Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, wojak1986 napisał:

Troska o słabszego wg PiSu to pompowanie pustej kasy. PO mówi będziesz pracował do śmierci nie ma wcześniejszej emerytury, PiS na to damy wam wcześniejsze emerytury ale nic za to nie kupicie i tak umrzecie pracując do śmieci. Ot taka między nimi różnica...

Bo to trzeba wyśrodkować. I tu jest problem. Albo jebać za miske ryżu do śmierci albo nic nie robić.

37 minut temu, hubertuss napisał:

Od polityki tu nie uciekniesz. W PL spółkami takimi jak GA Orlen czy Lotos czy cała energetyka zarządzają politycy. I to oni decydują czy ma być drogo czy tanio.

To już lepiej pracować do śmierci i coś za to kupić. Niż pracować do śmierci i nic za to nie kupić

Dobrze było. Tylko za PO miałeś jebać do śmierci za darmo. 

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bo to trzeba wyśrodkować. I tu jest problem. Albo jebać za miske ryżu do śmierci albo nic nie robić.

Dobrze było. Tylko za PO miałeś jebać do śmierci za darmo. 

Do śmierci za darmo jak ktoś wyżej pisał to za pisu. Nadają ci forsy, która guzik będzie warta. A o misce ryżu to zdaje się u Sowy mówił wasz premier.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, youn81 napisał:

u nas nawozy tańsze nie będą  , Ci co mają kupić już kupują  , u nas w zachodniopomorskim spory ruch 

Skąd wiesz czy kupują czy biorą w komis?

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)

Tak śmiej się śmiej co wam pisiorom zostało. W komis biorą niezłe jaja? Uważacie już, ze tylko pozostało wam wyśmiewać to co się dzieje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak śmiej się śmiej co wam pisiorom zostało. W komis biorą niezłe jaja? Uważacie już, ze tylko pozostało wam wyśmiewać to co się dzieje.

Z twoich poglądów to można śmiać się lepiej niż w dobrym kabarecie. W innym temacie broniłeś złodzieja co kradł bele i znęcał się nad psem, a teraz bronisz politycznych złodziei i uparcie twierdzisz, że lepiej mieć HIV niż kiłe. Za rok wybory pewnie PO wygra, to cie Donald ozłoci za twe starania, a przynajmniej weźmie za podnóżek jak będzie na konia wsiadał.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

uparcie twierdzisz, że lepiej mieć HIV niż kiłe. 

Nie można sobie nie wybierać. Takie jest życie Cięgle się podejmuje decyzje, a czasem takie które po prostu przyniosą mniejsze szkody. PIS obecnie to największa szkoda. 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Od polityki tu nie uciekniesz. W PL spółkami takimi jak GA Orlen czy Lotos czy cała energetyka zarządzają politycy. I to oni decydują czy ma być drogo czy tanio.

To już lepiej pracować do śmierci i coś za to kupić. Niż pracować do śmierci i nic za to nie kupić

A co mnie obchodzi polityka ,jak chce to idę do tamtego tematu . Jak chce zobaczyć po ile nawozy to wchodzę tutaj a tu kuźwa polityka, jakiś czas do tyłu wszyscy "polityczni" dostali by ban ...👍 Szewstwo olało temat 🤨

Opublikowano
33 minuty temu, youn81 napisał:

nikt w komis nie daje , przedpłata albo z kasa na stół 

Ja wziołem cysterne rsm 26s w tzw komis, cena ma być znana koniec czerwca, wyjściowo 2760, handlowiec powiedziedział że na pewno będzie taniej, przewiduje ze koło 2200 będzie, zobaczymy...

Opublikowano (edytowane)

u nas nie ma szans żeby dostać w komis  , nawet nie dostaniesz na termin 7 dni   RSM 32 przy całej cysternie 3250pln  i taniej nie będzie ,  azot w dół  , a paliwo do cysterny do góry ..........

Edytowane przez youn81
Opublikowano
3 godziny temu, dzidzia202 napisał:

Dziwi mnie że jeszcze nikt protestów nie organizuje strach albo taki dobrobyt jest. Ale z drugiej strony trochę wstyd wyjechać ciągnikiem za 1mil zł i krzyczeć że bieda. 

Jaka   bieda   o czym  ty  mówisz  ? Jedni  padają  drudzy  się  bogacą   i  inwestują  czyli  normalny  ruch  w interesie  - puść  tylko  informację  że  zwijasz  interes  i  sprzedajesz  ziemię   albo  w  dzierżawę  puszczasz  i  zobaczysz  jaki  kocioł  się  zrobi  . U mnie  gościu  miał  ponad 30 hektarów  ,  dzieciaki  poszły  do  miasta  już dawno  ale  ponad   dziesięć lat  temu  przepisał  gospodarstwo  na  córkę  żeby  strukturalną    dostać  i  tak  sobie  gospodarował  i  rencinę  odbierał  , dzieciaki w  żniwa  wpadły  pomogły  i  tak  to  się  kulało ale  wiadomo  latka  lecą sił  ubywa więc  dzieciaki  przekonały  rodziców  żeby  to  sprzedali  po nadchodzących  żniwach  i  jak tyko  informacja  wyszła  na wieś   to  nazajutrz  już  hektary  były "rozparcelowane "    sąsiedzi  rozdrapali  co było  przyległe   nawet  jeszcze  dopłacili  i  już  oni  będą  żniwa  zbierać

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Z twoich poglądów to można śmiać się lepiej niż w dobrym kabarecie. W innym temacie broniłeś złodzieja co kradł bele i znęcał się nad psem, a teraz bronisz politycznych złodziei i uparcie twierdzisz, że lepiej mieć HIV niż kiłe. Za rok wybory pewnie PO wygra, to cie Donald ozłoci za twe starania, a przynajmniej weźmie za podnóżek jak będzie na konia wsiadał.

Gdzie broniłem? Weź mi zacytuj. Będziesz sobie wmawiał a potem z tym co sobie wmówisz dyskutował.. Napisałem wtedy że kradzież z jakiego by nie była powodu zasługuje na potępienie. Więc jedyne z czego tu można się śmiać to twój poziom intelektualny. No i weź mi napisz gdzie ja pisze, ze lepiej mieć kiłę czy co tam jeszcze chcesz. To taka sama prawdą jak z ta obroną złodziei. Konfabulujesz i tyle.

Opublikowano
17 godzin temu, mich18 napisał:

Jaka pokora chłopie co Ty gadasz jak chcesz to rób za darmo nikt Ci nie broni.

Tak wrednych wstrętnych, niesłownych, niewdzięcznych ,przemądrzałych ,cwanych i  i nieżyczliwych jak są bambry nie znajdziesz w żadnym innym zawodzie Jak bieda to skamlą jak zbite psy a jak mają w kieszeni 50 gr to wielcy bohaterowie pępki świata którym odwala  -proza życia  

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem jak u was ale u mnie w tej chwili większym problemem niż ceny nawozu jest brak opadów bo co mi da nawożenie jak nie pada od zimy deszcz a teraz idą upały i po zamiatane będzie . Były 2 lata mokre za covida z powodu braku lotów a teraz już wszystko wróciło do normy czyli susza . Na dzisiaj 2-3 litry w prognozach a tu trzeba 30 l .

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

A co mnie obchodzi polityka ,jak chce to idę do tamtego tematu . Jak chce zobaczyć po ile nawozy to wchodzę tutaj a tu kuźwa polityka, jakiś czas do tyłu wszyscy "polityczni" dostali by ban ...👍 Szewstwo olało temat 🤨

Wystarczy telefon do składu i masz ceny nawozu. Tutaj widać ludzie zaczęli dyskutować po ile mogą być i dlaczego tak drogo. Wtedy polityka wychodzi na wierzch.  

Opublikowano
53 minuty temu, yaroslaw napisał:

Jaka   bieda   o czym  ty  mówisz  ? Jedni  padają  drudzy  się  bogacą   i  inwestują  czyli  normalny  ruch  w interesie  - puść  tylko  informację  że  zwijasz  interes  i  sprzedajesz  ziemię   albo  w  dzierżawę  puszczasz  i  zobaczysz  jaki  kocioł  się  zrobi  . U mnie  gościu  miał  ponad 30 hektarów  ,  dzieciaki  poszły  do  miasta  już dawno  ale  ponad   dziesięć lat  temu  przepisał  gospodarstwo  na  córkę  żeby  strukturalną    dostać  i  tak  sobie  gospodarował  i  rencinę  odbierał  , dzieciaki w  żniwa  wpadły  pomogły  i  tak  to  się  kulało ale  wiadomo  latka  lecą sił  ubywa więc  dzieciaki  przekonały  rodziców  żeby  to  sprzedali  po nadchodzących  żniwach  i  jak tyko  informacja  wyszła  na wieś   to  nazajutrz  już  hektary  były "rozparcelowane "    sąsiedzi  rozdrapali  co było  przyległe   nawet  jeszcze  dopłacili  i  już  oni  będą  żniwa  zbierać

Jeszcze co niektórzy w mieście zatęsknią za sprzedanymi za wygody i dostatek majątkami po rodzicach na wsi, za kawałkiem ogródeczka i własnego kartofelka, marchewki czy pomidorka. 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Coś w tym jest niestety.

Zauważenie "niewłaściwych (żeby nie nazwać skurwysyńskie )  relacji i zachowań to już jest sukces

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie wiem jak u was ale u mnie w tej chwili większym problemem niż ceny nawozu jest brak opadów bo co mi da nawożenie jak nie pada od zimy deszcz a teraz idą upały i po zamiatane będzie . Były 2 lata mokre za covida z powodu braku lotów a teraz już wszystko wróciło do normy czyli susza . Na dzisiaj 2-3 litry w prognozach a tu trzeba 30 l .

Brak lotów powoduje, że pada, a loty, że nie pada? Jeszcze odwrotnie to może by miało sens może. 

Poczytać forum, to ludzie nie mogą wjechać na łąki ściąć jeszcze pierwszy pokos. Taka jest to pogoda niesprawiedliwa i nierównomierna.   

1 minutę temu, toooomaszewski napisał:

Jeszcze co niektórzy w mieście zatęsknią za sprzedanymi za wygody i dostatek majątkami po rodzicach na wsi, za kawałkiem ogródeczka i własnego kartofelka, marchewki czy pomidorka. 

Tak samo realne jak to, że te duże i przeinwestowane gospodarstwa padną bo nawozy są drogie. 

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał:

Wystarczy telefon do składu i masz ceny nawozu. Tutaj widać ludzie zaczęli dyskutować po ile mogą być i dlaczego tak drogo. Wtedy polityka wychodzi na wierzch.  

Skoro tak to zamknąć ten temat i spokój , dwa o polityce nie potrzebne 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v