Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, krzysiek277 napisał:

Panowie wiadomo coś z tym regulowaniem ceny odgórnie na 3tys ? Czy to się któryś ch*j przejęzyczył w telewizji 

Jakie ceny regulowane? Rząd ściągnie podatek od ponadnormatywnych zarobków firm w tym tych prywatnych. Rozda te pieniądze państwowym spółkom typu Grupa Azoty a oni se po wypłacają kolejne premie po pół miliona tak jak już to zrobili dwa dni przed wstrzymaniem produkcji i wszystko w temacie. Ty kupisz nawozy po 6 tys tona a pisowscy działacze na stołkach będą zarobieni. A ty też będziesz zarobiony ale robotą a oni pieniędzmi.

• Like 2

stach12 napisał:

... nie inaczej jest z importem ziarna z ukrainy , przy takich cenach ziarna i kosztach produkcji żal nie kupować i pchać w każdą dziure a wy tu beczycie że wożą ... intensywne nawożenie  plantacji już dziś kosztuje 5000 a gdzie reszta ?????

Przyznam Ci rację, przy takiej cenie to lepiej kupić brakującą kukurydzę na pasze niż brać pole w dzierżawę z mega czynszem. Ale każdy rok jest inny, nie wiemy jak będzie za 2 do 3 lat. We Włoszech to mieli zmniejszac produkcję bydła bo był problem z dowozem kukurydzy z UA

58 minut temu, tommy66692 napisał:

Ja czekam aż jakiś ruski nawóz wjedzie to będzie taniej 

Ruski nawóz? A to wogóle jeszcze coś od nich wjeżdża? 

37 minut temu, bizon1 napisał:

Dopłaty do nawozu będą ale w roku wyborczym bo jakby dali teraz to niejeden zapomni że dostał ,także trochę cierpliwośc

Jakie to dopłaty przewidujesz dla rolników czy zakładów? 

1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Mocznik luz 4100 can 26 luz 3500 

I jak to bez straty zagospodarować. Zwłaszcza przy tej wilgotności powietrza?

A tak wygląda siarczan potasu z azotem z Florovitu.

Wczoraj rozsiałem 200kg pod pszenżyto.

Siałem rano, fajnie się sieje, agregatowaĺem po południu to mocno nieprzyjemna woń na polu. Żadnego nawozu nigdy na polu nie wyczułem, a tu chwytał za nos. 

W sumie gdyby był dostępny to wziąłbym więcej tylko w bb bo worki zamęczyć mogą. Ale nowa cena 60% wyższa i to już bez sensu.

20220929_092505.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...