Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, mysza103 napisał:

Ale mimo wszystko i tak ceny za***iste , ja osobiście jeszcze nie kupuje , czekam na max 3tys, a jak nie to dopiero zakupy styczeń , lutu , po cenie rynkowej

Pytałeś w Wamex jędrzejów, jakie sa ceny?

Opublikowano (edytowane)

@MarlWczoraj nawet przejezdżałem obok i zamiarowałem wstąpić , co oni tam mają z tymi cenami , ale zagadałem się przez telefon i przejechałem z kilometr dalej i już mi się nie chciało wracać , ale we wtorek będę w Jędrzejów i Pińczów to jak się czegoś dowiem to dam znać 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Jak ruski był tańszy to dobrze że kupowali , nasz zostanie na trudniejsze czasy, zasoby węgla się kończą , tylko idioci chcą zakazać nim palić , elektrowni atomowych też nie chcą 

👍 to samo miałem napisać.

Opublikowano

Przecież stopy procentowe w chwili obecnej powinny być na poziomie inflacji i jeśli pojawił by się człowiek obecnie jak wtedy Balcerowicz, który z 6.75 zrównałby je poziomu inflacji 17-18 to już pewnie by nie żył nabity na pal.100 tysięcy w 2 lata straciło co najmniej połowę i dla oszczędzających to cena za tych wszystkich kredytobiorców, których państwo i siebie ratuje niskimi stopami i tu nie ma nic strasznego bo co przecież zrobią biedne rodziny z dziećmi na hipotece i prorozwojowe biznesy i rolnictwo nadmuchane jak balon. Okrada się pracowitych ludzi i ratuje iluzje...

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Tak. Niech podniosą stopy do poziomu Inflacji. I tak jak to mają w zwyczaju dodrukują następne miliardy dla tych co im na raty nie starcza. Bo przecież nie zostawią swoich wyborców bez następnej tarczy. W wykonaniu pisu to by było jak gaszenie ognia benzyną(jak wakacje kredytowe np). 

Po ile teraz polifoski ?

• Like 1
Opublikowano

a czemu mają ich ratować 🤔

mnie okradają z oszczędności, bo komuś się coś zamarzyło?

Opublikowano

Tanie kredyty zniszczyły wartość pieniądza, za co dzisiaj głównie płacą ci, którzy zapie*dalają na niskiej marży (m.in. rolnicy). To co dziś dzieje się na świecie, to praktycznie ostatnia prosta przed wielkim upadkiem systemu finansowego. Świat wróci do barteru i znowu  kilogram mąki czy tuzin jaj będą więcej warte od wygłupów influencerów czy innych jutuberów.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Teraz taki scenariusz stopy = inflacja + brak emisji pieniądza daje upadłość naszego kraju przy takim wzroście kosztów obsługi długu publicznego. Nie będzie nikogo z myślami samobójczymi, który gwałtownie ale boleśnie uzdrowi sytuację. To będzie trwało latami wykrwawiając nawet tych nieźle sytuowanych

Opublikowano

ktoś wmówił ludowi że parka z byle jakiej pracy spłaci kredyt na dom lub mieszkanie i jeszcze będzie z tego nieźle żyć. 

tu rozliczyc tego maga, a nie tego  kto to chce posprzątać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

@MarlWczoraj nawet przejezdżałem obok i zamiarowałem wstąpić , co oni tam mają z tymi cenami , ale zagadałem się przez telefon i przejechałem z kilometr dalej i już mi się nie chciało wracać , ale we wtorek będę w Jędrzejów i Pińczów to jak się czegoś dowiem to dam znać 

Dzwoniłem do Skalbmierza z zapytaniem o nawozy, to narazie nie przewidują obniżek. Kazali bliżej połowy listopada dzwonic. 

Opublikowano

Na razie kryzysu to ja nie widzę. Ekipa leje koło mnie asfalt i jak widzę tam Ukraińców czy inne wynalazki, które bardzo schylić się nie chcą to ja nie wiem co tu się dzieje. Szpadel to jest jak coś ostatecznego i my mówimy że ludzie mają źle 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, HF86 napisał:

A no właśnie dlatego iż większą część wyborców pisu ma kredyt a nie oszczędności. Głównie na mieszkanie/dom. Wakacje kredytowe to głównie dla swoich wprowadzili. 

• Haha 1
Opublikowano

A ja tak wejde poczytam co tam panowie piszecie i dodam swoje teraz 3 grosze: Czekam do wiosny rok wyborczy- rok cudów pamiętajmy :)  Nic nie mam nawozów i nie zamierzam teraz kupywać tak samo robić zapasów ropy co ma być to będzie...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No wiadomo że nikt poważny teraz nie będzie robił zapasów ON na cały sezon po 8,20 - 8,40 , będzie się kupować na bieżąco i tyle w temacie, może się kiedyś to przełamie i zacznie tanieć 

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v