Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Damianek20 napisał:

Typiara chce sprzedać pole i wszyscy wypieli tyłek nawet nikt z nią nie chce gadać. Pierwsze chciała 40 tys teraz dzwoniła że może 30 tys dam 

To kupuj bo jak nie to ja o 6 rano jestem z notariuszem 😆🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

3050 saletra dzwonił pan czy chcę, ale to polska. poczekam jeszcze 

Znajomy dzwonił do dwóch punktów, pytał o 4 nawozy i przedstawia się to następująco (worki):

- saletra - I skład- 2920, II skład 2780

- Polifoska 8 - I skład 2960, II skład 2840

- sól potasowa - I skład 3050, II 2930

- saletrzak - I skład 2800, drugi 2620 

Opublikowano

jak podobno z Omanu nawet jakieś azoty płyną 🤭

rosyjski często już spotykany 

Węgry coś tam podsylaja. 

oj grupie azoty zaczyna się ciepło chiba robić 😂

Opublikowano
5 godzin temu, yacenty napisał:

Gdyby tak było w PL to bym się z Tobą zgodził, rolnicy na całym świecie tak sie dają robić w konia? Nie wydaje mnie się :P

https://ycharts.com/indicators/black_sea_urea_bulk_spot_price

image.png

5 godzin temu, RU68 napisał:

Panowie to że cena gazu jest przyczyną wysokich cen nawozów to ściema .Średnia cena gazu z przed pandemii to 20 $ i stanowiła 30% kosztu produkcji nawozu co przy saletrze 1000 zł stanowiło 300 zł .Obecnie cena gazu to około 80 $ czyli 400% drożej i tak 300zł x 400% daje 1200zł plus 700zł ( pozostałe koszty ) wychodzi 1900 zł O czym debatujecie budżet pusty a wy macie kasę i to jest wytłumaczenie cen nawozów . Jeżeli ktoś umie liczyć lepiej to niech mi to przeliczy  .Tu historyczne ceny gazu https://finance.yahoo.com/quote/TTF%3DF/chart?p=TTF%3DF&guccounter=1#eyJpbnRlcnZhbCI6IndlZWsiLCJwZXJpb2RpY2l0eSI6MSwiY2FuZ  Poprostu lecą w ciula bo tylko z rolnikami mogą lecieć inne branże dawno by strajkowały 

To są czyste spekulacje, są koniunktury co kilka lat i tak spekulanci się przenoszą w każdym roku na coś innego. Raz ropa, raz coś z budowlanki później ziemia mieszkania, kredyty, waluty itd.

• Root Admin
Opublikowano
1 minutę temu, solek01 napisał:

To są czyste spekulacje, są koniunktury co kilka lat i tak spekulanci się przenoszą w każdym roku na coś innego. Raz ropa, raz coś z budowlanki później ziemia mieszkania, kredyty, waluty itd.

Może tak być, ponoć budowlanka mocno ruszyła na świecie i potrzebują bardzo dużo mocznika, Na ile to prawda, nie wiem, ale brzmi dość rozsądnie.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Tak będą zamykać zakłady produkujące nawozy a szczególnie w Polsce .

Mocznik będzie po 7 tyś tona i koniec gospodarki Polskiej się zakończy .

A pisałeś że będzie taniej 😢

• Haha 1
Opublikowano

Dziś gallan ma dzień pełnego pesymizmu😁

Ogólnie składy które przeczekały  cały sezon nawozowy licząc na obniżki mogą zakończyć sezon plajtą, bo doczekają się tych obniżek, niestety po tym jak zakupiły w tym roku drogi azot.

Kwestia jak mają umowy podpisane.

Ale słyszy się o obniżkach i zacznie się szukanie klienta.

Możliwe że Gallan doczeka się 2200 czy 2400.

Ponoć agrolok już 2650 oferuje saletrę. Ale niech ktoś zweryfikuje.

Opublikowano

już widzę jak przedstawiciel co wcisnąć dał radę przed świętami dwa auta saletry znajomemu po 3600 przekracza granice z Białorusią w pośpiechu 😂🤣

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

już widzę jak przedstawiciel co wcisnąć dał radę przed świętami dwa auta saletry znajomemu po 3600 przekracza granice z Białorusią w pośpiechu 😂🤣

To trafił na podatny grunt. Przy tej cenie takie zamówienie?🤦‍♂️

Opublikowano

po 6 miało być 😂

całe święta opijal udany interes jak to wystrzelilo jak fajerwerki. 

Opublikowano

Powyżej pewnego poziomu trzeba mieć świadomość że cena przestaje mieć znaczenie bo to się nie ma prawa spiąć. I 3600 dla mnie zdecydowanie jest już tym poziomem

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Znajomy dzwonił do dwóch punktów, pytał o 4 nawozy i przedstawia się to następująco (worki):

- saletra - I skład- 2920, II skład 2780

- Polifoska 8 - I skład 2960, II skład 2840

- sól potasowa - I skład 3050, II 2930

- saletrzak - I skład 2800, drugi 2620 

Sól coraz droższa z dodatkiem Polidapu już się chyba nie opłaci , Polifoska w jednej granuli wychodzi taniej .

Opublikowano

dwie dawki w tym roku i dwa zakupy. mimo mocno obniżonej ilości. 

Opublikowano (edytowane)

To w Siennie rsm taniej o 230zł dostaniesz

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Powyżej pewnego poziomu trzeba mieć świadomość że cena przestaje mieć znaczenie bo to się nie ma prawa spiąć. I 3600 dla mnie zdecydowanie jest już tym poziomem

A nie tak dawno zastanawiałeś się czy nie kupować już nawozów na następny sezon , i na ten moment już by było w plecy , a zapewne będzie jeszcze spadać 

Opublikowano

Przy cenie 2760 minus jakiś upust się zastanawiałem. To jest zarąbista różnica.

Polifoskę mam kupioną 2630. Czy spadnie poniżej nie wiem, obecnie po zdjęciu vat jest o około 200zł droższa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v