Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, RU68 napisał:

Człowieku rozmawiamy o nawozach głównie azotowych a to gaz a gaz to rosja- rosja to putin a tu powiązania dowolne więc nie narzekaj że polityka 

Ostatnio jak sam wiesz też były rozmowy przecież powiązane z nawozami , a mowa tyczyła się Ukrainy i Rosji i właśnie gazu , co wiadome że ma największy wpływ na cenę nawozów , i widziałeś co było .Po 2 tygodniach coś sobie ubzdurali że nie na temat , a jak pisałem do moda żeby mi zacytował ten post który był nie na temat , to do tej pory nie mam odpowiedzi .

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

A nasze matołki wykorzystują  ciemnotę w zagrożeniach ze strony Rosji.

Wojny o Ukrainę nie będzie, bo nie ma ona sensu. 

Do dziś to również było dla mnie śmieszne i zabawne ale odwiedził mnie zawodowy wojskowy  i troszkę mi zmienił światopogląd .Sytuacja jest gorsza niż przedstawiają i jaki to ma sens?  A większości wydaje się za to ich nie dotyczy albo grają twardzieli -a zapewniam na odgłos przeładowanej broni z ostrą amunicją rozmiękcza nie jednego a byłem w takiej sytuacji i śmiechu nie było 

Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał:

Ostatnio jak sam wiesz też były rozmowy przecież powiązane z nawozami , a mowa tyczyła się Ukrainy i Rosji i właśnie gazu , co wiadome że ma największy wpływ na cenę nawozów , i widziałeś co było .Po 2 tygodniach coś sobie ubzdurali że nie na temat , a jak pisałem do moda żeby mi zacytował ten post który był nie na temat , to do tej pory nie mam odpowiedzi .

boś mu jasno nie wyklarował powiązania 

Opublikowano

Co do wojny. Po telefonie z jednostki w której mam przydział mam 72h na stawianie w rejonie zbiórki. Każą być pod telefonem. Dla mnie rolnika po 40 nie ma w tym nic śmiesznego.

• Haha 3
Opublikowano
23 minuty temu, szzone napisał:

Co do wojny. Po telefonie z jednostki w której mam przydział mam 72h na stawianie w rejonie zbiórki. Każą być pod telefonem. Dla mnie rolnika po 40 nie ma w tym nic śmiesznego.

A kto będzie doił jak ktoś ma krowy?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Do dziś to również było dla mnie śmieszne i zabawne ale odwiedził mnie zawodowy wojskowy  i troszkę mi zmienił światopogląd .Sytuacja jest gorsza niż przedstawiają i jaki to ma sens?   

Możesz napisać co ten wojskowy mówił? Tu na forum lub jeśli nie chcesz tutaj, to napisz mi  w prywatnej wiadomości :)

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

A nasze matołki wykorzystują  ciemnotę w zagrożeniach ze strony Rosji.

Wojny o Ukrainę nie będzie, bo nie ma ona sensu. Wszyscy dobrze wiedzą, że Ukraina jest strefą wpływów Rosji i tyle. Putin ze swoimi wojskami jest u siebie i mają  ćwiczenia. Reszta świata "jest oburzona", część ma ćwiczenia u nas. Po jakimś czasie, gdy naród ukraiński się wk***i, da kopa rządzącym, zrobią jakieś wybory, jakies referendum i grzecznie poproszą Władimira o pomoc. Ten pomoże w zamian za ....np. wschodnią część Ukrainy. Zachód pokrzyczy, ale wole narodu ukraińskiego będzie musiał uszanować. Za kilka lat powtórka z rozrywki w Kazachstanie( tam trochę trudniej, bo mają dużo ropy ). A Polska jak zwykle bardzo oberwie ekonomicznie, bo z nikim nie potrafi się dogadać.

Jak by było tak jak piszesz to by nawet mobilizacji nie było. Donbas i Krym to rosyjsko jezyczna Ukraina. Niektóre źródła podają że z Ukrainy wyjechało na zachód 5 mln ludzi przy populacji 43 mln. Ci ludzie widzieli jak wygląda Europa a jak wygląda u nich. Wlasnie przez to jest wojna bo nikt tam ruskich nie chce i nie idzie podstawić człowieka na prezydenta. Z roku na rok Ukraina jest lepiej dozbrojona. Jak teraz nie zaatakuja to już nigdy nie będą mieli szans na podbój. 

Co do cen nawozów to patrząc na giełdę ton wychodzi na to że pszenica się ustabilizuje na poziomie 1100/1200 zł. Parę prognoz że wiosna idzie i gaz poleci w dół a za nim nawóz tylko z opóźnieniem. Miejmy nadzieję że pociągnie to też cenę fosforu i potasu. Na Razie złoty się umocnił co może import uruchomić nawozów.

Opublikowano (edytowane)

pooglądajcie Bartosiaka i Zychowicza na YT to trochę nakreślą temat o bezpieczeństwie w naszej strefie wpływów

oferta Agrochem

saletrosan 26 - 2725

saletra pulan 2805

rsm 32 2630

rsm28 2485

rsm 26+s 2430

Polifoska 6 2690

Polifoska 8 2710

termin 21dni, 10 zł za przedpłatę, ilości cało samochodowe

Edytowane przez pawelek98
Opublikowano
8 godzin temu, Marl napisał:

Możesz napisać co ten wojskowy mówił? Tu na forum lub jeśli nie chcesz tutaj, to napisz mi  w prywatnej wiadomości :)

O tak mnie potrzebna pobudka z rana  służb z długą bronią- wybacz ale nie mam tak długiego jęzora żeby mi go przycinali 

9 godzin temu, szzone napisał:

Ja mam 5 z przodu więc tak zwane mięso armatnie więc się ciesz bo ty będziesz w drugim rzucie

• Sad 1
Opublikowano
10 godzin temu, mysza103 napisał:

Po 2 tygodniach coś sobie ubzdurali że nie na temat , a jak pisałem do moda żeby mi zacytował ten post który był nie na temat , to do tej pory nie mam odpowiedzi .

Oni co jakiś czas mają takie wzmożenia i obdzielają kogo popadnie punkcikami i ostrzeżeniami a za parę dni obermod pisze w cenach pszenicy że przywiózł 300 ton podsypki na 200m2 hali🤣🤦‍♂️

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v