Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Już było tu to ogłoszenie. Nie wiem co ludźmi kieruje, kiedy rzucają taką cenę. Nie wierzę, że liczą że ktoś da choćby zbliżone do tej kwoty pieniadze

A to nie widzialem. No ale zony kuzyn za 1234 ponad 80 tys dal a przebieg niecale 2tys no i duzo lepszy stan niz ta 12 i rocznik młodszy

Opublikowano (edytowane)

A tak w ogóle to coś się dzieje z ciągnikami.do 50tys ciężko coś znależć sensownego. Nie wiem na pniu to schodzi czy z zachodu nie ma co wziąśc

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano

Wybór jest gorszy jak jeszcze rok temu. Szwagier chce kupić do tej kwoty i ciężko. Ja jeszcze w tym roku kupiłem dwa ciągniki właśnie w tych pieniądzach ale miałem trochę szczęścia bo od znajomych

Opublikowano
5 minut temu, jasiuhonda napisał:

Wybór jest gorszy jak jeszcze rok temu. Szwagier chce kupić do tej kwoty i ciężko. Ja jeszcze w tym roku kupiłem dwa ciągniki właśnie w tych pieniądzach ale miałem trochę szczęścia bo od znajomych

Miałeś chyba szczęście że znajomi cen nie znali ,lub nikt na olx o sprzedaży nie wiedział  . Po komisach stoją ,ale chcąc sobie dobrać to już nie tego .

Opublikowano
9 godzin temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-pierwszy-wlasciciel-CID757-IDN56sv.html

Ktos zaszalał,chyba jeszcze trzyma po sylwestrze chociaz cena dlugo z przed

był już tu, za 4 lata sprzeda, kiedy chleb po 20 zł będzie 

9 minut temu, jasiuhonda napisał:

no właśnie też obserwuje rynek i straszny posusz jest ogólnie 

https://www.facebook.com/marketplace/item/419232596610822/ 

ten też się ceni, mimo że 611 i ogólnie ssaki nie są w cenie 

Opublikowano
46 minut temu, jacek3773 napisał:

A tak w ogóle to coś się dzieje z ciągnikami.do 50tys ciężko coś znależć sensownego. Nie wiem na pniu to schodzi czy z zachodu nie ma co wziąśc

To samo ostatnio stwierdziłem, latem czy jesienią było więcej. Teraz albo nie sprzedają albo cena ogłoszeń odstrasza i mniej ludzi wystawia...

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

To samo ostatnio stwierdziłem, latem czy jesienią było więcej. Teraz albo nie sprzedają albo cena ogłoszeń odstrasza i mniej ludzi wystawia...

Wiosną kupowałem ,to już była tragedia ,a teraz i te rempy zakatowane  co stały ,poginęły

Opublikowano
jacek3773 napisał:

obie opcjie znajomy kupił 306 do poprawy hamulce i półbieg szukał już jakiś czas nie ma nic sensownego w takim budżecie

kizak napisał:

5 minut temu, jasiuhonda napisał:

Miałeś chyba szczęście że znajomi cen nie znali ,lub nikt na olx o sprzedaży nie wiedział  . Po komisach stoją ,ale chcąc sobie dobrać to już nie tego .

te co stoją to już korzenie po puszczały...

igor10246 napisał:

rzeczywiście, walnąłem się, mam takiego do wyrwania za ok 50 z turem, tuzem i womem, ale na razie nie mam gotówki żeby zrobić tą wymiankę za mojego ihc

to narpierw wyrwij a za tą 311 to cena bardzo rozsądna jak sprawny bez niespodzianek

szymon09875 napisał:

nikt nie wystawia bo nie ma na co wymienić a i czasy nie pewne bo można umoczyć

Opublikowano
jasiuhonda napisał:

dopiero 3 styczeń a ten juz dwa ciagniki kupil 😱.

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

rzeczywiście, walnąłem się, mam takiego do wyrwania za ok 50 z turem, tuzem i womem, ale na razie nie mam gotówki żeby zrobić tą wymiankę za mojego ihc

Jakie masz to ihc.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

to narpierw wyrwij a za tą 311 to cena bardzo rozsądna jak sprawny bez niespodzianek

nie mam tyle gotówki a w banki nie chcę się bawić, jeszcze mam ojca co stoi na demną i nie pozwala za dużo kupować bo jak on to mówi kupił bym sprzęt na 100 ha, a ogarniam 25-30 

1 godzinę temu, migacz napisał:

Jakie masz to ihc.

955, ciągnik bardzo fajny, istny dzik, ale jak mam mu z przodu dołożyć tuz i wom ( ok 10tys) i jeszcze dołożyć tura ( 10-15tys) to i z przodu opony by się przydało zmienić ( 5-6tys) to wolę sprzedać i dołożyć podobną kwotę i mieć to wszystko w pakiecie fabrycznie, a może bym jeszcze tą kosiarkę przednią z którą robił wyrwał w dobrej kasie ( krone 2,8) 

Opublikowano
29 minut temu, migacz napisał:

@igor10246 a ile ty za tego statka chcesz wziąć

jak by był super to bym chciał 35, jak wyżej opony z przodu już końcówka, i kabina w stanie średnim ( fotel do remontu, tapicerka ( dół jest zrobiony, góry nie ma kiedy zrobić) i tzw car detailing) mechanicznie wszystko ciągnie jak trza, chciałbym 30 do lekkiej negocjacji, skrzynia 30 ( google pokazuje 34/35)  na dzień dobry wymieniłem wszystkie filtry, oleje, zrobiłem płukankę silnika, i cieknie z pokrywy zaworów ale to będę w  najbliższym czasie robił 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v