Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Dastan napisał:

Bo ja wiem, 20 lat gospodarze i tylko raz wymarzło na większą skalę. Ja nie ubezpieczam , za te 20 lat to nawet jak przyjdzie grad to mam już nazbierane.

U mnie składka na rzepak i zboża na jesień wynosiła od 1,5tys do 1,9tys w tym roku. Ubezpieczam od 8 lat, w tym czasie raz wymarzła mi jedna pszenica dostałem 2,2tys do tego składałem na dotacje klęskowe i w jednym roku 40tys a w drugim 20tys. W tym roku rzepak po 3tys i przy plonie 4ton nie nazbierasz tego co byś dostał z ubezpieczenia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

Co to za wóz 4 śladowy 🤣🤣🤣

Ładunek duży  to i "psim chodem"  jedzie  żeby  drogi nie  niszczyć

Ilości cało samochodowe

Opublikowano
22 minuty temu, poosa21 napisał:

U mnie składka na rzepak i zboża na jesień wynosiła od 1,5tys do 1,9tys w tym roku. Ubezpieczam od 8 lat, w tym czasie raz wymarzła mi jedna pszenica dostałem 2,2tys do tego składałem na dotacje klęskowe i w jednym roku 40tys a w drugim 20tys. W tym roku rzepak po 3tys i przy plonie 4ton nie nazbierasz tego co byś dostał z ubezpieczenia. 

U mnie też bywały klęski suszowe , ale zawsze urzędy się wymigiwały raportami IMGW z miasta oddalonego o 100km, że opadów było dość xD. Na całe szczeście nie ubezpieczałem, bo bym poniósł jeszcze większe straty. Zaryzykuje i nie będę płakał jak przyjdzie przeorać czy zebrać mniej. Pamiętaj, że to ubezpieczalnie wychodzą na tym na plus, a nie ubezpieczający ;).

Opublikowano
3 godziny temu, magnum123 napisał:

a co za róznica czy siarczan magnezu czy kizeryt dokładnie taka sama jak orius a riza czy tarcza łan itd. niby nie dajesz kizerytu i rosnie bo w zamian dajesz siarczan magnezu. jak to jest dokładnie to samo

A kto pisze że jest różnica? Chyba coś wymyślasz.

Opublikowano
52 minuty temu, mysza103 napisał:

A kto pisze że jest różnica? Chyba coś wymyślasz.

Poczytaj sobie karty charakterystyki i zobacz jakie dane środki mają nośniki, zawartość alkoholi. Orius a Tebu to co innego. Substancja czynna ta sama tylko

Opublikowano

Od suszy nie warto ubezpieczać ,musi nic nie urosnąć żeby wypłacili, może na V-VI kl. warto

Opublikowano

Ceny nawozów w pobliskim składzie: saletra 3150, saletrzak 2900, saletrosan 30 import 3250, mocznik import bez inhibitora 4400 wszystkie ceny brutto. nie wiadomo co robić ja chyba czekam do końca kupie przed samym siewem

Opublikowano
10 minut temu, VonVegans napisał:

Co dzień to lepiej,za tydzień będzie 1500 do hektara

Screenshot_20220105-172205.png

To uroczyście oświadczam że jeśli ten poroniony pomysł wejdzie w życie, to pomimo że mam nawozy, skorzystam z programu i zakupię. A te tanie poczekają na kolejny sezon😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To uroczyście oświadczam że jeśli ten poroniony pomysł wejdzie w życie, to pomimo że mam nawozy, skorzystam z programu i zakupię. A te tanie poczekają na kolejny sezon😁

Spokojnie dystybutorzy wiedza wtedy co trzeba zrobić z ceną :)

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, mich18 napisał:

Ceny nawozów w pobliskim składzie: saletra 3150, saletrzak 2900, saletrosan 30 import 3250, mocznik import bez inhibitora 4400 wszystkie ceny brutto. nie wiadomo co robić ja chyba czekam do końca kupie przed samym siewem

Czyli drożeje ? A miało tanieć minister rolnictwa mówił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v