Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@tracker A pisy ci dały 500. Potem zrobią współczynnik korygujący, że wyjdzie 300 potem zanim dostaniesz zje ci to inflacja i będziesz się cieszył, że pis dał. Choć ty na wiosnę kupując drogie nawozy przepłaciłeś im te 500 do hektara jak nie lepiej. Teraz będziesz się cieszył, że ci oddali twoje pieniądze pomniejszone o współczynnik korygujący i inflację

Lepiej by rządzone przez państwo zakłady azotowe na wiosnę nie żerowały na rolniku jak mówił Morawiecki do Norwegów i nie windowały cen tylko stabilizowały ceny i lepiej by żadnych dopłat nie dawali. Ale tak pis was tumani najpierw wam zabiorą potem pomniejszoną sumę oddadzą a wy jak dzieciaki. Albo odwrotnie najpierw wam dadzą a potem więcej zabiorą a wy jak dzieciaki. Na te dopłaty co ci może na jesieni dadzą już dawno im forsę dałeś tylko więcej niż dostaniesz.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 3
Opublikowano

Skoro tak twierdzisz to po co składałes wniosek , teraz oddaj na jakis dobry cel ta marna kase, dla ciebie nic nie znaczy

Opublikowano

TWNy niekturym muzgownicę nieźle zryły.

Wystarczy przypomnieć sobie rządy PO-PSL. Masakra.

Rządy Zjednoczonej Prawicy nie są idealne. Ale co niby miało by rządzić ... Ci złodzieje co byli przedtem, a może ci którzy nie potrafią nawet wygrać uczciwych wyborów mając 90 % mediów. Żendada. Jeszcze donoszą cały czas na Polskę i robią wszystko by było jak najgorzej, by Polacy nie dostali pieniędzy które się nam należą. Targowica TWNowska.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 7
Opublikowano (edytowane)

Ja po co składałem? A mało ja podatków i zusów tej komunie płacę. Dla zasady złożyłem.😄 Tak jak na wapno i wszystko inne. Nie wiem ile dostanę ale zawsze się przyda. No i część swoich podatków odzyskam choć małą ale zawsze.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Nie to chodzi żeby ktoś coś rozdawał i dotyczy to całej gospodarki, nie tylko rolnictwa. Mamy zarabiać na działalności operacyjnej, a nie na jakiś innych plusach. 

Ja złożyłem wniosek między innymi po to żeby im złotówki nie odpuścić, mniejsza strata z tego co ukradli w cenach nawozów. 

• Like 2
Opublikowano

Piszesz że inflacja i nic nie warto , po psi grosz się płaszczysz

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

W latach 90 to koszykiem jaj spłacali krefyty

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Gdy była hiperinflacja to Balcerowicz mocno podniósł oprocentowanie kredytów. Wielu rolników upadło, straciło swoje gospodarstwa a nawet popełniło samobójstwo.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, tracker napisał:

Rządy Zjednoczonej Prawicy nie są idealne. Ale co niby miało by rządzić ... Ci złodzieje co byli przedtem, a może ci którzy nie potrafią nawet wygrać uczciwych wyborów mając 90 % mediów. Żendada. Jeszcze donoszą cały czas na Polskę i robią wszystko by było jak najgorzej, by Polacy nie dostali pieniędzy które się nam należą. Targowica TWNowska.

Za rządów po psl zarządzane przez rząd zakłady nawozowe petrochemiczne czy energetyczne nie waliły podwyżek z czapy. A za pisu wszystkie te branże pomimo wzrostu cen potrzebnych im surowców osiągają rekordowe zyski.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, witejus napisał:

Taka sama prawda jak to że będzie do 500 zł do ha, podczas gdy doskonale wiedział że w żadnym wypadku nie będzie.

A mówił to jeszcze przed rozpoczęciem przyjmowania wniosków, gdy uprawnionych do dopłaty było ponad milion gospodarstw.Obecnie  gdy wpłynęło mniej niż połowa wniosków niż jest uprawnionych, mówią że będzie korekta?

Czyli minister od początku świadomie i bezczelnie kłamał mamiąc ludzi tymi 500 złotymi.

Było napisane na stronach agencji jasno...że ,,będzie wprowadzony współczynnik korygujący gdyby kasy zabrakło"

Opublikowano
2 minuty temu, miwigos napisał:

Piszesz że inflacja i nic nie warto , po psi grosz się płaszczysz

Jeśli to do mnie ja nie piszę, że nie warto ja tylko stwierdzam fakt jaka to obłuda. Rolnicy na wiosnę przepłacili za nawozy kupę szmalu. Azoty osiągnęły rekordowe zyski pomimo wzrostu cen gazu itd. Do dopłat wprowadzono jakiś współczynnik korygujący by pomniejszyć deklarowane 500. Teraz zanim doczekasz dopłat to to co zostanie po współczynniku w jakiejś części zje inflacja. Opisałem po prostu mechanizm a nie, że nie warto.

Opublikowano
13 minut temu, tracker napisał:

Gdyby TWNy rządziły to by dopiero Wam dali nie pińcet+ tylko kopa+.

Był kiedyś człowiek który powiedział ,,nie musicie ludziom nic dawać, przestańcie im tylko zabierać..." takim dobrodziejom kibicuj dalej👍

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Jeśli to do mnie ja nie piszę, że nie warto ja tylko stwierdzam fakt jaka to obłuda. Rolnicy na wiosnę przepłacili za nawozy kupę szmalu. Azoty osiągnęły rekordowe zyski pomimo wzrostu cen gazu itd. Do dopłat wprowadzono jakiś współczynnik korygujący by pomniejszyć deklarowane 500. Teraz zanim doczekasz dopłat to to co zostanie po współczynniku w jakiejś części zje inflacja. Opisałem po prostu mechanizm a nie, że nie warto.

Ile ty masz lat , naście , jak coś nie wrto to nie robie, skąd ma rząd kase brać , doczekacie sie jeszcze rządów obocnej opozycji to wam się oczy dopiero otworzą , co nie znaczy że obecni robia dobrze, popełniaja wiele błędów, trzeba wybtrac lepsze zło

Opublikowano
46 minut temu, witejus napisał:

Taka sama prawda jak to że będzie do 500 zł do ha, podczas gdy doskonale wiedział że w żadnym wypadku nie będzie.

A mówił to jeszcze przed rozpoczęciem przyjmowania wniosków, gdy uprawnionych do dopłaty było ponad milion gospodarstw.Obecnie  gdy wpłynęło mniej niż połowa wniosków niż jest uprawnionych, mówią że będzie korekta?

Czyli minister od początku świadomie i bezczelnie kłamał mamiąc ludzi tymi 500 złotymi.

Z tego co mi wiadomo to od samego początku mówili że nie będzie 500 zł  , tylko DO 500 zł i wyraźnie mówili że kasy jest 3,9 mld i te pieniądze będą rozdzielone na te ha które będą zgłoszone , i do których się należy dopłata , więc nie siej zamętu że ci ktoś obiecał sztywne 500zł do ha i ani grosza mniej , bo z tej twojej wypowiedzi wychodzi żeś ty kłamca

Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Było napisane na stronach agencji jasno...że ,,będzie wprowadzony współczynnik korygujący gdyby kasy zabrakło"

Tylko że od początku minister i reszta wiedzieli że nie będzie 500 do ha , dla lepszego efektu mogli mówić że będzie 1500 do ha.

Opublikowano
11 minut temu, tracker napisał:

Właśnie...donoszą plują i taki nasz niezależny Rząd KOZAK I ch*ja im zrobił I zrobi...Albo ktoś w tym kraju nosi spodnie albo troki od kaleson. 

Kradli tamci i kradną obecni. Ukraina zabezpieczała zapasy nawozów dla rolnictwa blokują wywóz, nasi co robili z cenami? Przypomnij sobie od Bożego Narodzenia co się działo. Obecny stan nazywa się ,,DOJENIE LUDZI PRACUJACYCH" 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, miwigos napisał:

Ile ty masz lat , naście , jak coś nie wrto to nie robie, skąd ma rząd kase brać , doczekacie sie jeszcze rządów obocnej opozycji to wam się oczy dopiero otworzą , co nie znaczy że obecni robia dobrze, popełniaja wiele błędów, trzeba wybtrac lepsze zło

I Tu masz rację. Jest tylko jedna sprawa...Ludzie z obecnie rządzących mieli rozmawiać z Ludźmi, konsultować co jest źle I błędy swe naprawiać, walka z asf, drożyzna itd. Jak to wygląda każdy  widzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v