Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rowan napisał:

Nie wiem tego. Ale i tak jestem pewien, że bedę miał taniej niż Ci kupijący w detalu. Te „na przechowanie” to towar jak na kratki… Szkoda wogóle dyskutowac na ten temat. Najchętniej bym wogóle nie kupował.

Przecież nikt Ci nie każe kupować.  Ja już zamówiłem 300t kurzaka w pobliskim kurniku

• Like 1
Opublikowano

No jak ludzie kupowali przecież jeszcze w kwietniu maju to mają.. tanio im wyszło to może chcą zarobić? No nie mam jeszcze żadnej złotówki tych doplat nie wiem ile dostanę wg a mi tu piszą, że mam 500 do ha. Patola w Polsce się zrobiła totalna człowiek o wszystko musi składać wnioski i dostawać jakieś śmieszne dopłaty, ze swoich pieniędzy. Nie wspomnę co się dzieje z węglem.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, czesio200 napisał:

No jak ludzie kupowali przecież jeszcze w kwietniu maju to mają.. tanio im wyszło to może chcą zarobić? No nie mam jeszcze żadnej złotówki tych doplat nie wiem ile dostanę wg a mi tu piszą, że mam 500 do ha. Patola w Polsce się zrobiła totalna człowiek o wszystko musi składać wnioski i dostawać jakieś śmieszne dopłaty, ze swoich pieniędzy. Nie wspomnę co się dzieje z węglem.

Chociażby ktoś chciał zarobić , to po co ma ci niby sprzedawać po 2 tys , jak mógłby ci te nawóz sprzedać po 3 tys i jeszcze z twoim pocałowaniem ręki . Co do dopłat nawozowych to jeśli tylko wszystko ogarnołeś tak jak trzeba , to masz te 500 do ha , mieli limit 3,9 miliarda , a po wyliczeniach do zapłaty im wychodzi 3,5 mld, więc jeszcze 400 mln im zastaną , akuratnie na podział między sobą 

Opublikowano

No tylko nie do każdego hektara niestety. Druga sprawa że część nawozu kupiłem w sierpniu więc też pełnej kwoty nie dostanę nawet do własnych ha. Ale widzę że rzucili ochłapy ze swoich czyli z naszych i ludzie zadowoleni jak ta lala.

Opublikowano
1 minutę temu, jaco512 napisał:

Niby ceny gazu do góry, produkcja nawozów mniejsza niż rok temu a zyski podwojone w GA.. brak słów ..

No jak przecież oni już prawie dokładają do produkcji żebyśmy my tylko mieli tanie nawozy....

• Like 3
Opublikowano
37 minut temu, PAN88 napisał:

Przecież nikt Ci nie każe kupować.  Ja już zamówiłem 300t kurzaka w pobliskim kurniku

Nikt nie każe i bym najchętniej nie kupowal, dlatego mówie, że najchętniej bym sie wymiskował z tego całego nieporozumienia. Trzeba zacząć myśleć jak żyć a nie jak „tanio nawieźć działke”. Nie mam rozrzutnika, jego zakup za ile lat mi sie zwróci? Ile wydasz na paliwo do przywozu „towaru” i jego rozprowadzenie po polu? Pomyśl:-)

• Like 1
Opublikowano

I znów ten większy rolnik po łbie bo co to jest do 50ha. A co na resztę już się nie sieje przy obecnych zakupach na większe gospodarstwo to wielki ch...j te ich dopłaty. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Rowan napisał:

I zobaczcie jak te gnoje zmanipulowali ludzi. Teraz każdy czeka na to aby coś dostac, a nie żeby sie we własnym zakresie utrzymać… Chory kraj, znam ludzi, którzy mieli naprawde duże biznesy w PL, sprzedali wszystko i sie wyprowadzili do innego kraju w tym roku. 

serio ludzie już uciekają Polski ?

3 godziny temu, witejus napisał:

To jacyś prorocy, że wiedzą co za rok będzie?

jeśli nie dadzą a nawozy będą w tych cenach co obecnie to był by koniec pisu wtedy,  wiec muszą dać  chyba że pszenica będzie po 3 tyś co jest mało realne 

Opublikowano
8 minut temu, jan88 napisał:

to był by koniec pisu wtedy, 

Skąd możesz wiedzieć że rządy PISu nie skończą się wcześniej?

1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Druga sprawa że część nawozu kupiłem w sierpniu

To co jeszcze chcesz?

Opublikowano
4 godziny temu, jajonasz napisał:

A Ty zamiast ładnie przeprosić za te wszystkie farmazony które tu pisałeś, to dalej nie możesz przeżyć ,że ktoś kupił taniej i nie omłóci kupki pośladu xD 

Za co mam Cię przeprosić? Chłopienie mi to zwisa kto kupił i za ile. Przy tegorocznej pogodzie choćby i po 5 tyś saletrę rosiewali to nie jeden pośladu nakosi. 

1 godzinę temu, jaco512 napisał:

Niby ceny gazu do góry, produkcja nawozów mniejsza niż rok temu a zyski podwojone w GA.. brak słów ..

I o to chodzi ze wszystkim, kryzys ma być  dla szarych ludzi, jak to jeden powiedział prezydentowi ,,łatwo się zaciska zęby jak się ma wypłatę prezydencką "

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Jest po 3500 zł , 500 zł dopłaty to zostaje 3000 zł a była po 1000 - 1200 zł ale niech dadzą to na konsumpcję przeznaczę .

To siejesz tone saletry na hektar, że tak liczysz

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

No tylko nie do każdego hektara niestety. Druga sprawa że część nawozu kupiłem w sierpniu więc też pełnej kwoty nie dostanę nawet do własnych ha. Ale widzę że rzucili ochłapy ze swoich czyli z naszych i ludzie zadowoleni jak ta lala.

Było myśleć i dokupić, akurt wtedy byłe dobre ceny jak na te czasy, i byś distał do wszystkich ha , ja i syn nie pogardzomy po 25 tyś. premi

Opublikowano
2 godziny temu, jajonasz napisał:

A propos węgla to słyszałem, że w lubelskim żadna firma nie jest zainteresowana braniem udziału w tym pisowskim cyrku 

Cyrk  to  był  na  wiosnę  jak  na  składzie  leżało  sto ton  węgla  i  jak  się  karuzela cenowa  zaczęła  to  co  dzień  tona  drożała  o  dwieście  złotych  , cena  początkowa  była  1800zł /t   a  ostatnie  tony  z  tego  samego  węgla szły  o tysiąc  zł  drożej   -  całość  poszła  w ciągu  tygodnia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v