Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, miwigos napisał:

Czyli szkoda zawracać sobie glowe tym badziewiem

Ja polałem na 10m2 pszenicy 10 lutego i dzisiaj widać, że o wiele bardziej intensywnie zielony kolor ma pszeniczka niż ta nie podsypana.

Opublikowano
24 minuty temu, sznajdik napisał:

Nie chcesz sie pochwalić tym samowarem co i jak?

Więc podpowiem tam jest alkohol a alkochol się pali więc kombinujcie 

17 minut temu, miwigos napisał:

Nie dowiesz sie szczegułów, on jest alchemik 

Widzisz niektórzy nawet na starość mają jasny umysł -i co da się ?

7 minut temu, Murphys napisał:

Ja polałem na 10m2 pszenicy 10 lutego i dzisiaj widać, że o wiele bardziej intensywnie zielony kolor ma pszeniczka niż ta nie podsypana.

Z konewki ? -jaka dawka na m 2

Pierwszy ładunek jest najdroższy bo trzeba zagrzać obcą energią ale później perpetum mobile napędza się samo - jeszcze można od oparów ??? 

Opublikowano

Ja w piątek chyba polałem z opryskiwacza tak jak rsm i nie widać negatywnego skutku tylko w miejscu gdzie się zatrzymałem i nalało porządnie to już brązowy rzepak się zrobił

Opublikowano
3 minuty temu, sznajdik napisał:

Ja w piątek chyba polałem z opryskiwacza tak jak rsm i nie widać negatywnego skutku tylko w miejscu gdzie się zatrzymałem i nalało porządnie to już brązowy rzepak się zrobił

Byle brązowy  odrośnie a pozostały ruszy -RSM też w trakcie przymrozków jest w stanie poparzyć 

Opublikowano
6 minut temu, sznajdik napisał:

@RU68 znaczy się pędzisz bimber z tego specyfiku i opalasz tym dobrodziejstwem kocioł zamiast na święta zostawić?

Bez komentarza ale tam jest 5 % etanolu  (zwracam uwagę 'pędzisz" ty napisałeś

Opublikowano
30 minut temu, RU68 napisał:

Pierwszy ładunek jest najdroższy bo trzeba zagrzać obcą energią ale później perpetum mobile napędza się samo - jeszcze można od oparów ??? 

Dałem 0,5kg na 10m2. Tj 500kg/ha dawka. Tak bede pod qq dawał

Opublikowano
8 godzin temu, artur12441 napisał:

Wracam z okolicznego składu amofoska zafakturowana ale saletrzaku chwilowo brak mają zamówiony jutro coś będę wiedział....

W agroloku azot dostępny był wczoraj dziś nie ma nic... 

Rano dzwoniła do mnie baba z agroloku i mówiła że saletra 2800zł saletrzak 2600zł i są dostępne

Opublikowano

No to coś kręcą albo pozmieniali bo wczoraj nie mieli w agroloku żadnej saletry , dokładnie tydzień temu nie mieli nic na magazynie ale saletrę prosto z fabryki po 2780  tylko że 24 tony zamówienie.

Mieli coś mieć w marcu na magazynie 

Opublikowano
4 minuty temu, sebe1033 napisał:

No to coś kręcą albo pozmieniali bo wczoraj nie mieli w agroloku żadnej saletry , dokładnie tydzień temu nie mieli nic na magazynie ale saletrę prosto z fabryki po 2780  tylko że 24 tony zamówienie.

Mieli coś mieć w marcu na magazynie 

za nimi nie trafisz bo kręcą kołują

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Później zatwierdzą to będzie dla tych co nie kupili bo prawo nie działa w stecz.

Będzie więcej dla mnie😁

najlepiej abyć ty całą pule zgarnął a reszta niech spie*dala , to by było uczciwe

Opublikowano

spojrzalem na daty produkcji zakupionego nawozu-

saletra 1 sierpien polifoska 13 listopada.  

czyli produkcja stara , wiec gdzies ten nawoz jest zmagazynowany i czeka na lepsze ceny.

7 godzin temu, Ursomix4011 napisał:

Kupiony saletrzak 27% oraz polifoska 6 .

Saletrzak 27 -2740

Polifoska 6 - 2750

6 godzin temu, casefarmer napisał:

Kupiłeś na następny sezon czy bierzący?

saletrzak- w nim azot najdrozszy,nikt umiejacy liczyc go nie stosuje, tym bardziej ze i nauka zaleca saletre na kazda pogode i dawke.

polifoska 6 to na jesien a nie wiosne........

Opublikowano
44 minuty temu, jacus napisał:

saletrzak- w nim azot najdrozszy,nikt umiejacy liczyc go nie stosuje,

Nie zawsze tak jest. Saletrzak cena 1500, saletra 2800 i w czym jest tańszy azot ? Pomimo, że wcześniej nie stosowałem saletrzaku, to byłem zmuszony go kupić, bo po prostu wyszedł wtedy korzystniej.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, RU68 napisał:

To Ty marnujesz się na roli , jak masz takie zdolnośći ,otwórz interes  na skale przemysłową , zarobisz kokosy, jestem za głupi na takie cuda ,do jakiej temperatury ogrzewasz tą wode, kocioł musi być jebitny żeby choćby baksa wsypać

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v