Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest pod warunkiem że sprzedałem coś i zapłaciłem vat od sprzedaży. A jak dostajesz ryczałt to nie jesteś do przodu? I możesz to na vat w wydać. 

Kto zazdrości tych odliczeń, taniosci i maszyn za pół ceny to zapraszam do przejścia na vat. 😉

Opublikowano

Nie dokładałem i nie dokładam. Głównie temu że przy mleku jest duży obrót. A co będzie w przyszlosci to nie wiem. 

Na ryczałcie chyba też nie dokładasz?

Niech każdy wybiera co woli i nie zazdrości drugiemu. Bo jak zazdrości to czemu się nie przenieść?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Tylko jak do tej pory vatowcy kupują taniej o vat to dobrze,jeśli teraz ryczałtowcy kupią nawozy  (o ile kupią) w tej cenie co vatowcy to nagle jazgot się podniósł .I jeszcze by chcieli zwrotu vatu którego nie zapłacili.🤬

kupują taniej bo taniej sprzedają proste chyba? Chyba że z matematyki było uciekane 

Zaznaczę żeby nie było że komuś zazdroszczę czy coś tylko poszli po takiej lini by jak najmniej pomóc.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Przełomowe słowa prezydenta Ukrainy. "Jesteśmy gotowi do decyzji, by zakończyć wojnę w Donbasie"

Ukraina się po da sama i jest nadzieja  że gaz będzie płyną normalnie i będzie jakaś stabilizacja w cenach NAWOZÓW TEŻ .

Przeciez tam nie ma zadnej wojny... chyba ze domowa. Ten ich prezydent tez pier*oli. To jest zaglebie weglowe na ktorym trzymala lape mafia i dalej trzyma. Ukrainski rzad chcial przejac udzialy w tych spolkach weglowych i od tego sie zaczelo... te obwody same wypowiedzialy posluszenstwo wladzom ukrainy a potem poprosili ruskow o bratnia pomoc.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Jeśli nie mają z tego korzyści to poco się w to bawią?dla idei czy papierologii ?

Powiem tak Przejście na Vat to jest coś w stylu nieoprocentowanego kredytu przy dużej inwestycji a z czasem i tak trzeba to zwrócić.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Podobno tu jakaś zadyma jest 😊 to już jestem

KSW vatowcy vs ryczałtowcy 😛

Będzie walka prawie tak legendarna jak pryzma vs bela😉

1 godzinę temu, Travolta napisał:

Tylko na konferencję!  Jedyna nadzieja dla Polski. 

Odłożymy na bok dywagacje szczepionkowe, a pod względem ekonomicznym zdecydowanie najlepsza partia dla rolnika, przedsiębiorcy i każdego kto chce żyć z pracy, a nie z zasiłku. 

Oj młody, jak wyrosną Ci włosy łonowe to uświadomisz sobie jakie głupoty tu napisałeś.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, mds212 napisał:

Ojoj biedni Vatowcy już płaczą :D

Ale czego płakać? Jestem na VAT 8 lat i przez te lata dopłaciłem moze z 5-6k VAT, za 8 lat a nie za rok.  Za sam ciagnik miałem zwrotu 50k a reszty nawet nie licze bo nie pamietam wszystkiego.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, mds212 napisał:

Ojoj biedni Vatowcy już płaczą :D

A czego mają vatowcy płakać jak ich defakto to nie dotyczy, kupił przed obniżka i tak sobie vat odliczy. 

Ale zwróćcie wszyscy uwagę na jedną rzecz. Po prostu "genialna" zagrywka rządu. Dlaczego? Bo wiekszość nawozu wartościowo i ilościowo i tak jest sprzedawane dla vatowcow, co i tak jest neutralne, żadna pomoc. Druga sprawa, jeszcze ważniejsza moim zdaniem, poszła informacja o stawce 0% i zobaczcie co się dzieje, wszyscy od razu się kłóca, między sobą ten vatowiec ten ryczałtowiec i granda na całego kto zyska, a kto straci.

I właśnie o to im wszystkim chodzi, żeby nas pokłócić między sobą!!🙄 Dzielić dalej społeczeństwo i jechać dalej że swoją propaganda. 

• Like 5
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

28 minut temu, mds212 napisał:

To czemu vatowcy maja tutaj teraz ból d*py?

No chyba zostało już wszystko wyjaśnione wyżej?

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz493 napisał:

Ciekawe co z tymi co kupili nawozy i paliwa w grudniu styczniu , przecież to jest ogień zapalny i kolejna furtka do mega przekrętów

Ja na vat, kupiłem azot w wigilię po starej cenie, paliwa przed nowym rokiem i wygrałem. Chyba że w marcu będzie cud i saletrzak poniżej 2500netto 😂 chyba trzeba podzwonić za cenami i brać resztę PK tak coś czuję w kościach... 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mds212 napisał:

Ja kupilem sobie nawoz w sierpniu po normalnej cenie wiec mi to lotto

mi w sumie został mocznik pod qq ale brak dostępności 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

Jeśli nie mają z tego korzyści to poco się w to bawią?dla idei czy papierologii ?

Nie chodzi o korzyść , tylko o reguły  które są zmieniane" po uważaniu" .

Opublikowano
7 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ale czego płakać? Jestem na VAT 8 lat i przez te lata dopłaciłem moze z 5-6k VAT, za 8 lat a nie za rok.  Za sam ciagnik miałem zwrotu 50k a reszty nawet nie licze bo nie pamietam wszystkiego.

Policz dobrze że nie dopłaciłeś to nie znaczy że straciłeś , większość nie potrafi dobrze policzyć, 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Peron napisał:

Tzw vatowiec nic nie zyskuje, ale nic też nie traci.

Ryczałtowiec zyskuje na nawozie, ale traci na sprzedanym zbożu, mleku, trzodzie, bo to pewnie też na 0 będzie?

Możliwe że tak będzie i ludzie co harują przy krowach to jeszcze najbardziej dostana po d*pie, a wyobraź sobie teraz producentów trzody... zboża nie sprzedali bo trzymają na pasze

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
7 minut temu, mds212 napisał:

To czemu vatowcy maja tutaj teraz ból d*py?

Ja nie mam bólu d*py. Chciałbym żeby saletra była po 900-1000 netto a czy odliczę ten VAT czy ryczałtowcy kupią saletre netto czy brutto to mnie to jebie, ale to byłaby cena która 99% ludzi pasowałaby teraz. 

Opublikowano
17 minut temu, Tigon napisał:

kupują taniej bo taniej sprzedają proste chyba? Chyba że z matematyki było uciekane 

Zaznaczę żeby nie było że komuś zazdroszczę czy coś tylko poszli po takiej lini by jak najmniej pomóc.

Nie tłumacz bo szkoda klawiatury, wielu vatowcow nie ogarnia, a co dopiero ryczałt z tatowym komuchowym rozumem. 

My nie stracimy, ryczałt zyska ot cała filozofia. Ale jak opierdolą VAT na nasze produkty zboża, bydło, mleko to zobaczymy komu d*pa będzie trzeszczeć 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v