Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Wesela wychodzą z mody. Co raz więcej osób odmawia przyjścia. Prosisz 300, przychodzi 80

to tylko  świadczy o organizatorach a nie o gościach...

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Agrest napisał:

Wesela wychodzą z mody. Co raz więcej osób odmawia przyjścia. Prosisz 300, przychodzi 80

Z tego kilkanaście da pustą kopertę. Kumpel 300 osób 3 księży a po 3 latach rozwód. Teraz ma babkę z dzieckiem wziął ma drugie dziecko żyje bez ślubu już parę lat.

17 minut temu, bezbarwny napisał:

To co Hubcio, rzekłby, uderz w stół, a, gołodupiec się odezwie?🤣

do tego rajchu, mam 3(słownie-trzy) kilometry w linii prostej, a nie byłem tam od czterech lat, a gdy po raz ostatni byłem, to rekreacyjnie, na rybach, bo innych powodów by tam jeździć, nie miałem. Choć wróć, byłem jakieś dwa lata temu z Partnerką i Córkami, by poopalać się na plaży😂

co do tego, kogo pis kocha…Ciebie stety niestety, nie kocha chyba nikt…w każdym razie, nie wyglądasz na kochanego

I się odezwałeś.

Oj widzę zabolało i dotarło. A skąd widzę bo mi wykład o tym kochaniu zrobiłeś. Frustracja przez ciebie przemówiła. Będziesz kupował saletrę po 10 tys a pszenicę sprzedawał po 1,5 to musisz dokładać z innego źródła i tyle. Samo się zaorałeś i tyle. Następnym razem zanim palniesz bzdurę przemyśl to nie będziesz musiał się potem bronić robiąc przytyki osobiste.

A o to kto mnie kocha to się nie martw bo to naprawdę nie twoje zmartwienie. Dla ciebie mogę być gościem którego nikt nie kocha bo co mnie obchodzi twoje wrażenie czy zdanie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał:

Dla potrzymania więzi z pływowymi ludźmi i dla szpanu. 

Ale to ma sens , tylko trzeba powiedzieć że weselicho bez kopert ma być i bez prezentów , a ja pokazuję że stać mnie  wszyscy piją  jedzą i bawią się za moje 🙂 a nie kuźwa wyglądać ile dadzą...

Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał:

Czytam teraz na biznesinsider.pl że braknie zaraz dwutlenku węgla dla przemyslu mięsnego i piwowarskiego... Lepiej nie siedźcie na agrofoto, tylko szybko do sklepu bo z piwem będzie jak z cukrem!!! O wodzie mineralnej nawet nie chce przypominac... :) :)

A piasku na Saharze nie zabraknie?popatrzcie do czego ten PIS doprowadził, dwutlenku węgla zabraknie którego jest nadmiar w powietrzu😂

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Leszy napisał:

@Dziad932  a ty wesela na ile osób zrobisz jak już te mieszkanie znajdziecie? 

Nie planujemy wesela , tylko ślub 

23 minuty temu, HF86 napisał:

bo już ludzie mają dosyć tej głupoty i pompy. 

Dokładnie 

Opublikowano
21 minut temu, toooomaszewski napisał:

Ciotka ma lokal, młodzi ostatnio się skarżyli, że razem z sukienką itp etc na 150 osób 120 tyś., a zebrali 65.

😂 

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ale to ma sens , tylko trzeba powiedzieć że weselicho bez kopert ma być i bez prezentów , a ja pokazuję że stać mnie  wszyscy piją  jedzą i bawią się za moje 🙂 a nie kuźwa wyglądać ile dadzą...

Jak masz jeszcze jakieś nielegalne pieniążki to możesz dorzucić do kopert, i powiedzieć skarbówce, że goście dali, ale nie podpisali się kto ile dał. 

Opublikowano

Teraz  to  jakby  goście  dali  młodym  po  tonie nawozu  to  już by  był  biznes  tyle  że  tu  chyba nie  o  biznes  chodzi , ale  znam  takich  co  kredyty  brali  żeby  weselisko  zrobić  a  później  młodzi  sie  po pół  roku  rozeszli  a  kredyt  został  . Pamiętam  jak  Kwaśniewski grając w  tenisa  reklamował  meble Swarzędzkie   i  ta  sprawa  JD  budzi  podobny   niesmak  ,    takie  mamy  realia  polityczne  i  jeszcze  nie  słyszałem  żeby  u nas  jakiś  polityk  sam  podał się  do   dymisji  z  powodu  udziału  w  jakiejś  aferze  albo z  powodu  utraty  zaufania społecznego   .   W  kwestii cen nawozów  trudno  o  optymizm  bo  skoro   Grupa Azoty  wstrzymuje  produkcję  z powodu wysokich  cen  gazu  no  to  najwyraźniej  sami  producenci  doszli  do  wniosku że  ceny  nawozów  osiągnęły  granice  akceptacji  i  opłacalności  dla  odbiorców   , sprawa   ma  też  chyba  jednak  drugie  dno  , idzie  zima  gazu  nima  trzeba  zacząć  oszczędzać   bo  jak  wyborcom  szyby  w  oknach  zimą  zamarzną  no  to  na wybory  ludzie  pójdą wnerwieni  i  żeby  tylko  się  nie  okazało zimą  że  ta  rura  co  ją  pociągnęliśmy do  Norwegi   będzie  bezużyteczna   bo  Norwedzy  opylili  gaz Niemcom  a  nam  to  mogą   nią  co najwyżej  przesłać życzenia noworoczne

Opublikowano
witejus napisał:

A piasku na Saharze nie zabraknie?popatrzcie do czego ten PIS doprowadził, dwutlenku węgla zabraknie którego jest nadmiar w powietrzu😂

Kto jest spostrzegawczy to zauważy, że słowa ministra rolnictwa Kowalczyka układają się w jakas całość. To znaczy że będą dotować nie nawozy dla Rolnika tylko zakład produkcyjny aby wznowił produkcję. Już było tak rok temu w Wielkiej Brytanii, że państwo dotowało zakłady azotowe bo brakowało amoniaku i Co2 dla przemysłu. Ale oni mogą dotować własne firmy bo są obecnie poza UE.

Opublikowano

Minister Rolnictwa powiadał na zebraniu w środę że by wstrzymać z zakupem nawozów bo będą dopłaty .

1 WRZEŚNIA faktury zanosi się na to że kto kupił wcześniej dane faktury będą nie ważne .

• Haha 1
Opublikowano
Marl napisał:

Czytam teraz na biznesinsider.pl że braknie zaraz dwutlenku węgla dla przemyslu mięsnego i piwowarskiego... Lepiej nie siedźcie na agrofoto, tylko szybko do sklepu bo z piwem będzie jak z cukrem!!! O wodzie mineralnej nawet nie chce przypominac... :) :)

już niektóre zakłady mają z tym problem

Opublikowano
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

O to to...byłem na weselu kilka lat temu i widziałem jak młody do drużby w pewnej chwili odwraca się i mówi... sprawdź ile w kopercie jest🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, VonVegans napisał:

Bez saletry jakoś dam radę ale bez kiełbasy długo nie pociągne

Screenshot_20220825-224730.png

Jak staną ubojnie to znowu rolnik dostanie po d*pie... Jak tak dalej pójdzie to faktycznie trzeba będzie kupić jakiś agregat prądotwóczy, bo i prądu w końcu zabraknie.

Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał:

Minister Rolnictwa powiadał na zebraniu w środę że by wstrzymać z zakupem nawozów bo będą dopłaty .

1 WRZEŚNIA faktury zanosi się na to że kto kupił wcześniej dane faktury będą nie ważne .

Ja kupił w lipcu to trzeba było się wstrzymać z zakupem nawozów a skąd ja wiedział że dopłaty znów będą?

To teraz fakturą d*pę se mogę podetrzeć.

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Ja kupił w lipcu to trzeba było się wstrzymać z zakupem nawozów a skąd ja wiedział że dopłaty znów będą?

To teraz fakturą d*pę se mogę podetrzeć.

Spodziewałem się tego ze nasz suweren znowu kasę będzie rozrzucał. Przecież wybory idą. Trudno dokupie resztę, nawet na kolejny sezon do przodu...

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, yaroslaw napisał:

Teraz  to  jakby  goście  dali  młodym  po  tonie nawozu  to  już by  był  biznes  tyle  że  tu  chyba nie  o  biznes  chodzi , ale  znam  takich  co  kredyty  brali  żeby  weselisko  zrobić  a  później  młodzi  sie  po pół  roku  rozeszli  a  kredyt  został  . Pamiętam  jak  Kwaśniewski grając w  tenisa  reklamował  meble Swarzędzkie   i  ta  sprawa  JD  budzi  podobny   niesmak  ,    takie  mamy  realia  polityczne  i  jeszcze  nie  słyszałem  żeby  u nas  jakiś  polityk  sam  podał się  do   dymisji  z  powodu  udziału  w  jakiejś  aferze  albo z  powodu  utraty  zaufania społecznego   .   W  kwestii cen nawozów  trudno  o  optymizm  bo  skoro   Grupa Azoty  wstrzymuje  produkcję  z powodu wysokich  cen  gazu  no  to  najwyraźniej  sami  producenci  doszli  do  wniosku że  ceny  nawozów  osiągnęły  granice  akceptacji  i  opłacalności  dla  odbiorców   , sprawa   ma  też  chyba  jednak  drugie  dno  , idzie  zima  gazu  nima  trzeba  zacząć  oszczędzać   bo  jak  wyborcom  szyby  w  oknach  zimą  zamarzną  no  to  na wybory  ludzie  pójdą wnerwieni  i  żeby  tylko  się  nie  okazało zimą  że  ta  rura  co  ją  pociągnęliśmy do  Norwegi   będzie  bezużyteczna   bo  Norwedzy  opylili  gaz Niemcom  a  nam  to  mogą   nią  co najwyżej  przesłać życzenia noworoczne

Dziwisz się, że Norwedzy opylili gaz Niemcom? Skoro Morawiecki na nich pluł i kazał jakieś listy pisać zamiast siąść do negocjacji to co mieli robić? Niedojdy z pisu zawsze wszystkich obśmieją oskarżą a na końcu my tracimy obywatele polski. Teraz musimy oszczędzać fabryki wstrzymują produkcje bo mamy debili u władzy. Zamiast od razu po wybuchu wojny negocjować na zachodzie dostawy gazu. Nasz rząd opluwa inne kraje. Może Morawiecki myślał, że jak napluje na Norwegów to ci z ceny zejdą? Brudzińki się śmiał, że Niemcy już się z nami gazem dzielili bo rzekomo mieliśmy im dawać gaz zimą. A wyszło, że oni nam będą sprzedawać gaz norweski.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano

Rosja wynegocjowała w zamian za zgodę na wywóz zboża z UA przez M Czarne możliwość wysyłania nawozów. Nie zdziwię się jak te nawozy będą dostępne na zachodzie Europy i tańsze niż u nas nasze polskie.

• Like 4
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v