Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Zdzinio napisał:

Ja się też poddałem i zamówiłem azoty na przyszły sezon, po prostu zgłupiałem i nie wiem co robić. Gaz do suszarni zamówiony dwa tygodnie temu i cisza.

Po ile Ci zaoferowali gaz?

Opublikowano
1 godzinę temu, youn81 napisał:

żadnej dopłaty do nawozów już nie będzie, powiedzą że cena nawozu jest adekwatna do ceny płodów  rolnych i że kto dobrze gospodarzy ma rentowność wyższą .....Ci co maja paść padną  , zostaną tylko rentowni producenci  i reforma     restrukturyzacji gospodarstw rolnych będzie załatwiona ...

Pozwolę się nie zgodzić. Rentownych gospodarstw mamy ok. 300000. Czyli pozostały 1milion do upadku, połowa do gopsu. Ten numer za dużo będzie kosztował i nie przejdzie.

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Pozwolę się nie zgodzić. Rentownych gospodarstw mamy ok. 300000. Czyli pozostały 1milion do upadku, połowa do gopsu. Ten numer za dużo będzie kosztował i nie przejdzie.

ten pozostały milion to jest fikcja nie gospodarstwa rolne często właściciel jest na garnuszku Państwa lub  jest "ekologiem" i pracuje na etacie  a gospodarstwo to tylko mechanizm do wyciągania dopłat

Opublikowano

ten milion rolników i tak nie składał wniosków o dopłaty do nawozów  a więc   rząd i tak o nich nie myśli w tym zakresie , moim zdaniem w ciągu kilku lat nastąpi rozkład tego planktonu ,   system dopłat uzależniony od skali produkcji  wyeliminuje   darmozjadów

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Zamówiony saletrzak po 3200

Saletra 3400

Już dziś Saletra 3700

Czy będzie dwójka z przodu i z tąd te zagrywki że jest ale cena nie znana

raczej 4 z przodu

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

prędzej ty zawiniesz biznes jak ten "plankton"

nie grozi mi zwijanie biznesu , a plankton powoli u mnie na wiosce się zawija......

Opublikowano
youn81 napisał:

3 minuty temu, Krzak napisał:

prędzej ty zawiniesz biznes jak ten "plankton"

nie grozi mi zwijanie biznesu , a plankton powoli u mnie na wiosce się zawija......

Bo nie chcą robić a raczej nie ma komu. Zobaczymy jak nie będzie dopłat co wielkoobszarowcy zrobią jak kredytów nabrane. Pycha kroczy przed upadkiem . Plankton jak ich nazywasz może dzisiaj zakończyć gospidarzyc a jutro może zacząć jak kto był mądry i nie przeinwestowal przez kredyty

Opublikowano
26 minut temu, youn81 napisał:

Tu bardziej chodzi o charakter a raczej jego brak. Naród przyzwyczajony do rozdawnictwa nie chcę sam w nic inwestować i ryzykować...

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Bo nie chcą robić a raczej nie ma komu. Zobaczymy jak nie będzie dopłat co wielkoobszarowcy zrobią jak kredytów nabrane. Pycha kroczy przed upadkiem . Plankton jak ich nazywasz może dzisiaj zakończyć gospidarzyc a jutro może zacząć jak kto był mądry i nie przeinwestowal przez kredyty

zapytaj wielkoobszarowca co sadzi o dopłatach......

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

IM SIĘ OPŁACA TOBIE NIE , COŚ NIE TAK

Czy ja powiedziałem, że się nie opłaca? Po prostu mam dosyć szarpania się z tym systemem. 

Opublikowano
23 minuty temu, Krzak napisał:

Nie jestem obszarowcem, ale pokaż gdzie można podpisać wniosek o likwidację dopłat w całej unii, to podpisuję pierwszy.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, youn81 napisał:

ten milion rolników i tak nie składał wniosków o dopłaty do nawozów  a więc   rząd i tak o nich nie myśli w tym zakresie , moim zdaniem w ciągu kilku lat nastąpi rozkład tego planktonu ,   system dopłat uzależniony od skali produkcji  wyeliminuje   darmozjadów

póki co system dopłat promuje darmozjadów haha  dopłaty do nawozów do 50 ha ,  rolnik ryczałtowiec  np.

21 minut temu, jacek1296 napisał:

Nie jestem obszarowcem, ale pokaż gdzie można podpisać wniosek o likwidację dopłat w całej unii, to podpisuję pierwszy.

i myślisz że jak bez dopłat produkcja będzie bardziej opłacalna to  będziesz dzierżawił za browara  ??????????? zabulisz 1000 albo ciebie z pola wypierdol... haha

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v