Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pl mocznik 4100 dziś. 

jutro z tego- 8%.A przynajmniej mi tak zapowiedziano. 

Opublikowano

jutro będę negocjować mocnik od Putina. brutto 3800 jeszcze wat w dół i będzie 3500.może tak na n1 100 saletry, 100 mocnika i czekam co dalej się wydarzy 🤔

ta saletra z Węgier żeby jeszcze dojechała to by było jeszcze milej 🤭

Opublikowano (edytowane)

Po inne lata  różne małe "firmy" sprowadzały saletrę z Litwy czy też Łotwy która była o  stówkę tańsza od naszego i ludziska  kupowali jak świeże bułeczki, teraz  stówka w tą czy tamtą już nie robi na nikim większego  wrażenia. 

Edytowane przez Pigmei
  • Like 1
Opublikowano

gdyby nie sprowadzaly to GA dawno by rogi urosły. z resztą mało to razy ruski w swoje worki sypali. 

Opublikowano

Agroters Hrubieszów 

Na dzień dzisiejszy 

Saletra 3050

Saletrosan 26 2970 

Ceny z VAT. 

Od jutra ma być taniej o VAT, jestem ryczałtowcem, więc jutro kupię saletrosan na rzepak. 

Saletre mam na n1kupiona w październiku po 2190 z VAT. 

Resztę raczej poczekam do kwietnia /Maja kiedy trzeba podać n2. 

Pamiętam ze kolega w 2017 lub 2018 roku kupował prosto ze składu i płacił taniej aniżeli ja we wrześniu. 

Opublikowano

ale macie ból d*py. nie macie innych problemów. inflacja jak głupia galopuje, skluceni z prawie każdym sąsiadem, A tu ból że ktoś watu nie odliczy, A drugi nie zapłaci. 

Opublikowano
21 minut temu, FarmerDyzio napisał:

to czemu sam nie kupowałeś jak był po 2 tys ? Pewnie się śmiałeś i byłeś przekonany że na przedwiośniu kupisz taniej. Też uważam że to niesprawiedliwe obniżać teraz VAT na nawozy ( tak, sam kupiłem na jesieni )

Miałem inne inwestycje, mogłem kupić przed zniwami jak było  po 1250. Zawsze robiłem takie zakupy na koniec roku lub w styczniu, liczyłem że coś wzrośnie cena ale nie wiedziałem że  aż  tyle.

Opublikowano
1 godzinę temu, slavik80 napisał:

Agroters Hrubieszów 

Na dzień dzisiejszy 

Saletra 3050

Saletrosan 26 2970 

Ceny z VAT. 

Od jutra ma być taniej o VAT, jestem ryczałtowcem, więc jutro kupię saletrosan na rzepak. 

Saletre mam na n1kupiona w październiku po 2190 z VAT. 

Resztę raczej poczekam do kwietnia /Maja kiedy trzeba podać n2. 

Pamiętam ze kolega w 2017 lub 2018 roku kupował prosto ze składu i płacił taniej aniżeli ja we wrześniu. 

Czyli saletra bez VAT jakieś 2810 zł. To po tyle to kupiłem pod koniec grudnia bez żadnych "promocji" jak mnie ta firma zrobiła w uja i nie dostarczyła saletry zamówionej pod koniec sierpnia po 1500 zł. 

Jak dla mnie agro ters to najgorsze g..no jeśli chodzi o firmy rolnicze 😁

Opublikowano

Nie róbcie jak z tym vatem bo jeszcze ktoś wpadnie na pomysł dać fv z kwietnia zeszłego roku i prosić o zwrot do nawozu którego już nie ma bo przecież kto mu udowodni czy ten nawuz kupił na rok 21 a kto na 22 a co nie którzy tu pisali że azot na 3lata kupili. To co mają powiedzieć ci co fv mają z 2019 roku za azot a kupowali na uprawę w 2022 też dostaną zwrot. Szanujmy się chyba w tym chodzi żeby wyrównywać nasze szanse a nie pogłębiać zróżnicowanie społeczeństwa na wsi. I zamiast pomagać to my się tępimy na wzajem. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Tylko będą  jaja jak będą dotacja do nawozu AZOTOWEGO TYLKO .

Tak wierze że stanieją już nie mam nic do stracenia zostaje tylko poczekać niech będzie do końca marca . 

Ja widzę że tobie co obiecali to tobie zrobili, jak w tym kabarecie, tobie lepiej jest 

• Haha 1
Opublikowano

Panowie jak ci co mają nawóz po taniości a my mamy kupić teraz drogo to może dla tych co musieli sprzedać płody rolne w żniwa to teraz jakieś wyrównanie z cenami. Bo ci co trzymają to ile drożej sprzedadzą jak my w żniwa. 

Czemu mamy być stratni

• Like 1
Opublikowano

Czytając wasze wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu że wszelkiej maści dopłaty i dotacje to produkcja patologii i większych lub mniejszych cwaniaczków, dlatego zawsze będę twierdził że nie powinno być żadnych dopłat do niczego oczywiście w całej UE (jedne zasady dla wszystkich)

• Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, dzidzia202 napisał:

Nie róbcie jak z tym vatem bo jeszcze ktoś wpadnie na pomysł dać fv z kwietnia zeszłego roku i prosić o zwrot do nawozu którego już nie ma bo przecież kto mu udowodni czy ten nawuz kupił na rok 21 a kto na 22 a co nie którzy tu pisali że azot na 3lata kupili. To co mają powiedzieć ci co fv mają z 2019 roku za azot a kupowali na uprawę w 2022 też dostaną zwrot. Szanujmy się chyba w tym chodzi żeby wyrównywać nasze szanse a nie pogłębiać zróżnicowanie społeczeństwa na wsi. I zamiast pomagać to my się tępimy na wzajem. 

Ale czemu wyrównywać szansę z tym co kupił w 2019 na 3 lata? Podjął ryzyko zainwestował i ma teraz z tego profity a ty byś chciał wyrównywać szansę. Komunista jeden

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

Ale czemu wyrównywać szansę z tym co kupił w 2019 na 3 lata?

a czemu nie?

znaczy jak powiem ze nastepne trzy lata nie będę kupował to więcej mi dać , bo jak drożeć będzie to więcej strat poniose i mniej tych profitów?

Opublikowano
4 minuty temu, Maniekkkk napisał:

Czytając wasze wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu że wszelkiej maści dopłaty i dotacje to produkcja patologii i większych lub mniejszych cwaniaczków, dlatego zawsze będę twierdził że nie powinno być żadnych dopłat do niczego oczywiście w całej UE (jedne zasady dla wszystkich)

Na dopłatach rolnik zarabia najmniej, nawet wcale, one są na wyżywienie handlowców 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

Ale czemu wyrównywać szansę z tym co kupił w 2019 na 3 lata?

a czemu nie?

znaczy jak powiem ze nastepne trzy lata nie będę kupował to więcej mi dać , bo jak drożeć będzie to więcej strat poniose i mniej tych profitów?

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, dzidzia202 napisał:

Sprzedał ktoś w żniwa 25 ton pszenicy po 750 zł =18750 , żeby kupić sobie nawóz po 1400 starczy mu na ok 13 ton . Teraz ktoś sprzeda 25 pszenicy po 1400zł =35000zł i teraz kupi sobie za to ok 12 ton nawozu . Więc jak widzisz wcale dużej różnicy nie ma w ilości kupionego nawozu . I dalej twierdzisz że to jest wyrównywanie szans i jeden może kupić bez vatu a drugi już tego vatu nie może sobie odliczyć ?Ty się możesz cieszyć bo vatu będziesz miał ok. 240 zł a tamten pierwszy tylko mógłby sobie odliczyć ok 120zł 

A i chciałem jeszcze dopisać że mnie to nie dotyczy bo jestem na vat i mi to wszystko jedno , ale jeśli chodzi o ryczałtowców to co ty jesteś lepszy od tego co nawozy ma już kupione , że tobie mają vat obniżyć a drugiemu nie ? Jak już napisałeś szanujmy się 

Edytowane przez mysza103
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v