Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, rob334 napisał:

kupiłem teraz pod te dopłaty mocznik z inhibitorem po 4900 ale ostatnie 2t. Na innych składach po 5500-5800

dobra cena jeśli patrząc po tych obecnych mówię o tych 4900zł

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Jakbym chciał wywołać haos to bym zniszczył uprawy na Ukrainie przed żniwami. Teraz już wywożą od nich co się da

I tak będzie. Końca wojny  nie widać.

Opublikowano (edytowane)

Czy będzie uzasadnienie drogi gaz , drogie nawozy ? .

Gazu nie zabraknie wiec co wymyślą Azoty że drogi nawóz .

W niedzielę do Polski zaczął płynąć gaz z Litwy

W niedzielę, zgodnie z zapowiedziami, został uruchomiony polsko-litewski gazociąg GIPL. "Zgodnie z planem od dzisiaj gaz z Litwy płynie do Polski" — napisała na Twitterze minister klimatu i środowiska Anna Moskwa. Na początku tygodnia jako pierwsi informowaliśmy w Onecie, że swój gaz do Polski wstrzymała Rosja.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nie mówi ale ile drożej 700 % .

Gaz był  w cenie jak były nawozy saletra 3 tyś .

Teraz gaz będzie tańszy to skąd biorą się ceny nawozu jak saletra po 5 tyś ? .

Opublikowano
boo45 napisał:

ciekawe o ile jeszcze zdrożeje nawóz jak ruskie na jesień wysadza Baltic pipe. Nie na darmo robili manewry nad nitka:(

Niech uważają bo ich balticpipe też może mieć awarię.

Opublikowano

brykają debile że gazu ruskiego nie chcą to zapłacą raz hitlerowcom a pośrednio kacapom🤣

Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

Jak skąd? Prykaz z góry, z ludzi kasę trzeba wyciągnąć. Dziś dostałem info że na kopalniach węgiel można dostać po 600zł t. 🤔 nie wiem czy to prawda ale jeśli  tak to skąd ceny 2300zł  Lubelskim?

Opublikowano (edytowane)

Handlarze sami sobie narzucają cenę ile się da co skład inna cena i nieraz bywa różnica kilkanaście stówek .

Unia chce do końca roku nie sprowadzać ropy od Ruska Niemcy się zgodziły na taki ruch .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

a ileż tych rządowych ryjów do wykarmienia w tych wszystkich spółkach. 

ludzie oczu nie mogą otworzyć. gaz, ropa ok putin. a Polski węgiel razy 3🤔

Opublikowano

Większość unijnych krajów twierdzi, że uniezależni się od rosyjskich węglowodorów, ale nie wcześniej, niż za dobre kilka miesięcy. Bo liczą po cichu, że do tego czasu UA i RUS podpiszą traktat pokojowy i będzie można brać legalnie od Rosji. Przecież pokój podpisany. A i Rosji dewizy potrzebne, żeby spłacić reparacje wojenne. Więc kupując kupując od Rosji Europa będzie pomagać Ukrainie:) Taka Europejska moralność Kalego.

• Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

31 minut temu, galan99 napisał:

Jak skąd? Prykaz z góry, z ludzi kasę trzeba wyciągnąć. Dziś dostałem info że na kopalniach węgiel można dostać po 600zł t. 🤔 nie wiem czy to prawda ale jeśli  tak to skąd ceny 2300zł  Lubelskim?

w Bogdance węgiel po 1150 zł

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, VonVegans napisał:

Ależ tam będzie można się nachapać

Szkoda Janowskiego facet walczył o Polski cukier dostał leki i odstawił cyrk, a teraz Sasin dokończy dzieła zniszczenia...

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, GRZES1545 napisał:

Węgiel to nie ,ale miał już tak, węgiel teoretycznie można do 5 ton wylosować w poniższych cenach[bo zakupem trudno to nazwać]

obraz.png

Opublikowano

A idzie sie tam dostać ,chyba nie, ja nie potrafie

Opublikowano

@miwigosKiedyś jakieś 2 tyg temu udało mi się nabyć 5 t ok 3800 koszt transportu ponad 4 tyś czyli koło 8 tys z dostawą, po sąsiedzku na placu taka ilość z tej samej kopalni tez by kosztowała 8tys czyli z dostawą w moją lokalizację bezsensu pomysł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v