Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

30 lat temu bylem jeszcze piekny i mlody, 

i tyle w temacie tesknoty,, 

kto byl dorosly wtedy to wie ze nie ma cza czym tesknic- zreszta samisie przekonacie, niedlugo bedzie powtorka z tych czasow,

przeciez kaczystan to parodia prl-u, dobre czasy gierka na kredyt sie skonczyly zachwile jaruzeslki, potem rakowski i na koniec balcerowicz........

byles kiedys w jakim wielkim polskim miescie ??? tak wyglada dzisiaj zycie  w polsce a..

A co to jest wielkie miasto dla ciebie ?wzorzec do naśladowania?

Opublikowano (edytowane)

W miastach kilka lat i wszystko się zmienia a na wsi się bardzo powoli zmienia.Sam się dziwię skond te ludzie mają ty pieniędzy lub poprostu wszystko na kredyt, na wsi mało gdzie się co buduję.Tez jestem zwolennikiem wsi,byłem kilka razy na pogrzebie w dużym mieście u ludzi zasłużonych dla społeczeństwa to nawet ludzie nie przyślij bo jak ktoś umarł to już nic nie załatwi już nie potrzebień, ludzie tam są nie ludźmi tylko beż żadnej wartości chodzonym mięsem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
34 minuty temu, Dream1990 napisał:

Polifoska 6 - 4800 zł 

Coś pod zasiew trzeba wziąć. 

Po ile u was Korn-Kali?

3600zł lokalny skład Małopolska 

Opublikowano
1 godzinę temu, maczopestka napisał:

Wspominam je często jak odpalam Netflixa i w pierwszym lepszym serialu główni bohaterowie to czarny, chińczyk, lesbijka, gej, trans, ciapaty tylko miejsca dla gości takich jak ja (biały hetero) brak. 

Oglądałeś w ogóle coś na tym Netflixie czy tylko znasz go z memów? 

Poza tym zdradzę Ci pewną tajemnicę. Jak Ci się coś nie podobam, to nie trzeba tego oglądać. ;) 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał:

W miastach kilka lat i wszystko się zmienia a na wsi się bardzo powoli zmienia.Sam się dziwię skond te ludzie mają ty pieniędzy lub poprostu wszystko na kredyt, na wsi mało gdzie się co buduję.Tez jestem zwolennikiem wsi,byłem kilka razy na pogrzebie w dużym mieście u ludzi zasłużonych dla społeczeństwa to nawet ludzie nie przyślij bo jak ktoś umarł to już nic nie załatwi już nie potrzebień, ludzie tam są nie ludźmi tylko beż żadnej wartości chodzonym mięsem.

Jakby nie liczyć warszawki to nie widzę dużych różnic w mentalności ludzi na wsi i mieście. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Oglądałeś w ogóle coś na tym Netflixie czy tylko znasz go z memów? 

Poza tym zdradzę Ci pewną tajemnicę. Jak Ci się coś nie podobam, to nie trzeba tego oglądać. ;) 

Znam, oglądałem sporo filmów i seriali i niestety memy nie wzięły się znikąd. Najgorsze jest zakłamywanie historii choćby w serialu bridgertonowie (czarna królowa brytyjska). Jest tam kilka fajnych dokumentów związanych z drugą wojna światowa i z wydarzeniami sportowymi (Lasy dance czy ostatni o transferze Figo do Realu Madryt). Biblioteka filmów zmienia się na gorsze, nowych produkcji ze względu na poprawność polityczna nie da się oglądać i będę rezygnował z tego, niestety alternatywy zdają się być równie mierne, lewicowe myślenie zabija kinematografię na naszych oczach z czym ja akurat pogodzic się nie mogę. Rady typu : jak ci się nie podoba to nie oglądaj radziłbym wsadzić sobie głęboko w tyłek

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, maczopestka napisał:

Rady typu : jak ci się nie podoba to nie oglądaj radziłbym wsadzić sobie głęboko w tyłek

Oni z tego żyją. Jak ludzie będą tylko narzekać, ale subskrypcji nie ubędzie to nic sami nie zmienią. Jak zacznie ich ubywać, to będą musieli coś zmienić albo zbankrutować. Poza tym oni mają odbiorców na całym świecie, i starają się trafiać w różne gusta. Głównie amerykańskie, a tam kolorowych sporo.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, maczopestka napisał:

Już czas chyba zmienić nick na uberTusk. Kolega chyba za bardzo nie wie jak działają wiatraki i panele fotowoltaiczne, otóż to jest fajna sprawa pod warunkiem że w zimę i w nocy jest niedaleko elektrownia węglowa. Można za całe zło świata obwiniać obecna władze (no od uja mają za uszami) ale czy tęczowa koalicja daje pewność, że będzie lepiej? No przecież to jeszcze gorszy gang Olsena jak Sasin i spółka! Jak mam już PiSu dość tak boję się żebym czasem za Kowalczykiem nie tęsknił jak ministrem rolnictwa będzie spurek

Tusku drogi. Bo tylko on wam w głowie. Chcesz mi powiedzieć, że wiatraki w nocy nie działają? Po ciemku wiatr nie wieje czy wiatrak nie wie z której strony wieje bo nie widzi? To jest wasza ociężałość umysłowa właśnie. WY nie rozumiecie świata i myślicie, że tylko wungiel. Którego nie ma. Bo pis uzależnił nas w tej kwestii od ruskich.

PS czy ty np wiesz, że Dania mając złoża gazu ziemnego dzisiaj 30 % gazu komunalnego takiego do kuchenek ma z odpadów rolnych np gnojówka. A do 2050 chcą mieć 100 % a gaz ziemny będą sprzedawać takim idiotom jak nasi. Mądre rządy inwestują w przyszłość swoich krajów. Durne rządy przejadają i mają w d*pie przyszłość. Bo dla nich przyszłość to najbliższe wybory.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Oj zatęsknisz, będzie jeszcze gorzej, jest doskonała okazja na dokręcanie śruby. Będą sprzątać po pisie

Śrubę należy dokręcić i zapytać, który rząd w końcu w Polsce zakończy komunizm. Kiedy ludzie zrozumieją, że te rozdawnictwo drożej ich kosztuje niż jak by go nie było i sami sobie te pieniądze dali a nie rządowi który potem im dużo mniej da z tego co im zabierze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

gdzie są biogazownie, ja pytam się. 

przy prawie każdej oczyszczlni ścieków miała być biogazownia. 

przerobiło by to wszyskie resztki rolnicze, a w zamian poferment, czyli powrót składnika na grunty. 

drobna inwestycja jak dla kraju, a rozwiązałaby dużo problemów 

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Oni z tego żyją. Jak ludzie będą tylko narzekać, ale subskrypcji nie ubędzie to nic sami nie zmienią. Jak zacznie ich ubywać, to będą musieli coś zmienić albo zbankrutować. Poza tym oni mają odbiorców na całym świecie, i starają się trafiać w różne gusta. Głównie amerykańskie, a tam kolorowych sporo.  

NO WŁASNIE ubywa i to szybko .

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tusku drogi. Bo tylko on wam w głowie. Chcesz mi powiedzieć, że wiatraki w nocy nie działają? Po ciemku wiatr nie wieje czy wiatrak nie wie z której strony wieje bo nie widzi? To jest wasza ociężałość umysłowa właśnie. WY nie rozumiecie świata i myślicie, że tylko wungiel. Którego nie ma. Bo pis uzależnił nas w tej kwestii od ruskich.

PS czy ty np wiesz, że Dania mając złoża gazu ziemnego dzisiaj 30 % gazu komunalnego takiego do kuchenek ma z odpadów rolnych np gnojówka. A do 2050 chcą mieć 100 % a gaz ziemny będą sprzedawać takim idiotom jak nasi.

Śrubę należy dokręcić i zapytać, który rząd w końcu w Polsce zakończy komunizm. Kiedy ludzie zrozumieją, że te rozdawnictwo drożej ich kosztuje niż jak by go nie było i sami sobie te pieniądze dali a nie rządowi który potem im dużo mniej da z tego co im zabierze.

Chcę powiedzieć że wiatraki i fotowaltaika są zależne od pogody i chyba trzeba być totalnym głąbem żeby bezpieczeństwo energetyczne kraju opierać o coś takiego. Są kraje w Europie które choćby ostatniej zimy boleśnie się o tym przekonały. Węgiel w Polsce jest tylko kolejne rządy czy przez swoją nieudolność (patrz PiS ) czy realizowanie niemieckich interesów (patrz Twój Idol) nie są w stanie go w pełni wykorzystać. Dla węgla alternatywa w tej chwili jest tylko atom i nic więcej ale lewicowy beton ma w głowie tylko ekologię, ciekawe czym będą ładować iPhony w zimę jak nie będzie wiatru a panele przysypie śnieg

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

gdzie są biogazownie, ja pytam się. 

przy prawie każdej oczyszczlni ścieków miała być biogazownia. 

przerobiło by to wszyskie resztki rolnicze, a w zamian poferment, czyli powrót składnika na grunty. 

drobna inwestycja jak dla kraju, a rozwiązałaby dużo problemów 

Biogazownie są tam gdzie rządzą mądrzy ludzie. Pisałem wyżej o Danii. A u nas się ciemnotę wciska. Fotowoltaika niby zła bo sieć się przeciąża. Ale instalacja wyłącza się przy 250 V to raz. A dwa skoro tak sieć przeciąża to po jakiego grzyba PGE się ogłasza i szuka dzierżaw na fermy. A no po takiego, że lepiej jak zarobi państwowy moloch niż prywatni. Dlatego pis wywalił panele do kosza. Bo zarabiali prywatni a nie państwowe giganty.

2 minuty temu, maczopestka napisał:

Chcę powiedzieć że wiatraki i fotowaltaika są zależne od pogody i chyba trzeba być totalnym głąbem żeby bezpieczeństwo energetyczne kraju opierać o coś takiego. Są kraje w Europie które choćby ostatniej zimy boleśnie się o tym przekonały. Węgiel w Polsce jest tylko kolejne rządy czy przez swoją nieudolność (patrz PiS ) czy realizowanie niemieckich interesów (patrz Twój Idol) nie są w stanie go w pełni wykorzystać. Dla węgla alternatywa w tej chwili jest tylko atom i nic więcej ale lewicowy beton ma w głowie tylko ekologię, ciekawe czym będą ładować iPhony w zimę jak nie będzie wiatru a panele przysypie śnieg

Nie wiedziałem, że Donek twoim idolem.  W każdym wpisie coś o nim napiszesz. Ja nie proponuje tylko wiatraków i paneli. Są biogazownie co pisałem o Danii jest też atom. Jest cała masa alternatyw ale wam w głowach tylko węgiel. Którego wydobycie w PL jest nie opłacalne. Gdyby rząd nie dok aldał do kopalni to tona kosztowała by nie 1,3 tys jak dzisiaj tylko z 3 albo 4. Temu ten ruski węgiel ciągnęli bo nasz SIĘ nie opłaca. Zrozum to W końcu. WĘGIEL się SKOŃĆZYŁ.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Biogazownie są tam gdzie rządzą mądrzy ludzie. Pisałem wyżej o Danii. A u nas się ciemnotę wciska. Fotowoltaika niby zła bo sieć się przeciąża. Ale instalacja wyłącza się przy 250 V to raz. A dwa skoro tak sieć przeciąża to po jakiego grzyba PGE się ogłasza i szuka dzierżaw na fermy. A no po takiego, że lepiej jak zarobi państwowy moloch niż prywatni. Dlatego pis wywalił panele do kosza. Bo zarabiali prywatni a nie państwowe giganty.

Ciekawe co będziesz kładł do tej biogazowni jak cała polityka rolna UE zmierza w kierunku ograniczania produkcji, według prognoz po realizacji wpr unia ma być importerem żywności! OZE może być uzupełnieniem miksu energetycznego ale nie jego podstawa. Sam mam foto  7.3 kw i u mnie działa ale u sąsiada 21kw od 11 do 16 ma przerwę bo napięcie skacze pow 251 volt

Opublikowano

Tak tak same problemy. Nie ma co kłaść do biogazowni. A oczyszczalnie ścieków a odpady rolne. Mówię ociężałość umysłowa i brak wiedzy są waszym głównym problemem. Lepiej węgiel brać z ponad kilometra i do kopalni dokładać bo nie ma czego do biogazowni kłaść bo nie ma rolników nie ma oczyszczani ścieków itd.

Opublikowano (edytowane)

Masz racje dobrze, że węgla nie będzie. Bo to przeszłość. Już koniec. I czas sobie to uświadomić teraz. To było i mija bezpowrotnie.  Szkoda tylko, ze nasi durnie nie wymyślili nic w zamian. Oprócz uzależniania PL do węgla z RU.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał:

potem im dużo mniej da z tego co im zabierze.

To wytłumacz mędrcze skąd się bierze ten dług nad którym tak biadacie?jeśli więcej zabiera niż daje.Według twoich wypocin powinna być gigantyczna nadwyżka budżetowa

44 minuty temu, Leszy napisał:

Głównie amerykańskie, a tam kolorowych sporo.  

A że tam głównie niedouki i debile to i widownię i klientów majo

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

To wytłumacz mędrcze skąd się bierze ten dług nad którym tak biadacie?jeśli więcej zabiera niż daje.Według twoich wypocin powinna być gigantyczna nadwyżka budżetowa

Widzisz się pocisz i nie rozumiesz dalej. Wydatki państwa to nie tylko socjalizm ale to także wydatki typu służba zdrowia bezpieczeństwo administracja itd. Tak wiec znowu ci się nie udało. Zaciąganie długów to za mało trzeba jeszcze golić ludzi.

Opublikowano

Czytałem ten artykuł na tpr 🤦 jak gaz mocno staniał to mówili, że nawozy nie stanieją bo mają zapasy gazu drogiego, nic nie idzie na bieżąco. Jak teraz jednego dnia gaz wystrzelił z ceną to z miejsca raptem wygaszają produkcję bo drogi gaz. 

Czy to mi coś we łbie się popyerdoliło czy oni jeleni szukają... 

O cenach z zeszłego roku nie ma mowy... 🤔 Kuźwa bez przesady, po 100kg/ha jeszcze udało się rozsiać, ale po 30kg to ni ma uja, nie utrafię 🥴

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał:

Widzisz się pocisz i nie rozumiesz dalej. Wydatki państwa to nie tylko socjalizm ale to także wydatki typu służba zdrowia bezpieczeństwo administracja itd. Tak wiec znowu ci się nie udało. Zaciąganie długów to za mało trzeba jeszcze golić ludzi.

Gościu skończ pisać te durnoty niezwiązane z tym tematem. Te Twoje i innych wypociny przewijają się przez kilka stron. 

polifoska 4700, saletra amonowa 4500, saletrosan 26 i salmag - 4200 pow. Garwoliński

Edytowane przez aniszek1
  • Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v