Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kurde się przesłyszałem od jutra już ta podwyżka, może coś być bo w zeszłym tygodniu przedstawiciele mówili nie którzy co miały być nowe dostawy że cene dopiero w tym tygodniu będą mieli, czyli czekali bo podwyżki

Opublikowano

samo skończyłem szkolenie nowy ład w rolnictwie. 

cyrk się świetnie zapowiada. 🙉

Opublikowano
16 minut temu, SAUTER napisał:

Jeszcze miesiac i znowu 4 z przodu zobaczymy

I co, zaakceptujemy tą cenę? Bo obecną to widzę, że większość na tym forum akceptuje .Ja dzisiaj dzwoniłem to na razie ceny te same i nic do góry nie poszło.Za to rzepak, pszenica, żywiec itp. leci w dół .Nic to się kupy nie trzyma. Dymanie cd.

Opublikowano
2 minuty temu, Rumcajs73 napisał:

I co, zaakceptujemy tą cenę? Bo obecną to widzę, że większość na tym forum akceptuje .Ja dzisiaj dzwoniłem to na razie ceny te same i nic do góry nie poszło.Za to rzepak, pszenica, żywiec itp. leci w dół .Nic to się kupy nie trzyma. Dymanie cd.

nie ma poco już rosnąć. 

zaraz ludzie włosy z głowy zaczną rwac 

Opublikowano
19 minut temu, Rumcajs73 napisał:

Jesli bedzie 4 za tone to takie pitolenie o niedostępności na wiosne i tak na mnie wrażenia nie zrobi bo i tak tego nie kupię.

Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Lepiej niech nie będzie tych dopłat z unii

Tak, ale w całej. Jeżeli u nich będą a tylko u nas nie to konkurencyjni nie będziemy. Co do cen to było do przewidzenia że obniżka vatu nie nie daje. To pozorne działania żeby można było się w TVP pochwalić jak to się rolnikom pomaga. Ja czekam do lutego na rozwój sytuacji, choć wszystko zmierza w kierunku tego cennika z przed świat gdzie saletra była po 4300 netto. To był wtedy szok, a teraz drobnymi kroczkami po 100 zł do wiosny ten pułap będzie osiągniety

• Like 4
Opublikowano

Uprzejmie proszę Admina o utworzenie wątku gdzie wszyscy specjaliści od różnorakich rolniczych zagadnień i polityki krajowej, światowej, cen gazu, energii i paliw mogliby się wyszumieć. Tu jet miejsce na podawanie cen nawozów nawet tych zmyślonych. Ja tu wchodzę aby porównać jakie są ceny w kraju i jakie są tendencje.  To mnie interesuje tyle i aż tyle. Resztę co tu wypisujecie mogę co niedziela usłyszeć pod kaplicą u mnie na wsi.

• Like 5
Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Tu jet miejsce na podawanie cen nawozów nawet tych zmyślonych. Ja tu wchodzę aby porównać jakie są ceny w kraju i jakie są tendencje. 

Ale co tu zmyślać. Tendencje są takie że wszystko drożeje. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Uprzejmie proszę Admina o utworzenie wątku gdzie wszyscy specjaliści od różnorakich rolniczych zagadnień i polityki krajowej, światowej, cen gazu, energii i paliw mogliby się wyszumieć. Tu jet miejsce na podawanie cen nawozów nawet tych zmyślonych. Ja tu wchodzę aby porównać jakie są ceny w kraju i jakie są tendencje.  To mnie interesuje tyle i aż tyle. Resztę co tu wypisujecie mogę co niedziela usłyszeć pod kaplicą u mnie na wsi.

nie znasz cen nawozów? co z tego jak w Białymstoku będzie tańszy nawet o 200zł? mogę Ci napisać ceny co to zmieni? jak będą tanieć, lub drożeć to się dowiesz przecież w tym kraju monopol rządzi.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale co tu zmyślać. Tendencje są takie że wszystko drożeje. 

Zboże tanieje, porzeczka stanieje...

No i gotówka😁 tanieje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v