Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Kiedyś nastąpi korekta cen zbóż i nawozów, tak jak z ceną chodźby stali.

Kupowałem ostatnio kawałek ceownika to nadal cena kosmos. I to na składzie gdzie było tanio.

Opublikowano

Kosmos to znaczy ile, bo stal byla po 9.5zl w marcu, a aktualnie jest ponizej 4 zł za kg i tanieje, jak dałes więcej to dałes sie wydymać. U nas stali praktycznie nikt nie kupuje, budowlanka padła, znajomy ze skladu mowi , ze czasem przez tydzien nie sprzeda 1 kg stali. 

Opublikowano

Moim zdaniem danie pod rzepak i kuku 500 kg polifoski , tak on tego nie zabierze ,dużą część pszenica wżmie za rok ,chyba żę dane  pod pług to więcej

Opublikowano
1 godzinę temu, Dastan napisał:

Kosmos to znaczy ile, bo stal byla po 9.5zl w marcu, a aktualnie jest ponizej 4 zł za kg i tanieje, jak dałes więcej to dałes sie wydymać. U nas stali praktycznie nikt nie kupuje, budowlanka padła, znajomy ze skladu mowi , ze czasem przez tydzien nie sprzeda 1 kg stali. 

to samo by było z nawozami. 

ale się kupuje bo zdrożeje 

albo bo pisiu da wspomożenia 

albo że wspomożenia przyszło i trzeba je wydać z powrotem i dołożyć oczywiście full. 🤭

Opublikowano

azoty częściowo mam, a reszta ruskie w  dziwnych workach 😀

jednym wojna, innym byznes 🤑

Opublikowano

to jak uzyskujecie takie plony bez wody ??? u nas jest wiecej opadow -jeszcze- i takich plonow to nawet najlepsze gospodarstwa nie maja ,

przy obecnej relacji cen nawozow do cen zboza wszelkie nawozenie jest nieoplacalne-zwyzka plonow nie pokrywa wzrostu kosztow.. do tego oszczednosc na kosztach opryskow antywylegaczami i fungicydami..przy braku nawozenia n grzybowka jest zbedna.

Opublikowano
theta napisał:

gaz utrzymuje się ponad 200 EUR to i kolejna podwyżka nawozów dziś , jak pójdzie ponad 250 EUR to 5000 zł murowana w hurcie 

Saletra od dziś 4300 zl na fabryce.... Jest nowy cennik Agrochem Puławy.

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

to jak uzyskujecie takie plony bez wody ??? u nas jest wiecej opadow -jeszcze- i takich plonow to nawet najlepsze gospodarstwa nie maja ,

przy obecnej relacji cen nawozow do cen zboza wszelkie nawozenie jest nieoplacalne-zwyzka plonow nie pokrywa wzrostu kosztow.. do tego oszczednosc na kosztach opryskow antywylegaczami i fungicydami..przy braku nawozenia n grzybowka jest zbedna.

Takich tzn jakich?

• Root Admin
Opublikowano
jacus napisał:

bez nawozu ile zdejmiesz? 3-4ton pszenicy?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, yacenty napisał:

bez nawozu ile zdejmiesz? 3-4ton pszenicy?

Taaaa 4 tony zdejmie, chyba w pierwszym roku bez nawozu i to wątpię.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Bedzie tak mówią przepowiednie,czy susza czy te nawozy to nie wiem, ma być głód.

I co najciekawsze wszyscy niby tyle namłócili ale mi się wydaje ze niema zboża w tym roku.To wszystko to bajka poza pszenicą.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v