Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nikomu nie bronię.

z nawozowym jak wyżej napisałem.

Tu obstawiam że będą cyrki. Kwota zrobi się mała, a i jeszcze nie wiem jaki, ale haczyk jakiś na przyszłość będzie.

Ale to już moja podejrzliwa natura w głowie mi mąci😄

Opublikowano

racja, kiedyś. 

pewnie z funduszu odbudowy będą jeczec żeby zła unia odblokowała, bo uni obiecali a na wsi same bankruty 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Gdzieś się podziewał cały dzień 

dwa razy więcej.

no nie uwierzysz... zajęty byłem...

Opublikowano
9 godzin temu, Roki212 napisał:

Do końca października możesz oszacować w aplikacji a w ARiMR wniosek złożyć do 15 listopada papierowo lub wysłać pocztą tradycyjną. Można jeszcze przez epuap internetowo wysłać ale tam więcej zachodu i trafi to do Wojewódzkiego zapewne bo tych mniejszych nie widać na spisie 

Przez epuap wysyłasz do swojego BP. Ja tam wolę załatwiać sprawy przez neta, oszczędność czasu i nerw bezcenna.

image.png

Opublikowano
6 minut temu, damianos95 napisał:

Skladales te papiery na tą pomoc ? 

Kiedyś wyplaca

Nie składałem i nie zamierzam , a pier**le jeszcze jaką kontrol przywalą , mam podobnie jak @Agrest nie zapeszyć ale chyba najbardziej udany rok w mojej karierze rolniczej 

A Ty składałeś , była wogule susza według iung w naszym powiecie ?

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

trochę mnie dziwi Twoje podejście.

Mnie nie, bo leniwy jestem.

O dofinansowanie do wapna też nie występowałem.

Dostałem mrozowe to mi wystarczy🤭

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Przez epuap wysyłasz do swojego BP. Ja tam wolę załatwiać sprawy przez neta, oszczędność czasu i nerw bezcenna.

image.png

A ja wolę już zanieść osobiście skoro w wersji papierowej jest robiony bo jak wyjdzie jakiś błąd lub zechcą sobie to oświadczenie wspólwłaściciela co nie jest im potrzebne no ale maja taką interpretację to i tak będę musiał się pofatygować aby coś poprawić lub donieść. 

To nie jest wniosek online że wypełniasz i system sprawdza czy brak błędów ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Roki212 napisał:

A ja wolę już zanieść osobiście skoro w wersji papierowej jest robiony bo jak wyjdzie jakiś błąd lub zechcą sobie to oświadczenie wspólwłaściciela co nie jest im potrzebne no ale maja taką interpretację to i tak będę musiał się pofatygować aby coś poprawić lub donieść. 

To nie jest wniosek online że wypełniasz i system sprawdza czy brak błędów ;)

A jakież tam mogą być błędy, przecież tam same dane tylko podajesz. Nie masz wpisanego współwłaściciela w rejestrze producentów, to i oświadczenia nie będą potrzebowali.

Opublikowano
5 minut temu, AdamKutno napisał:

Wpisał ktoś z singli np ojca /matkę i wniosek został w ARIMR przyjęty?

Teraz zwierzęta domowe traktują jak rodzinę  to może by psa wpisać 🤔

Opublikowano
12 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie składałem i nie zamierzam , a pier**le jeszcze jaką kontrol przywalą , mam podobnie jak @Agrest nie zapeszyć ale chyba najbardziej udany rok w mojej karierze rolniczej 

A Ty składałeś , była wogule susza według iung w naszym powiecie ?

Nie nie składałem w sumie wczoraj zgłębiłem temat o co w ogóle chodzi ale jakiś profil zaufany trzeba mieć myślę że dużo z tym problemu ale zobaczę 

W sumie to chyba mało kto o tym wie 

Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

To poczytaj temat koledzy nie mieli współwłaściciela a w agencji chcieli aby ten załącznik był podpisany i dołączony do wniosku :) 

Jak nie ma współwłaściciela, to niby kto ma podpisać ? Składasz osobiście to wymyślają różne bzdury, puszczasz przez epuap, to sobie odpuszczają. Tak samo jak z PCC-3, jak idziesz osobiście to ci wymyślają cenę rynkową, jak wypełniasz przez internet, to akceptują cenę z umowy- pod warunkiem, że jest w granicach rozsądku.

Opublikowano
7 minut temu, damianos95 napisał:

Nie nie składałem w sumie wczoraj zgłębiłem temat o co w ogóle chodzi ale jakiś profil zaufany trzeba mieć myślę że dużo z tym problemu ale zobaczę 

W sumie to chyba mało kto o tym wie 

Też nic nie składam , dziwne to wszystko 

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacor73 napisał:

Jak nie ma współwłaściciela, to niby kto ma podpisać ? Składasz osobiście to wymyślają różne bzdury, puszczasz przez epuap, to sobie odpuszczają. Tak samo jak z PCC-3, jak idziesz osobiście to ci wymyślają cenę rynkową, jak wypełniasz przez internet, to akceptują cenę z umowy- pod warunkiem, że jest w granicach rozsądku.

Żona musiała podpisać ale u mnie tego nie było bo jeszcze nie zaniosłem więc nie będę adwokatem co tam od kogo chcieli :) zaniosę swój to będzie widać. Jak się nie mylę aby wysłać elektronicznie to trzeba go wypełnić podpisać zeskanować i w formie pliku dopiero wysłać

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Do tego dojdzie elektroniczny system stosowania pestycydów od 2025 roku a w nim chyba tylko nazwiska panieńskiego matki brakuje do podania. Lepiej zrobić zapasy środków póki jeszcze sprzedawca nie wklepuje w sieci komu sprzedał i będą mieli wszystkich w garści...

Opublikowano
20 minut temu, jacek1296 napisał:

przecież oni to istna żywa definicja niekompetencji. 

czego innego się po nich spodziewać 🤔

aby dziś, aby koryto było, a jakoś to będzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v