Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest opcja kupić sól poniżej 4k? W zeszłym tygodniu dzwoniłem tylko w jedno miejsce to cena 4500, a kornkali 3k z hakiem, także ten drugi bardziej się opłaca bo nie tylko K kupujemy.

Opublikowano

Może to złudzenie ale dawałem na jesieni pod rzepak p i k solo i w npku to ram gdzie solo szło to rzepaki ładniejsze ale to może tylko złudzenie. P  właśnie był dawany z fosdaru, w tamtym roku tak samo. Zbadam glebę i będę wszystko wiedział 

Opublikowano
4 godziny temu, XTRO napisał:

Wczoraj kupiłem fosdar po 4120 i kornkali po 3950. Małe ilości 

W lipcu Korn kali kupiliśmy z kolegą po 3200.

Pod co ten fosdar?

Rozważałeś jak ma się cenowo do polidapu w którym jest jeszcze azot?

Opublikowano

Liczcie składnik rozpuszczalny w wodzie.

Fosdar to dno względem superfosfatu prostego. I w prostym jest masa siarki tak potrzebnej rzepakowi.

Opublikowano

Co do soli to już dw tyg temu albo i dalej na olx była oferta po 3800. Tylko pewnie całosamochodowo plus transport.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Liczcie składnik rozpuszczalny w wodzie.

Fosdar to dno względem superfosfatu prostego. I w prostym jest masa siarki tak potrzebnej rzepakowi.

Chodzi mi o ogolny P. Przecież ten P w ziemi nie zginie jak pH uregulowane. Najlepiej wychodzi fosforan albo superfosfat potrójny ale ten jest ciężko dostępny.

Opublikowano
3 godziny temu, ozotek napisał:

Byłem na rozmowie u dystrybutora, podobno szykują się jakieś obniżki na sól a co za tym idzie npk, z azotem się nie pomylił. Zobaczymy jak tu będzie 

Czytałem artykuł że w Europie i tak ceny nawozów mało spadly. Na innych kontynentach są dużo większe spadki a mimo to słaby popyt. Większość firm na w Europie uruchomiła produkcję bo ceny gazu spadły a magazyny pełne. Jak by jeszcze przeszlo dotowanie firm to ceny jeszcze spadną. 

• Like 1
Opublikowano

Ale ogólnie na kolejne miesiące ceny też są niskie względem szczytów.

Opublikowano

tak tak jak ponizej 100 to nie ma to przelozenia na cene bo jest go malo ,  jest do odbioru natychmiastowego itp  szkoda tylko ze jak cena tego samego gazu rosnie na 300-400 to odrazu jest przelozenie w cenie nawozu. jebia nas jak chca i tyle w temacie

• Like 8
Opublikowano

W poradniku rolniczym w lato prognozowali na koniec roku 2 tyś za pszenicę. Spadną nawozy to i płody polecą tym bardziej że kryzys gospodarczy zaczyna się

4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

🙋🙆

Kolega kupił saletre po 3.800

Na dotacje kupiłem trochę saletrzaku coś w okolicy 2.800 i czekam na takie ceny chociaż

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v