać się tych twoich bzdur nie chce. Jak chorągiewka na wietrze. Jeszcze nie tak dawno ,, eksperci '' przewidywali paliwo po 10-12 zł to wstawiales te bzdurne artykuły o armagedonie. Teraz piszesz że będzie po 6 i z 23%. Nawozy miały być na wiosnę najpierw po 2 tyś za saletrę, później po 10 tys a teraz sam nie wiem ile tam wydumales. Co ma być to będzie

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Ten co nie skosił jeszcze kuku to więcej może stracić niź zyskać, po mrozie już nie wyschnie peawie nic, , chyba że ktoś faktycznie czeka do wiosny, kolby pewnie juz wiszą

Na północnym wschodzie  dopiero zaczynają kosić. Teraz jak jest mróz to będzie dobrze szło.

Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ja.. .. Zadłużył się na 75 konna pierdziawe ... 🤣🤣🤣🤣

O kurła a taki niby bamber miał być z niego 😆 

11 minut temu, galan99 napisał:

Durny ty durny , ze tak powiadasz na tym VAT i tak utopisz swoją gospodarkę , przyszłe 5 lat ro***erdoli nie jedno duże gospodarstwo ale będzie ubaw .

Te wróżbita utopić to ciebie by się przydało. Gdzie ta saletra po 2tys i paliwo po 10?

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

U mnie gdybym do wiosny zostawił to jedynie odchody jeleni I dzików bym mógł zebrać a nie ziarno🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Dajesz dychę u już Ci wiozę . Tylko 10000l minimum. Dorzucę tonę saletry po dwójce, ino produkcja 2019. Pasi?😜😜😜

I Galan będzie miał potwierdzenie🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Te wróżbita utopić to ciebie by się przydało. Gdzie ta saletra po 2tys i paliwo po 10?

Okienka na stacjach dostawione i czekają na odpowiedni czas , darmo nie dostawiali .

Co do nawozów to nie nasza produkcja za dyktuje ceny tylko światowa .

recesja w Europie , a w Polce nie jednego  wałem przejedzie .

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Toć to o tobie bidulu i twojej pierdziawe .. 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
30 minut temu, galan99 napisał:

To już od dekad przewidują, ale jakoś tylko małych ubywa. Na rozparcelowanie latyfundiów raczej nie ma co liczyć. 

Opublikowano

Z wypowiedzi z Brukseli wynika ze , Europa jak inne kraje popełnili błąd że stworzono molochy , żywność jest  nie zdrowa i transportowana  na duże odległości .

Teraz chcą to zmienić na korzyść , małych producentów w danym miejscu .

Dany kierunek jak został obrany przez Unię , będzie rzucał dużym kłody pod nogi ,począwszy  od dopłat i cen i kierunek to Ekologia .

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Z wypowiedzi z Brukseli wynika ze , Europa jak inne kraje popełnili błąd że stworzono molochy , żywność jest  nie zdrowa i transportowana  na duże odległości .

Dany kierunek jak został obrany przez Unię , będzie rzucał dużym kłody pod nogi ,począwszy  od dopłat i cen i kierunek to Ekologia .

Sąsiad biznesmen ma kilka tys hektarów to powydzierżawiał całej swojej rodzinie(oczywiście tylko na papierze) po kilkadziesiąt ha, przeszedł na ekologie, bierze kase i śmieje się z unijnych urzędasów. Tacy biznesmeni to sobie poradzą doskonale.

Opublikowano

Kupujecie coś z N czy czekacie ? Uj wie co robić... na pobliskim skladzie saletra puławska po 3620 w bb. Salstrzak po 3220  import. Troche ludziska kupują z tego co widać. Na innych skladach niechetnie chcą zejść z ceny mają towar po 3900-3800. 

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Wierzysz w to co piszesz I co mówią eurokraci 🤦‍♂️

Opublikowano

Jeśli import mocznik po 3800 jest prawdą, a wczoraj ktoś tu chyba nawet o 3200 pisał to jaki sens kupić saletrę?

Rozsiać wcześnie mocznik na N1 i czekać na tanią saletrę na N2

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wierzysz w to co piszesz I co mówią eurokraci 🤦‍♂️

To co będzie tyczyć , Polski  tak wierzę , bo sam Ardanowski ostrzegał .

Unia jedno a każdy kraj to drugie ma swój plan na zielony ład a nasz jest nie ciekawy . Ogranicza hodowlę o 50 % wiec pytam dużo czy mało ? .

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, galan99 napisał:

Okienka na stacjach dostawione i czekają na odpowiedni czas , darmo nie dostawiali .

Co do nawozów to nie nasza produkcja za dyktuje ceny tylko światowa .

recesja w Europie , a w Polce nie jednego  wałem przejedzie .

No ale mówiłeś już dawno, że będzie zaraz ponad dycha, dzie łona 🤔 idź cudaku 

34 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Toć to o tobie bidulu i twojej pierdziawe .. 🤣🤣🤣🤣

Nie, przecież od początku mówisz o swoim synalku, jak to jest dojony i cały czas na kresce żyje i taki niby bamber jakieś pierdziawy kupuje. No stary głąb 🤦

• Like 1
Opublikowano

No ale mówiłeś już dawno, że będzie zaraz ponad dycha, dzie łona 🤔 idź cudaku 

Jak by nie Unia że zaplanowała jednakowe ceny dla wszystkich członków jednakowe ceny jak na gaz i nawozy , paliwa .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v