Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

kurna siedzicie na internecie od rana do wieczora i niepotraficiekupic taniego wegla na pgg czy tauronie tylko wschodni kupujecie ??

jakie wy macie te przyczepy ?? na autosanke z nadstawkami 5 ton wchodzi

To kup mi 100 zl daje od tony

Opublikowano

zapisac cie w kolejke ?? gdybys byl zainteresowany to na priw- raczej wegiel luzem, nie gwarantuje ale moge sprobowac , ekogoroszek workowany-nie mam tyle szczescia 🤣

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

No to zamów. Jak mając kilka zakładek i ciągle odświeżając stronę ni można nawet sklepu otworzyć a gdzie reszta?

kilka zakladek ??? kiedy ostatnio probowales-juz sie nie da, chyba ze na kilku urzadzeniach..ja zawsze wchodze na strone dodaje do koszyka i ostatnio tyle sukcesow.

dzisiaj z agrobiznesu- jest zgoda na doplaty do fabryk nawozow , teraz saletra zamiast 7-8 tysiecy bedzie kosztowac 3-4tysiace co juz jest akceptowalne dla rolnikow..cytat doslowny gdzie byla po 8 tysiecy ???

• Like 1
Opublikowano

Gdy by faktycznie to poskutkowało tym że te ceny faktycznie by były w granicach 3-4 tys/tona , to już widzę pianę u tych co ostatnio pokupowali po 5 tys i więcej , choć osobiście w te 3 tys za tonę nie wierzę za bardzo , bo po prostu pośrednicy przejmią tą obniżkę na swoje konto , a ceny opuszczą pewnie po 200-300 zł i tyle będzie po dopłatach do produkcji , jeśli nikt tego nie będzie kontrolował 

Opublikowano

import im depcze po piętach. 

zbyt długo już ten cyrk trwa żeby utrzymać tak gigantyczne ceny. 

węgiel co nie kosztował z transportem 1000 zł w zeszłym roku, to z drugiego końca świata się sprowadzało, a co dopiero nawozy po 4 tyś. 

nie cały świat na ruskich kopalinach stoi. 

Opublikowano

te przy drogach też dają i ludzie zadowoleni , ale też im zapłacić trza...

Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

pewnie przemilczy bo po ch*j sie przyznać do błędu 

a @Denwer napisze że to najlepszy minister w historii😁

Opublikowano

No… jak ktoś ma odrobine honoru to coś na czym się nie zna nawet 0,01% odrzuci bo hańba ale w tym j**anym pisie ludzi z honorem nie ma i biorą każdego do wszystkiego tak jak przydrożna k**wa nikomu nie odmawia jak płaci 

Kraj zarżnęli jak świnkę na wyroby, pier**lą że wszędzie jest gorzej, OK, ale nie wszędzie jest inflacja jak u nas, ich wypowiedzi sprzed roku, dwóch, sprzed pół roku pokazują że to ludzie oderwani całkowicie od rzeczywistości, ja emerytom, rencistom, jakoś się nie dziwię, ale ludziom 30+,40+,50+ toż trzeba mieć iloraz inteligencji porównywalny z klamkom od drzwi do kibla. 

Ślepy steruje okrętem, po komunikatach od głuchego, który otrzymał informacje od niemowy. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, przemek28_28 napisał:

Na tym forum jest wielu fanów obecnej władzy…. 

np @miwigos

ciekawe jak to skomentuje….

pewnie przemilczy bo po ch*j sie przyznać do błędu 

Nie jestem fanem , wybieram lepsze zło, a co mam przemilczeć

Opublikowano

w zachodniej malopolsce takie ceny zrobilem rozeznanie.

amofoska 5-15-25- 4,800

yara 7-20-28 5,400

lubofoska 4-12-12 3 ,600  polifoska brak

druga firma

polifoska 6 5,300

suprofos 5-10-24 4,200 to samo amofoska o takim smaym skladzie

u was jakie ceny ?? wiek ktos? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

te przy drogach też dają i ludzie zadowoleni , ale też im zapłacić trza...

a jak kolega myśli dlaczego k... znaczy zgnilec amerykański (notabene taki znak ostrzegawczy stał przy drodze kilkadziesiąt metrów od stałej miejscówki "grzybiarek") ma większe poparcie społeczne i pozytywne notowania w sondażach (pt." Kto cieszy się większym zaufaniem społecznym") od polityków (którzy to zajmują zaszczytne pierwsze miejsce... od końca; tegoroczne badanie pokazuje że polityk ma konkurencje w postaci influencera ;), youtubera i... księdza). Rolnik jest w połowie stawki na poziomie własciciela firmy, nauczyciela, robotnika wykwalifikowanego i sędzi-ten ostastni jest najniżej z tej grupy. Zgnilec z początku postu jest właściwie to na poziomie policjanta i urzędnika (ale znalazłem kiedyś tylko jedno tego typu badanie i nijak nie mogę go teraz wyszukać 😜) który to jest poniżej sędziego w zaufaniu społecznym. Ogólnie to badania ciekawe i można sobie to wygóglać.

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, popec napisał:

Tylko że ten janusz miał rację pierwsze to pszenica oścista, (a redaktor mówił jęczmień) i ostanie to na pewno nie jest żyto bardziej wygląda to jak pszenżyto. 

Oczywiście nie bronię janusza ale redaktor jest na jego poziomie. 

Edytowane przez poosa21
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, poosa21 napisał:

Tylko że ten janusz miał rację pierwsze to pszenica oścista, (a redaktor mówił jęczmień) i ostanie to na pewno nie jest żyto bardziej wygląda to jak pszenżyto. 

Ja też bym powiedział, że to Ostka pszenica, trzecie na żyto mi nie wygląda. Ogólnie zdjęcia niejednoznaczne. 

Edytowane przez Peron
Opublikowano (edytowane)

Pastwicie się nad tłukiem a sami nie wiecie co było na zdjęciach , rolniki z dziada pradziada🤣.Na ostatnim zdjęciu był owies, a na pozostałych to faktycznie trudno jednoznacznie powiedzieć z małego kawałka kłosa.

Edytowane przez witejus
Opublikowano

W telefonie pobieżnie zerknąłem i od razu stwierdziłem że pszenica oścista. Później po odpowiedzi redaktora aż zwàtpiłem sam w siebie. Ale na maks powiększeniu żadnego jęczmienia nie znalazłem. 

Niby żyto na ostatnim zdjęciu zrobione w takim powiększeniu i z dziwnym kolorem że bez widoku całego kłosa nie wyrokowałbym czy żyto czy pszenżyto w typie żytnim

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v