Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pitekk napisał:

Też myślę, że może być taniej chociażby taka informacja https://www.pb.pl/kommersant-pkn-orlen-wystapil-o-dostawe-3-mln-ton-ropy-przez-rurociag-przyjazn-1169681

Jeśli Polska sama przestanie używać ropy z tego ropociągu, będzie musiała zapłacić rekompensaty stronie rosyjskiej i to jest temat, który teraz omawiamy – powiedział minister spraw zagranicznych Zbigniew Rau w rozmowie z dziennikarzami. Kommiersant przypomina, że Orlen ma umowę z Tatnieftem do 2024 roku opiewającą na 2,4 mln ton rocznie. Umowa z Rosnieftem opiewa na 3,6 mln ton rocznie i obowiązuje do lutego i marca 2023 roku. Obie wykraczają zatem poza cezurę końca 2022 roku. – Złożone zapytanie do rosyjskiego operatora to techniczne zgłoszenie zapotrzebowania na wypadek realizacji kontraktów, które nadal obowiązują PKN Orlen.

https://biznesalert.pl/ropociag-przyjazn-polska-niemcy-rezygnacja-ropa-rosyjska-koniec-2022-roku-rafineria-schwedt-sankcje-unijne/

sankcje, sankcje i po sankcjach i Obsrajtek zostanie rusko onuco :)

To co mówicie brać 1000 czy 2500l paliwa. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Po ile ostatecznie wynegocjowałeś rsm?

Po tyle co wcześniej pisałem 2960, bo jak bierzesz cały  samochód to cena jest już ustalona i czy by zdrożało o tysiąc to też by była 2960 . Co prawda na razie mam tylko kwit przewozowy , a regulować mam u lokalnego sprzedawcy , więc faktury jeszcze nie ma wypisanej , to jak jutro bądź pojutrze podjadę po nią to może się coś jeszcze urwie . Miałem w między czasie propozycje z agroloku  na 2850 , ale już nie chciałem robić zamieszania że zrywaniem umowy , tym bardziej że jak brałem w maju polifoskę pod dopłaty to poszli mi na rękę i płatność za nawóz mi zrobili na termin 120 dni bez żadnych % 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
42 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

To już było wiadomo jak zaczeli wymyslać że trzeba faktury składać potem dodali że można oświadczenia ehhh ale w tv cisza tylko powiedza dla miasta że wieś znów dostała...

Dodatkowo pracowników agencji zasypali robotą. Jak łapią się byle oświadczenia to po co w ogóle te kryterium faktur, tylko nie potrzebna praca przy przerzucaniu ton papieru

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

To proste, okazało się, że elektorat nie ma faktur. Szokująca jest skala dewastacji polskiego rolnictwa w ciągu 30 lat przez układ magdalenkowy.

Na wsi jak na 100 rodzin, żyje z typowo z rolnictwa z 5-10 to jest dobrze. Gdzie ta definicja rolnika aktywnego a tak mamy socjal i ukryte bezrobocie i wszystkim pasuje

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A kto dla Ciebie jest rolnikiem aktywnym?

ten kto obrabia glebę sam, nawet jak usługi na wszystko bierze

powinni wyjść i powiedzieć że od np 2025 Krus od 5ha, w 2030 od 10 ha lub wszystkie gospodarstwa na ZuS i podatek dochodowy, Dopłaty od np 2025 od 5ha, od 2030 np od 10 ha, chyba że jakaś agoturystyka pszczoły czy zioła lub produkcja zwierzęca i na wszystko papier, zakaz sprzedaży zakupionej ziemi przez 20 lat, za dopłaty na gębę kara 5000 /ha dla wydzierżawiającego i dzierżawcy, 

skończyć wreszcie z tym burdelem

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

czegoś ty się nawąchał?

6 minut temu, witejus napisał:

czegoś ty się nawąchał?

zaproponuj swoje rozwiązania, dlatego nigdy nikt nie wprowadzi tej definicji za dużo jest małych którzy tylko czekają to na emeryturkę z KRUSU, to jakieś pseudosuszowe i małorolne dotacje do 3 ha czy do czego tam, koszonych czy nie koszonych łąk 

Opublikowano
19 minut temu, pawelek98 napisał:

ten kto obrabia glebę sam, nawet jak usługi na wszystko bierze

powinni wyjść i powiedzieć że od np 2025 Krus od 5ha, w 2030 od 10 ha lub wszystkie gospodarstwa na ZuS i podatek dochodowy, Dopłaty od np 2025 od 5ha, od 2030 np od 10 ha, chyba że jakaś agoturystyka pszczoły czy zioła lub produkcja zwierzęca i na wszystko papier, zakaz sprzedaży zakupionej ziemi przez 20 lat, za dopłaty na gębę kara 5000 /ha dla wydzierżawiającego i dzierżawcy, 

skończyć wreszcie z tym burdelem

daleko masz do choroszczy ?????

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, stach12 napisał:

daleko masz do choroszczy ?????

nie daleko, a co blady strach padł, jak się nie uzdrowi tego syfu drastycznymi środkami to dalej będziecie narzekać

nie liczę na zrozumienie mnie na tym forum może to co napisałem z 0.5% by mnie poparło

• Like 1
Opublikowano

Akurat z podatkiem dochodowym to chyba tak. Masz faktury przychodów faktury na koszta a nie wróżenie k**wa z fusów przez GUS, a sredni plon a średnia cena a statystycznie to tamto. dla mnie to jest nie pojęte.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v