Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Największym problemem jest to że nie ma alternatywy dla obecnie rządzących, nie ma normalnej opozycji z konkurencyjnym programem, chyba że programem jest lotnisko w Berlinie i powrót Balcerowicza.

A co do nawozów było od samego początku mówione że do 500 zł, w zależności kto kupił ile na ha.

Wiem że chciało by się kupić 10 kg/ha nawozu i dostać 500 zeta, ale no cóż takie cuda jak będzie rządził Donald, a ministrem rolnictwa będzie Lewandowski.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, witejus napisał:

Tylko że od początku minister i reszta wiedzieli że nie będzie 500 do ha , dla lepszego efektu mogli mówić że będzie 1500 do ha.

Ja pisałem tu o tym i ich wzorach i współczynnikach, to część asów co liczyła  że  saletra wyjdzie im po dopłatach 1200zl mnie wyśmiała 🙋‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, miwigos napisał:

Ile ty masz lat , naście , jak coś nie wrto to nie robie, skąd ma rząd kase brać , doczekacie sie jeszcze rządów obocnej opozycji to wam się oczy dopiero otworzą , co nie znaczy że obecni robia dobrze, popełniaja wiele błędów, trzeba wybtrac lepsze zło

Obawiam się że masz rację nie ma recepty na leczenie i nikt chyba jej nie ma aby nikt nie stracił za dużo .Raczej nie należę do biednych ale mam wrażenie że dla  opozycji liczyło się tylko jakoś spiąć budżet kosztem biedniejszych a elity hulaj dusza za tą kasę .Już były przymiarki do likwidacji KRUS podnieśli wiek emerytalny no i""" "pinindzy nima i ni bedzie "-bo się musimy nimi dzielić między sobą "" a wcześniejsza wypłata dopłat była niemożliwa wręcz (bo nie chciało im się napisać wniosku do Brukseli) PIS raz napisał i teraz wysyła tylko co roku ksero i można )  Jestem przekonany że rządy opozycji nam dopiero dołożą 

Opublikowano
35 minut temu, sylwek23111 napisał:

Ciekawe jaki reżim rozdaje pieniądze, przecież nie białoruski?

Ale łapska po te rozdawane pieniądze, to wszyscy wyciągają. Po dodatki covidowe, to wszystkie firmy wyciągały, i nie ważne czy covid miał wpływ na przychody firmy, czy nie.

16 minut temu, jajonasz napisał:

A skąd wy już wiecie że nie będzie 500, przecież wniosków wpłynęło bardzo mało 

Niektórzy jeszcze nie zrozumieli, że nie należy dzielić skóry na niedźwiedziu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dano bankowe papiery aby gawiedz siedziała cicho. Nie ma prawa w tym kraju i nie ma wolności. Nawet pomniki na grobach przodków nie są już własnością rodzin. A wszystko to za 500+ z drukarki. Kłamstwo i obłuda na każdym kroku, to właśnie teraz jest największa pogarda dla człowieka.

A rozbuchane datki z publicznej kasy to uwydatniają. Sprowadzają człowieka do bezmyślnnego tłumu, który ma się interesować tylko monetą, ochłapem rzuconym na bruk. To ma być jego zajęcie i przedmiot zainteresowania.

Edytowane przez PanAres
  • Like 7
Opublikowano
29 minut temu, tracker napisał:

Największym problemem jest to że nie ma alternatywy dla obecnie rządzących, nie ma normalnej opozycji z konkurencyjnym programem, chyba że programem jest lotnisko w Berlinie i powrót Balcerowicza.

A co do nawozów było od samego początku mówione że do 500 zł, w zależności kto kupił ile na ha.

Wiem że chciało by się kupić 10 kg/ha nawozu i dostać 500 zeta, ale no cóż takie cuda jak będzie rządził Donald, a ministrem rolnictwa będzie Lewandowski.

Moja teściowa za każdym razem gdy mówi o dopłatach nawozowych to twierdzi, że jest 500/ha. 😁

I już wyliczyła szwagrowi i mi ile dostaniemy kasy. Ilość hektarów*500.😃

Myślę, że taka świadomość jest u 70% społeczeństwa. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Ile ty masz lat , naście , jak coś nie wrto to nie robie, skąd ma rząd kase brać , doczekacie sie jeszcze rządów obocnej opozycji to wam się oczy dopiero otworzą , co nie znaczy że obecni robia dobrze, popełniaja wiele błędów, trzeba wybtrac lepsze zło

Chyba sam masz naście skoro nie rozumiesz co się do ciebie pisze. Skąd ma rząd brać kasę to wiadomo. Ale ciemnota myśli, że to co rozdają jest za darmo a to jest wzięte od tej ciemnoty. Jak z tymi nawozami. Tylko, ze już mniej do ciemnoty wraca. Bo reszta to jakieś współczynniki inflacja pensje urzędników itd. I ciemnota się cieszy, ze teraz dają. Ale nie rozumie, że by dać to albo zabrali albo zabiorą.

No i gdzieś ty wyczytał, że mi sienie opłaca? Faktycznie masz naście lat?

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Właśnie...donoszą plują i taki nasz niezależny Rząd KOZAK I ch*ja im zrobił I zrobi...Albo ktoś w tym kraju nosi spodnie albo troki od kaleson. 

Kradli tamci i kradną obecni. Ukraina zabezpieczała zapasy nawozów dla rolnictwa blokują wywóz, nasi co robili z cenami? Przypomnij sobie od Bożego Narodzenia co się działo. Obecny stan nazywa się ,,DOJENIE LUDZI PRACUJACYCH" 

A pewnie, że uja im zrobi. Morawiecki zgodził się na kasę za praworządność wtedy gdy zero mówił o miękiszonach. Morawiecki zgodził się na jakieś zasady i teraz ma pis problem by je zrealizować. Opozycja nie ma tu bardzo nic do plucia Ujnia sama wie, jakie są zasady i pis wie jakie są zasady.  Nie spełni pis zasad nie będzie kasy. Spełni pis zasady to opozycja może se donosić i nic nie zrobi. 

To jest tak jak np z dopłatami obszarowymi. Spełniasz wszystkie zasady to choćby cała wieś na ciebie do armir doniosła dostaniesz dopłaty. Jak nie spełniasz zasad to choćby nikt nie doniósł arimr sama znajdzie uchybienia.

A to że rząd doi ludzi to i prawda. Na te rozdawnictwo musi skądś brać.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, SAUTER napisał:

Zaksan 32 3650brutto

A  co  ty  tu  ludziom  d*pę   cenami nawozów  zawracasz  - tu  się  dyskutuje  o polityce   i   sprawach  życia  lub  śmierci

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Polityka pis spowodowała, że ceny na wiosnę poleciały w kosmos to i nie da się tego oddzielić. Politycy w PL mają kontrolę nad zakładami azotowymi, petrochemią czy energetyką i gazem. Ito oni pozwalają na to by te branże doiły Polaków pod przykrywką wojny i pandemii.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Było napisane na stronach agencji jasno...że ,,będzie wprowadzony współczynnik korygujący gdyby kasy zabrakło"

Żadnego współczynnika na razie nikt nie ogłosił tylko piszą że jest możliwe że skorygują jak podlicza na jaką sumę są wnioski... Żadnego krachu nie będzie skoro tak mało rolników złożyło i zapewne na niewielkie kwoty... Jest prawie 4 mld zł i ma trafić do tych co złożyli.... Nie jesteś w tej grupie to daj se siana na razie i nie ogłaszaj korekty której na dziś nie ma.... A nawet jak będzie i saletra wyjdzie po 1400/1500zl tona tona a nie po 1200zl to tyz dobra cena 😜😁😁😁

Mi wychodzi prawie 20 tys zwrotu a jak dostanę mniej powiedzmy 18 czy 15 tys to tyz pieniądz i to spory. 

Opublikowano (edytowane)

A z tych co złożyli jeszcze nalezy odjąć tych co nie dopilnowali kolejności czyli wpierw nawozowy  a później dopłaty obszarowe 

Edytowane przez RU68
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Michal014d napisał:

Chyba na odwrót nie siej zamętu...

Ktoś tu jeszcze nie wytrzeźwiał a ja jestem abstynentem 

4 minuty temu, hubertuss napisał:

Pewnie już go odjęli z autopsji pisze hehe.

I takie sk***ysyństwo panuje wśród rolników gratuluję 

Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

A z tych co złożyli jeszcze nalezy odjąć tych co nie dopilnowali kolejności czyli wpierw nawozy a później dopłaty obszarowe

Nie  wiem  jak  tam  u was  w oddziałach  to  funkcjonuje  bo  u mnie  to  sami  pilnowali żeby  rolnik zachował  właściwą  kolejność   a  jeszcze  przy  okazji  składania "nawozówki"  w miarę  dostępności  czasu  można  było  z  pracownikiem  ARIMR  rozwiązać  wątpliwości  które  pojawiły  się   przy  składaniu  obszarówki

Opublikowano
5 minut temu, RU68 napisał:

Ktoś tu jeszcze nie wytrzeźwiał a ja jestem abstynentem 

I takie sk***ysyństwo panuje wśród rolników gratuluję 

Nie bardzo wiem o co chodzi. Bo to była ironia z mojej strony bo ktoś napisał, ze pomyliłeś kolejność. Ale jak pisałem ja i ktoś wyżej to nie bardzo się dało pomylić. Bo w armir pilnowali.

Opublikowano

Nie kolego wyraźnie cieszyłeś się z tego że ktoś mógł pomylić kolejność  cyt"Pewnie już go odjęli z autopsji pisze hehe" takie życzliwe  h*je  myślałem że tylko na śląsku ale to tyczy całego kraju 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sorry ale  składając wpierw nawozowy a później obszarowy nie rozpatrują i co tu polemizować (chyba że ja tego nie pojmuję )

Edytowane przez RU68
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, RU68 napisał:

Sorry ale  składając wpierw nawozowy a później obszarowy nie rozpatrują i co tu polemizować (chyba że ja tego nie pojmuję )

Tylko z twojego posta wcześniej dokladnie tak mozna bylo wywnioskowac ze wpierw nawozy pozniej obszarowy trzeba temu napisalem żeby nie wprowadzac w błąd. Przynajmniej ja tak ten wpis rozumowalem. Zreszta nie ma juz co sie czepiac po prostu opisales to strasznie zagmatwanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v