Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby tak nasi pradziadowie i dziadki robili to na pewno nie żyli byśmy w Polsce ani nie mówili po Polsku.. Z takim podejściem to żaden naród nie miał by racji bytu..

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

putin chce się dogadać z eksportem gazu do europy , zniósł wymóg zapłaty w rublach wiec na wiosne mogą być obnizki lub stabilizacja na obecnym poziomie ceny  gazu .

nie u nas bo polsko języczny rząd dalej bedzie solidarny z ukrami

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, bizon1 napisał:

Będą obniżki od stycznia i to nie takie małe i nie pytajcie o źródło informacji i nie cytujcie tego postu

Wszystkiego dobrego  w 2023 wszystkim życzę 

Ci co drogo nakupili ,będą przez następny rok pamiętać cena 4500 zł będzie się śniła nocami i dniami . Powiedzą opłacało się kupić .

jak to powiadali taniej  nie będzie . 

Wszystkiego dobrego w nowym roku 2023 , TANICH NAWOZÓW .

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano

Kolega który pracuje w branży nawozowej i ś.o.r. dziś mi powiedział - "zbieraj kasę bo niedługo będzie można kupić dużo taniego nawozu". Nie wiem czy tak będzie ale mocznik już miejscami podobno bardzo dobre ceny

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, miwigos napisał:

I tylko tyle azotu

To i tak b.dużo , ja dałem  250korn kali i 250 ultry w podsiewacz do tego przyszedł grad i  finalnie plon 11.5t 38%

Screenshot_2022-12-15-16-11-02-62.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Przemq napisał:

Z tymi cenami na nowy rok to jak wróżenie z kryształowej kuli jednemu się uda dobrze sprzedać zboże a tanio kupić paliwo i nawozy a drugiemu to i zboże tanio pójdzie a nawozy I paliwo kupi w górce.. teraz to już czysta ruletka ale wiadomo ktoś na tym robi niezłą kasę. Od myszy do cesarza każdy żyje z gospodarza.   Byłem na zakupach w biedronce a tam po ukraińsku nawijają. Chłopy nie myślą walczyć o swój kraj tylko świętują sylwestra w Polsce. Ciekawe ile procent Polaków skuliło by głowy i uciekło za granicę jakby i nam przyszło walczyć o kraj. Chodzi mi o dorosłych mężczyzn a nie Pi.... w rurkach..

z ruskich się śmieli że uciekają a ruskie uciekali przed walką w bezsensownej wojnie z ich punktu widzenia a do nas uciekło 420tys dezerterów z kartami poboru co nie chcieli swojej ojczyzny bronić więc to z nich powinno się w mediach śmiać a nie z ruskich. Na niemieckich stronach wszyscy przewidują spadki, a sprzedawcy chcą protestować przeciw spadkom xD

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

U mnie były by nemcy , chyba gorzej bym nie miał

Tak samo byłbyś walony w tyłek jak i ten co byłby u ruskiego, po prostu dzisiaj robisz na swoim , a tak to byś był popychadłem u niemca i zapieprzałbyś na tej samej ziemi co teraz  tylko za miskę ryżu , a że niemcy lubili ogień i gaz to i nie wiadomo czy wogule byś był 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Widać że nie masz bladego pojęcia o takich sprawach. Tam gdzie żyjesz, pewnie zawsze była Polska, więc tymbardziej to nie do ogarnięcia przez Ciebie 😎

Opublikowano (edytowane)

Jakie kraje należały kiedyś do Polski?

Kaffa, Kurlandia, Gambia, Tobago… nie kojarzą się z Polską. A jednak wszystkie wchodziły w skład polskiego mocarstwa. Od średniowiecza po XVIII wiek Polacy wojowali o Inflanty, Spisz, Krym, Mołdawię, Szwecję, Ukrainę.

Ile ziemi straciła Polska po 2 wojnie światowej?

Gdy cały świat cieszył się z zakończenia II wojny światowej, Polacy musieli pogodzić się z utratą 175 tys. km kw. ziem, czyli ok. połowy przedwojennego terytorium. PRZEZ KOGO JAK WIADOMO RUSA STALINA .

@boogie7 Polska jest wszędzie a najbardziej to w nas Polakach nie zdradnikach .

W NOWYM ROKU KUPIĆ TANICH NAWOZÓW I SIĘ CIESZYĆ WSZYSTKIM TEGO ŻYCZYĆ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

Kolega który pracuje w branży nawozowej i ś.o.r. dziś mi powiedział - "zbieraj kasę bo niedługo będzie można kupić dużo taniego nawozu". Nie wiem czy tak będzie ale mocznik już miejscami podobno bardzo dobre ceny

Niedługo, czyli w kwietniu, maju.😅

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

zapędy się ostudzą jak po nowych zbiorach cena na świecie będzie pszenicy w cenie 1000 zł brutto .

Ogony podkulą co nakupili nawozów po 4500 tyś , będzie wrzask słychać .

Rok 2020 spadek cen surowców  bo , Covid - takie ceny zapamiętali a rok wcześniej jakie byli to już nie pamiętają .

Zaś rok 2021 wysokie ceny pszenicy i to tylko pamiętają bo wybuchła wojna i myślą że tak stale będzie .

Będzie tak jak w roli 2019 - tylko droga produkcja a tanie płody nowy świat , nowy podział .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

świetny chwyt. 

do nowego roku ryczałtowcy szarpali bo będzie drożej, a od jutra vatowcy, bo będzie drożej 🤣

Opublikowano
9 minut temu, Marl napisał:

Agrochem w swoim sklepie internetowym podniósł ceny wszystkich nawozów o podatek VAT. Nie zastosowano mechanizmu jak w paliwach.

Spokojnie dziś 1 stycznia Nowy Rok .

Styczeń to taki miesiąc Inwentaryzacja , Luty pokaże co będzie się działo .

Pogoda tez będzie miała swoje 5 minut czy wpuści w pole w marcu a może aż w kwietniu , a może być że w lutym . Sraczka nie wskazana .

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

świetny chwyt. 

do nowego roku ryczałtowcy szarpali bo będzie drożej, a od jutra vatowcy, bo będzie drożej 🤣

nie rozumiem z tymi Vat-owcami .Dla vatowca vat nie istnieje .To zwolnienie było w moim przekonaniu dla vatowców niekorzystne i krzywdzące wreszcie zrobiono porządek W grudniu musiałem wystąpić przez te skurwysyńskie zwolnienie wystąpić o zwrot 90 tyś i znów mnie będą wk***iać kontrolami a tak miałbym rozliczone sprzedażą (niektórzy nie zrozumieją ale tak jest )

Opublikowano

Zbyt mała jest grupa rolników - wyborców PiS aby wzrost VAT wziąść na barki państwowego koncernu. Jezdzacych samochodami jest kilka mln "wyborców" a rolników max 400 tys. Wiadomo o kogo się będzie dbać. Na spokojnie jednak trzeba poczekać do nowego cennika. Grupa Azoty teraz będzie obserwować czy nowa cena zostanie zaakceptowana... najlepiej teraz nie kupować.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v