Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie :

Saletrzak 27- 3040zł

Saletra bb- 3250zł

Polifoska 6- 3000zł

Saletrzak ukraiński bb- 2900zł

Ceny brutto. Jak myślicie spadnie cena w lutym o ten wat ? Ten Saletrzak ukraiński jest cos wart ?

Opublikowano
12 godzin temu, Kamil20151 napisał:

Ja do nich dzwonię co tydzień dwa pytać się o ceny to przedwczoraj telefon czy nie chcę kupić :P. Ja jeszcze czekam a jak nie stanieje to pójdzie nawożenie na kukurydze i minimalne na trawy.

no jeszcze zostało prawie 3 msc więc wszystko może się wydarzy c

Opublikowano
1 godzinę temu, MalyRolnik18 napisał:

U mnie :

Saletrzak 27- 3040zł

Saletra bb- 3250zł

Polifoska 6- 3000zł

Ceny brutto. Jak myślicie spadnie cena w lutym o ten wat ? Ten Saletrzak ukraiński jest cos wart ?

Kolega mówił , że to co w cenie netto ma być w cenie brutto. 

Też już zamówiliśmy Rsm po 2678 netto z dostawą pod koniec lutego. Taniej już nie będzie do późnej wiosny 

Opublikowano
robert123farmer napisał:

1 godzinę temu, MalyRolnik18 napisał:

U mnie :

Saletrzak 27- 3040zł

Saletra bb- 3250zł

Polifoska 6- 3000zł

Kolega mówił , że to co w cenie netto ma być w cenie brutto. 

Też już zamówiliśmy Rsm po 2678 netto z dostawą pod koniec lutego. Taniej już nie będzie do późnej wiosny 

kiedy i gdzie zamawiany? w jaki rejon polski dostawa?

Opublikowano
13 godzin temu, Agrest napisał:

Mam propozycję dziś za rsm 2960, luty -200zł. 

2960 brutto = 2740 netto + 220 VAT

I tak się właśnie walczy z inflacją i drożyzną w Polsce, a te urwane 20 złotych to tylko początek, szybko cenniki wrócą do 3k

Opublikowano

U mnie tydzień temu saletra 3000zl A dziś 3400zł  i ruchu zero nic się nie sprzedaje  pytałem czy będzie  taniej to tak o VAT tylko że najpierw cenę podnieśli  to takie taniej...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tommy66692 napisał:

Czekać no przecież zbawiciel narodu Mateusz powiedział że będzie lepiej to będzie...

Dzwoniłem dziś do sklepów internetowych to jeszcze nic nie wiedzą jak brak vat przełoży na ceny śor i kazali czekać do 1-02.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano

18 godzin temu, Andpol napisał:

Jak to jest z tym vatem na śor zamawiać czy czekać do 1-02 ?

Tydzień temu rozmawiałem z moim dostawcą, to sugerował, żeby poczekać już te 1,5 tygodnia. Drożej nie będzie. Nowych cenników jeszcze za bardzo nie ma, jeszcze cały czas zeszłoroczne zapasy idą.

Opublikowano

Ogólnie nowe dostawy będą droższe. Bardzo wzrósł koszt opakowań i palet.

Ja np mam do odbioru siarczan mg w workach 25kg. Zawsze był na paletach teraz pakowany w bb😆

Ponoć ceny palet drewnianych dziś to kosmos.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ogólnie nowe dostawy będą droższe. Bardzo wzrósł koszt opakowań i palet.

Ja np mam do odbioru siarczan mg w workach 25kg. Zawsze był na paletach teraz pakowany w bb😆

Ponoć ceny palet drewnianych dziś to kosmos.

Nowe dostawy przeważnie mają jakieś niewielkie korekty. Choć uważam, że przez inflację będzie większa korekta.

Wczoraj rozmawiałem z moim pośrednikiem, który handluje także peletem. W zeszłym roku cena 500zl/t, teraz prawie 1200.

• Root Admin
Opublikowano

jakie masz zasobności siarki i magnezu? Używasz jakichś nawozów z siarką i magnezem? Majac odpowiedz na te pytania dopiero można wybrać najlepszy nawóz na nasze pola.

• Haha 1
Opublikowano

mag power granulowany siarczan mg

mgo 18 z czego 16 w wodzie

s03 38 w tym 34 rozp w wodzie

mial ktos ? stosowal? efekty? cena okolo1400

producent fosfan sa szczecin dystrybutor chemirol

Opublikowano (edytowane)

producent fosfan sa szczecin

dystrybutor chemirol

Edytowane przez ENDRIUROL
Opublikowano
ENDRIUROL napisał:

producent fosfan sa szczecin

dystrybutor chemirol

taniej wyjdzie kupić superfosfat prosty P(CaS) 19-(20-32) 19 fosforu masz i 32 siarki wapno gratis .. rozrzucić wczesna wiosną i niech się rozkłada cena od 1200 do 1400

Opublikowano

Pytanie kiedy sie rozpuści może nie głupio było by dać na zboże 100 kg, a na rzepak 200 kg i siarka by była

Opublikowano

A ja właśnie po to superfosfat kupiłem. Mam niedobory fosforu, ale o siarkę właśnie mi chodzi bo mg poszło z wapnem.

Plan wysiać w sobotę o ile zmarznie gleba.

Ale mało prawdopodobne. Przespałem bo w poniedziałek powinienem sypać. Pięknie by się rozpuścił

Opublikowano
miwigos napisał:

Pytanie kiedy sie rozpuści może nie głupio było by dać na zboże 100 kg, a na rzepak 200 kg i siarka by była

jakbyś już teraz rozsiał tym by się rozpuścił super a magnez to wapno rzucić magnezowe co kilka lat

Opublikowano

od 600 do 1200 tona i na cementowni spalaja. 

Andrzej w tv gadał że cuda już od 1wszego 🙉

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

No i ponoć się wycofali z tego. Przestali odbierać granulat z folii. I skończyło się zbieranie folii i bb. 

W grudniu pytałem w Zwolniu  o bb po nawozie to brali  .Tylko osobno bb i osobno folia. Nawet jakieś grosze płacą. Czarnej nie biorą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v