Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, jan88 napisał:

na jakie uprawy tą siarkę 80 WG stosujesz ?

Ja na pierwsze zabiegi w porzeczce,,a piszę bo może ktoś jeszcze stosuje jako zabieg fitosanitarny w zbożach. Choć pewnie już nikt🤭

Choć ja się zastanawiałem kiedyś czy nie zrobić zabiegu w jęczmieniu ozimym

Opublikowano
10 minut temu, Bercik92 napisał:

Nigdy nic nie wiadomo... Pandemia teżmiała lata trwać a w jednym dniu Putin ją zakonczył

Bo to k**wa taka była  Pandemia , miała ludzi zniewolić tylko , Władek to rozpierdolił przypadkiem .

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Agrest napisał:

Kupione końcówki movento po starej cenie 310zł/l to bardziej dla sadownikow jak zbożowców.

Ale jeślii by ktoś używał jeszcze siarki 80 wg to ponoć coś się na rynku dzieje...

Dobra cena. Pojutrze mam dożynki (jakimś cudem udało mi się sprzątnąć śliwkę i zostało mi na dwa dni roboty w pomidorach) to po nich też muszę ogarnąć trochę środków na sezon. Miałem ofertę na "super środek na pryszczarki po zbiorach", przy 100l, 100zl za litr, też dobra cena. Ogólnie na rejonie jest tragedia z pryszczarkiem(dziwnym trafem mnie omija), 1,5 tygodnia temu rozmawiałem ze znajomym, to jeszcze widział larwy. Bardzo dużo plantacji zmasakrowanych.

Siarki zostało mi jeszcze parę worów, ale chcę przejść na siarkę z miedzią (ionblue). W tym roku używałem w pomidorach.

Opublikowano
galan99 napisał:

10 minut temu, Bercik92 napisał:

Nigdy nic nie wiadomo... Pandemia teżmiała lata trwać a w jednym dniu Putin ją zakonczył

Bo to k**wa taka była  Pandemia , miała ludzi zniewolić tylko , Władek to rozpierdolił przypadkiem .

Ale ludzi dalej szczepią w Polandji

od czegoś co nie istnieje

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Kabanos napisał:

Ale ludzi dalej szczepią w Polandji

Bo tylko głupek daje sobie wmówić że to pomaga. 🤪

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Tego nie wiesz i niepotrzebnie obrażasz 

Takie moje zdanie i tego nie zmienię. 

A że dałeś zrobić się w 🥚 to nic ci na to nie poradzę. 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Takie moje zdanie i tego nie zmienię. 

A że dałeś zrobić się w 🥚 to nic ci na to nie poradzę. 🤷‍♂️

Mieć zdanie, a obrażać za to że ktoś uważa inaczej, to zupełnie co innego. I raczej chluby nie przynosi 

Opublikowano
17 minut temu, damian303 napisał:

Dobra cena. Pojutrze mam dożynki (jakimś cudem udało mi się sprzątnąć śliwkę i zostało mi na dwa dni roboty w pomidorach) to po nich też muszę ogarnąć trochę środków na sezon. Miałem ofertę na "super środek na pryszczarki po zbiorach", przy 100l, 100zl za litr, też dobra cena. Ogólnie na rejonie jest tragedia z pryszczarkiem(dziwnym trafem mnie omija), 1,5 tygodnia temu rozmawiałem ze znajomym, to jeszcze widział larwy. Bardzo dużo plantacji zmasakrowanych.

Siarki zostało mi jeszcze parę worów, ale chcę przejść na siarkę z miedzią (ionblue). W tym roku używałem w pomidorach.

U mnie od kilku lat mnóstwo pryszczarka. W tym roku zrobione movento 2x na lubianych odmianach plus po zbiorach ten super środek i jakby mniej, ale wiosną będzie wiadomo czy faktycznie mniej 

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tego nie wiesz i niepotrzebnie obrażasz 

Ten co był przekonany, że to ściema z pandemią i ze szprycą,  został dogłębnie przekonany do swojej opinii po tym jak weszło 5 miliny przesiedleńców, a słupki o dziennym zakażeniu w TV stały w miejscu lub lekko podskoczyły. A parę miesięcy wcześniej sylwester w Zakopanem miał rozlać plagą zachorowań.   Klapki z oczu najwyższy czas zrzucić.

• Like 5
Opublikowano

Już jak o szprycy to i ja dam przykład

Gość co kupuje zboźe

Jaki on był za szprycą ze to bardzo dobre

3x się kłul, cały dom tak samo

A teraz mówi źe cały dom leźał ledwo zipiał, 

I mówił kurła oszukali

Siostra cioteczna tak samo po 3 i jej ojciec i tak samo , ojciec nie dość ze po szprycy podupadł, to i tak na covida w szpitalu leźał.

Kujcie sie 4 i w dvpę 5 na zapas😁😁😁

• Like 3
  • Haha 4
Opublikowano

Na chwilę przeszkodzie w rozmowie. Jak tam ceny nawóz coś się rusza góra dół? U nas stagnacja ciągle jak z nawozem tak i z ceną pszenicy. Pewnie zrobią jakieś obniżki zaraz bo handel kuleje.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ja wziąłem trzy dawki i żadnych ubocznych skutków. Covida też nie miałem mimo że żona dość ciężko przeszła. 

Jak widać można różnie i nie rozumiem tej wrogości.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Ja wzielem najpierw Johnsona bo jechałem na wakacje i musiałem mieć paszport, w tym roku wzielem znowu chyba modernę w maju bo znowu wylat na wakacje. Pomiędzy szczepieniami bylem tez chory. Nie wierzę w chorobę i szczepienia. Skutków szczepienia (2x) u mnie i u żony brak. Poprostu bardziej mi się wakacji chce, jak się boje szprycy😂

O chorobie nawet nie wiedziałem. Poprostu u żony zrobili przesiewowe testy i jej wyszło. Potem już ja zrobiłem z ciekawości. Nic nam nie bylo

Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy napisał:

A ja wziąłem trzy dawki i żadnych ubocznych skutków. Covida też nie miałem mimo że żona dość ciężko przeszła. 

4 dawki mam i jak potrzeba będzie to i 5 wezmę.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 4
Opublikowano (edytowane)

Tak co roku trzeba brać , katar znikł , Grypa tak samo , ach ci ludzi dają się sterować jak procesory i jak ma być dobrze na tym świecie . Takie małpki do wytresowania .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
45 minut temu, Pafnucy napisał:

Moja mama też chyba po trzech, tydzień temu byłem  w Lublinie z nią na badaniach od spraw onkologii i test na covid robili, była zdrowa. 

Wczoraj karetka zabrała , kaszel gorączka i duszności leży na zakaźnym wyszło teraz że ma wirusa.

Nawozy tanieją u was ?

• Sad 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v