Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2022 / 2023 to chyba będzie ekologia :D. 6 tyś za tone saletry to pszenica musiała by być w żniwa w okolicach 2000 / 2200 zł by to miało jakikolwiek sens bytu. Paliwo od sierpnia pewnie 9-10zł bo wróci VAT. ŚOR ceny w górę.

Opublikowano (edytowane)

na światowych giełdach mocznik 1,100 dolarów za tone na kwiecień także ta cena 6 tysi za saletrę to trochę aby postraszyć i opróżnić magazyny, nie przewiduje by za 2 tygodnie kosztowała więcej niż 4 tysie ale to i tak będzie więcej niż dzisiaj. Niemiec też dal jasny sygnał że nie będzie embarga na ropę i gaz.

swoja droga ciekawe co z tymi nawozami co teraz stoją w magazynach na ukrainie a są to setki tysięcy ton.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Teraz nikt już w nocy nawozu siać nie będzie bo o napad nie trudno. Raz że nawóz a dwa to paliwo w zbiorniku. ROLNIK zawód wysokiego ryzyka 

Napisz do sąsiada może hełm wyśle. 

Może wszystkich na Ukrainę nie wysłali, będziesz jechał na pole to założysz na głowę i zawsze coś ochroni 😂

6 minut temu, Tigon napisał:

na światowych giełdach mocznik 1,100 dolarów za tone na kwiecień także ta cena 6 tysi za saletrę to trochę aby postraszyć i opróżnić magazyny, nie przewiduje by za 2 tygodnie kosztowała więcej niż 4 tysie ale to i tak będzie więcej niż dzisiaj.

swoja droga ciekawe co z tymi nawozami co teraz stoją w magazynach a są to setki tysięcy ton.

To samo co z dwuletnim zbożem u chłopa. 

Opublikowano

Mnie też to ciekawi czy będą siać nawozy na Ukrainie, głownie chodzi o zachodnie spółki, jest tam przecież też kilku Polaków co mają gospodarstwa i to niemałe. czasami się może okazać że zainwestują w wysoki plon, a Włodek zgarnie wszystko dla siebie.

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Napisz do sąsiada może hełm wyśle. 

Może wszystkich na Ukrainę nie wysłali, będziesz jechał na pole to założysz na głowę i zawsze coś ochroni 😂

To samo co z dwuletnim zbożem u chłopa. 

no akurat z ukrainy sporo zboża wypłynęło, widmo ryzyka wojny dało do myślenia i każde duże przedsiębiorstwo już dawno wyprzedało.

Opublikowano

W okolicznych składach azotu brak , a duży przedstawiciel GA wstrzymana sprzedaż 

To ch*j już sobie kupiłem 🤨, pieniądza zaczynając być nic nie warte 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

W okolicznych składach azotu brak , a duży przedstawiciel GA wstrzymana sprzedaż 

ja chcesz to mam 2 tony saletry , 700 kg mocznika , po 5, 5 tys za tone sprzedam 🥰

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

W Zelowie też nie sprzedają ? U mnie też niby już nie ma nazowow czekaja na dostawy ale niewiadomo jak to będzie 

Dobrze że w wczoraj przywieźli zamowienie

Opublikowano
11 minut temu, Tigon napisał:

u nas nawozy są na składach ale oczywiście sprzedaż wstrzymana 

hmm może warto sprzedać nawozy zamiast wysiewać pod pszenice xD

Może i tak, dopłaty do pola te same, pole by odpoczęło. 

Tylko trzeba pszenicę zniszczyć 

Opublikowano

Kto ma zboże czy hodowlę to sobie jakoś poradzi ale kto nie ma nic do sprzedania to podwójnie będzie dostawał po d*pie i inflację najbardziej odczuje . 

Opublikowano

A zaraz po wyprzedaży pozdrowi jaro tych co czekali na dwa za pszenicę i zrobi stałą cenę w ślad za Węgrami, całe 800 pogodzi wszystkich 🤭

Opublikowano

To uczucie kiedy przestajesz żałować że kupiłeś saletrę po 2890zł za tonę 😌, a tak na poważnie to ktoś się zastanawiał jak wygląda dzisiaj smutne 1000 zł dopłat do hektara? Toż to jakaś nieśmieszna komedia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v