Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, RU68 napisał:

Nie jestem za PIS ale twój pomysł identyczny jak opozycja czyli milczenie i w przerwach  szczekanie  podpuszczanie a nawet na fikcyjną obietnicę już nie maja pomysłu taka niestety prawda -wszyscy chcą rządzić bez jakiejkolwiek koncepcji po prostu rządzić nażreć się przy korycie kosztem innych ot polityczny czy biznesowy pomysł 

Jakie milczenie? Pytałeś o moją receptę to ci napisałem. Nie zrozumiałeś trudno. Teraz musisz szczekać.

27 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Hubert nie może mieć innych pomysłow niż opozycja, bo u niego rolę mózgu zastąpił TVN24. 

Prawda jest taka, że każdy polityk to marionetka. Dają mu się dobrze najeść, nachlać, por*chać i coś ukraść, oczywiście to wszystko jest dokumentowane przez ich właścicieli i w razie urwanych sznureczków wyciągane na wierzch. Jak to jest jeszcze za mało to taka marionetka ginie jak przywódcy niektórych państw afrykańskich, którzy mimo otrzymania pieniędzy nie chcieli wziąć udziału w koronacyrku.

Podsumowując- ceny nawozów są wysokie, bo ludzi ma ubyć dzięki bardzo drogiej żywności, cała filozofia.

Nie masz innych argumentów to się zabrałeś za moją osobę. Patrz co u ciebie pełni rolę mózgu. Bo tvpis to nic dobrego nie jest. Tam Ogórek tłumaczy debilom, że paliwo musi być drogie bo inaczej przyjadą z zagranicy i wykupią. Takie macie mózgi. Debile się naoglądają i na słuchają i tłumaczą tu, ze nawóz musi być drogi bo  z za granicy wykupią. To są wasze mózgi.

A to co pogrubiłem to już jest najlepsze. Czyli co Polaków ma ubyć tego chce pis dla nas? Brawo ty. Więcej szczujni oglądaj będziesz jeszcze bardziej odklejony.

• Like 1
Opublikowano

Żarcie będzie drogie i ten Gates czy jak mu tam zaraz wyskoczy z alternatywa o połowę tańszej żywności z probówki. 

Znów zbawi świat.

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Rolnikom trzeba tak dopier**lić żeby im się ode chciało jęczeć i beczeć -musi być gorzej żeby poczuć że jest lepiej -przed wyborami

I tu niestety masz 100% racji.

Opublikowano

Skoro jest tak źle to dlaczego nikt nie sprzedaje ziemi, w mojej okolicy nie ma ofert sprzedaży, chyba żyjemy w innych światach

Opublikowano

nie wiem jak to dokładnie  jest ,ale pisowce  gadają ,że po-psl podpisało ,nie korzystną umowę na gas z ruskiem  ale nawozy i ludzie za opalanie domu  gazem  płaciliśmy  jakieś rozsądne  ceny za gaz 

Opublikowano
16 minut temu, jacek1296 napisał:

U  mnie też nie. Poczekaj rok-dwa.

Nie wiemy co będzie za tydzień , miesiąc , a ty wiesz co za rok,dwa

Opublikowano

No właśnie u mnie ostatnio dzierżawa poszła za 2 tony pszenicy ou dopłaty właściciela. To jednak się jakoś nie którym opłaca. Nie wiem może ma 100ha i hce mieć więcej i więcej i jakoś na ilości wychodzi ale szczerze jak wiem które jego pola to bez szaleństwa to wygląda. 

Opublikowano
28 minut temu, miwigos napisał:

Skoro jest tak źle to dlaczego nikt nie sprzedaje ziemi, w mojej okolicy nie ma ofert sprzedaży, chyba żyjemy w innych światach

Bo nie wielu jest aż tak głupich by w dobie rosnącej inflacji i dużej nie pewności na świecie i niepewności co do złotego sprzedać ziemie. Nawet jak ludzie gospodarkę rzucą to będą albo dzierżawić albo będzie odłogiem leżało. Tylko debil albo ten kogo przyciśnie brak forsy teraz sprzeda.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Nie wiemy co będzie za tydzień , miesiąc , a ty wiesz co za rok,dwa

Nie nerwujsja,poczekaj. Brutalna prawda jest taka, że gospodarstwa będą upadać, a po wyczynach pisu jeszcze więcej. Rolnik jest jednak "bardzo przywiązany" do swojej ziemi i przy powinięciu nogi sprzedaje tylko w ostateczności. Masz swoje lata i takie rzeczy powinieneś ogarniać, choć z drugiej strony popierasz pis więc.... Kasę masz, mieszkasz w mocnej rolniczo okolicy. Czekaj cierpliwie.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, gustaww napisał:

Żarcie będzie drogie i ten Gates czy jak mu tam zaraz wyskoczy z alternatywa o połowę tańszej żywności z probówki. 

Znów zbawi świat.

A później powie "a nie mówiłem?" 😆 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

U  mnie też nie. Poczekaj rok-dwa.

raczej jest to nie możliwe by duże gospodarstwa zaczęły sprzedawać ziemię niby po co ?  z samych dopłat już jest niezła kasa 

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Ja Ci sprzedam. 200tys/ha. Mam nie duzo bo tylko 20ha. Zapraszam. I nie pisz mi że drogo bo z twojego każdego postu można wywnioskować że jest za***iscie (nawozy masz na rok/dwa do przodu płody rolne na 3-5 lat wstecz nie sprzedane) wiec 200k to bedzie okazja dla ciebie. 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie jeden wolał skoczyć na bandżi uczepiony za łep niż sprzedać wszystko i się przyznać że noga się podwinęła.czemu???pojęcia nie mam

Edytowane przez VonVegans
Opublikowano
Przed chwilą, jan88 napisał:

całkiem tanio przy dzisiejszej inflacji  

Dla kogoś kto ma ponad 100ha to okazja jak pisałem, bo mnie wk***ia jak ktoś robi z siebie bogola bo ma 100-150ha, dla niego kupić np przyczepę bo potrzebuje to splunąć a nie potrafi pojąć że ktoś może mieć 5x-10x mniej przychodu niż on, niech postawi się na jego miejscu i zobaczymy czy bedzie taki ,,ura bura król podwóra”

3 minuty temu, VonVegans napisał:

Nie jeden wolał skoczyć na bandżi uczepiony za łep niż sprzedać wszystko i się przyznać że mogą się podwinęła.czemu???pojęcia nie mam

Mi się noga nie podwinęła. Aktualnie na gopodartwie 0 kredytów, jakieś zapasy środków są, pare 🐂 sztuk jest,  ale nie zgrywam z siebie nie wiadomo kogo, szanuje każdego kto jest normalny ale jak ktoś chodzi w głową wysoko uniesioną to takich pozdrawiam środkowym placem, i mam dla nich jedną radę: nie są aż taką wielką rybką, żeby nie znalazła się większa rybka która ich połknie.

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, przemek28_28 napisał:

Dla kogoś kto ma ponad 100ha to okazja jak pisałem, bo mnie wk***ia jak ktoś robi z siebie bogola bo ma 100-150ha, dla niego kupić np przyczepę bo potrzebuje to splunąć a nie potrafi pojąć że ktoś może mieć 5x-10x mniej przychodu niż on, niech postawi się na jego miejscu i zobaczymy czy bedzie taki ,,ura bura król podwóra”

Mi się noga nie podwinęła. Aktualnie na gopodartwie 0 kredytów, jakieś zapasy środków są, pare 🐂 sztuk jest,  ale nie zgrywam z siebie nie wiadomo kogo, szanuje każdego kto jest normalny ale jak ktoś chodzi w głową wysoko uniesioną to takich pozdrawiam środkowym placem, i mam dla nich jedną radę: nie są aż taką wielką rybką, żeby nie znalazła się większa rybka która ich połknie.

nie mam 100 ha ale uważam ze 200 tyś za ha w dzisiejszych czasach to nie jest dużo, bo ziemia przez ostanie lata była w cenie i tak już pozostanie dlatego warto ją kupować 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jan88 napisał:

nie mam 100 ha ale uważam ze 200 tyś za ha w dzisiejszych czasach to nie jest dużo, bo ziemia przez ostanie lata była w cenie i tak już pozostanie dlatego warto ją kupować 

Ziemia to kest coś czego nie jesteśmy w stanie do produkować jest ile jest ha i więcej nie będzie, ale to tylko albo aż warsztat pracy, pokażcie mi prywaciarza który bedzie dokładał do biznesu, a rolnictwo to w dzisiejszych czasach biznes, a w biznesie nie ma sentymentów.

Tyle i Ide na kolejny %

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, RU68 napisał:

Rolnikom trzeba tak dopier**lić żeby im się ode chciało jęczeć i beczeć -musi być gorzej żeby poczuć że jest lepiej -przed wyborami

Rolnicy sobie poradzą,gorzej z bamberami ,co nabrali kredytów i trochę przeinwestowali.Bo myśleli,że będzie się w miare opłacać

Edytowane przez lukasz1995
Opublikowano

Nie bamberami tylko bambrami (podstawa to poprawny śląski ) Każdy kto ma trochę rozumu wie że nie zawsze świeci słońce i bierze pod uwagę że przyjdą chude lata- lepiej mieć kupkę którą zżera inflacja niż kredyt którego nie można obsłużyć .To że zżera inflacja  jest wkurwiające ale do przeżycia 

• Like 4
Opublikowano
55 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ja Ci sprzedam. 200tys/ha. Mam nie duzo bo tylko 20ha. Zapraszam. I nie pisz mi że drogo bo z twojego każdego postu można wywnioskować że jest za***iscie (nawozy masz na rok/dwa do przodu płody rolne na 3-5 lat wstecz nie sprzedane) wiec 200k to bedzie okazja dla ciebie. 

Takaj ceny nikt Ci nie da, , kiedy napisałem że mam nawozy na dwa lata i płody z kilku lat, zacytuj, jesli mówisz prawde nie napisze na forum ani słowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v