Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku zeszłego tygodnia, z lokalnego składu brałem resztkę saletry po 4100. Pod koniec tygodnia dzwoni znajomy, czy nie wezmę trochę saletry. Na lokalnych składach nie ma, albo po 4500. Znalazł gdzieś dalej po 4250 i mu brakło ton, by przywieźli.

Zachód war-maz.

Opublikowano
1 godzinę temu, VonVegans napisał:

Będą jaja jak ludzie zaczną się przekręcać ,nie tylko ryby i bobry

Kilka dni temu czytałem gdzieś, że to dioksyny i nie chcą się przyznać bo są obsrani.

Opublikowano
galan99 napisał:

24 minuty temu, Turok napisał:

cena podobna , potas mam wysoki jedynie fosfor średni

To nie lepiej dać po 100 kg na 1 ha .

Fosforan Amonu NP 18-46 Polidap .

jak bym dostał umnie w okolicy gdzie to super by było

Opublikowano

Ja jakoś  nie mam przekonania do amofoski. Kiedyś  rozsialem i te granule leżały i leżały takie to twarde było jak diabli że i po deszczu takie same to było. UJ wie może teraz to lepsze robią. Znajomy zamówił  2 auta saletrzaku i towaru brak a cene mu już  2 razy podnieśli. 

Opublikowano

Dziwicie się, że na składach pustki? Przecież do marca daleko, a ceny azotow raz 1000 w górę, raz 1000 w dół. Żeby jako tako zaopatrzyć się, trzeba wydać milion. Po prostu nikt nie chce ryzykować, bo na zwykłej lokacie jest lepszy zarobek, niż na nawozie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Turok napisał:

który nawóz lepiej kupić AMOFOSKA NPK 4-16-18 czy Tarnogran – PK(CaMgS) 12-23-(6-4-10) ?

U mnie Tarnogran idzie dobrze bo sporo osób kupuje ceną jak był po 1000 zł to się sypało go od 300 do 500 kg na ha . Jak cię stać to lepiej dać 200 kg Poli niż te Aomofoski i Tarnograny .

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Taki wątek może trochę nawozowo rzeczny. U ciotki był jej kuzyn z Kędzierzyna Koźle i mówił, że u nich się mówi, że to azoty coś do rzeki wypuściły lub coś im uciekło.

...i w expresowym tempie uruchomili awaryjny zrzut wody ze zbiornika na Odrze, aby świństwo rozcieńczyć.

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

znajomy widze ze kupil parenascie workow nawozu- ale nie wiem jakiego bo szczelnie zabezpieczyl,przy drodze stoi 😂, sezon rzepakow czas zaczac.

ci co tamtego roku 15 sierpina siali jak jeden we wrzesniu przesiewali-tak dolalo ze nie powschodzil

was we wschodniej polsce naprawde nie stac na dekodery tv sat ,zeby zobaczyc jak naprawde wyglada swiat zachodni????????????? czy nie macie takiej potrzeby-boicie sie cywilizacji i kultury zachodniej???

bo watpie ze ktorys byl w niemczech w zyciu,zna niemiecki,widzial niemca na oczy..

dziwne ze najbardziej niemiec boja sie we wschodniej polsce...

cala swoja wiedze czerpiecie z kurwizji ???  wlasnie na takiej ciemnocie  pis opiera swoje rzady...

jaka ziemie ?? nawet w kurwizji takich bredni nie opowiadaja.

realnie to wygladalo czasami tak - zakapowal go sasiad polak, aresztowal granatowy polski  policjant, wiozl kolejarz polak, pilnowal kapo polak,straznikiem byl ukrainiec,a oficerem austriak...

nie pokosili ci co nie maja nawet szopy zeby pare ton przechowac...

stosowalem - w porownaniu do pol sasiadow widac roznice, ale to unijni rolnicy, akurat prawdziwi kolo mnie maja rzepak i kukurydze wiec tak naprawde trudno o porownanie, 

z tymi lasami to taka sama prawda jak z dzisiejszymi zakupami 😂

powtarzasz brednie kurwizji.. u nas nawet pis-owskie wladze samorzadowe protestowaly przeciw masowej wycince-u nas lasow bardzo malo wiec kazda zwalke harvesterami widac . ja jeszcze z ojcem drzewo wyciagalem konmi i takiej masakry nigdy nie bylo........

Lecz się na głowę . Gadasz gorsze głupoty jak TVP 😂😂😂😂

znajomy widze ze kupil parenascie workow nawozu- ale nie wiem jakiego bo szczelnie zabezpieczyl,przy drodze stoi 😂, sezon rzepakow czas zaczac.

ci co tamtego roku 15 sierpina siali jak jeden we wrzesniu przesiewali-tak dolalo ze nie powschodzil

was we wschodniej polsce naprawde nie stac na dekodery tv sat ,zeby zobaczyc jak naprawde wyglada swiat zachodni????????????? czy nie macie takiej potrzeby-boicie sie cywilizacji i kultury zachodniej???

bo watpie ze ktorys byl w niemczech w zyciu,zna niemiecki,widzial niemca na oczy..

cala swoja wiedze czerpiecie z kurwizji ???  wlasnie na takiej ciemnocie  pis opiera swoje rzady...

realnie to wygladalo czasami tak - zakapowal go sasiad polak, aresztowal granatowy polski  policjant, wiozl kolejarz polak, pilnowal kapo polak,straznikiem byl ukrainiec,a oficerem austriak...

stosowalem - w porownaniu do pol sasiadow widac roznice, ale to unijni rolnicy, akurat prawdziwi kolo mnie maja rzepak i kukurydze wiec tak naprawde trudno o porownanie, 

powtarzasz brednie kurwizji.. u nas nawet pis-owskie wladze samorzadowe protestowaly przeciw masowej wycince-u nas lasow bardzo malo wiec kazda zwalke harvesterami widac . ja jeszcze z ojcem drzewo wyciagalem konmi i takiej masakry nigdy nie bylo........

• Like 2
Opublikowano
Dnia 14.08.2022 o 13:31, lonoh napisał:

Uff całe szczeście ze ten skład jeszcze prosperuje jak tak mu obroty spadły

Istnieje bo nie żyje z samego handlu zbożem tylko zboże sprzedaż nawozów usługi transportowe wapno sprzedaż węgla gospodarstwo więc nie bądź taki hop do przodu kolego bo niby jak czytam czy tutaj czy w innych miejscach to podobno gospodarek do 30 czy tam 50 ha już dawno powinni ludzie poumierac z głodu a znam wiele mniejszych co nie tak źle prosperują fakt że nie mają nowych ciągników i maszyn ale aprzynajmmiej głowę spokojna i kupę kasy za obora w postaci obornika 

Opublikowano (edytowane)

Klasyczne pierdolamento typowego Janusza handlarzyka. Skupujący świnie to samo, no nie opłaca się jeździć i skupować, no ale nadal szukają i wydzierają po kilka świń. Kiedyś znajomy weterynarz się zastanawiał, jakim cudem handlarzowi opłaca się przyjechać po kilka świń na całą gminę i zbierać jedno auto zwierząt w kilku gminach. Na końcu  stwierdził, że to jednak musi być dochodowy biznes. :D  Naiwni ci, którzy wierzą w brednie handlarzy. Gdyby się nie opłacało, to by nie handlowali. Gospodarstwa się pomału zamykają, a handelki rzadko kiedy.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 3
  • Sad 1
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

Jedna zasadnicza uwaga dotycząca wycinek w Lasach Państwowych, obecne wycinki to wynik planów zrębowych powstałych w 2012 roku,wszystkie plany wycinek w LP sporządza się z 10-letnim wyprzedzeniem,poza oczywiście zdarzeniami losowymi np. [nawałnica w 2017 roku w Borach Tucholskich]

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Klasyczne pierdolamento typowego Janusza handlarzyka. Skupujący świnie to samo, no nie opłaca się jeździć i skupować, no ale nadal szukają i wydzierają po kilka świń. Kiedyś znajomy weterynarz się zastanawiał, jakim cudem handlarzowi opłaca się przyjechać po kilka świń na całą gminę i zbierać jedno auto zwierząt w kilku gminach. Na końcu  stwierdził, że to jednak musi być dochodowy biznes. :D  Naiwni ci, którzy wierzą w brednie handlarzy. Gdyby się nie opłacało, to by nie handlowali. Gospodarstwa się pomału zamykają, a handelki rzadko kiedy.

Handlarz od którego kupuje zboże , skup 1200 , sprzedaż 1400 ,na tirze ma taką wypłatę jak niejeden w urzędzie.. a moja fv miała nr 160..

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v