Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tak sobie patrzę po ogłoszeniach, dla odmiany nieruchomości, i kwiatki wychodzą że na tych moich mokradłach ludzie wystawiają łąki max 3cia klasa od 40 do 100tys, gdzie cena transakcyjna pola wynosi ok 60-70 tys, a dodatkowo wszystkie łąki są na obszarze natura 2000, a umiejscowienie w dolinie rzeki sprawia że zarówno orka a jaka kolwiek zabawa z budowlanką to już jest jakaś abstrakcja, chociaż był taki co 1,5ha wystawił za 250 tys zł, też łąki, jak rozmawiałem z sprzedawcą to bankowiec go zapewniał że tam grunty są tyle warte, gdzie kilometr dalej 12ha w kawałku poszło za 600 tys zł pola ornego klasy 3-4   

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Żeby iść i ukraść coś komuś (w tym wypadku okraść wszystkich, bo przystanek ma służyć wszystkim) to trzeba być pizdą i k**wą bez honoru.

Na jednym to ani jednej szyby nie ma i pewnie nie będzie bo znów zabiorą. U mnie w miejscowości jest nowy przystanek, kilka lat walczyliśmy żeby powstał . Akurat tu wszystko jest w porządku 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

A taką sprawa - jakiś czas temu trochę wiatke odgruzowalem i odslonilem nieużywany wjazd i w sezonie bardzo dużo z niego korzystam, ale teraz zima to w zasadzie w ogóle, a tylko śniegu mi napierdala przez niego na pół wiaty. Bramy nie chce robić, zasłonił bym po taniości plandeka, ale w sumie przydałoby się trochę światła. No i tu problem, bo najpierw pomyślałem o przezroczystej plandece, ale strasznie mała gramatura i jedni w opiniach piszą, że rewelacja, a drudzy, że zbrojenie wewnatrz ok, ale samo pokrycie można przebić paznokciem 🤷 to myślałem, ze założę starymi dechami i dam jeden czy dwa paski poliwęglanu. Ale nie wiem czy taki wielokomorowy, czy zwykły, czy to w ogóle kiepski pomysł. Jakieś sugestie? Nie będę ukrywał, że zależy mi na cenie.

W wiacie mam założona plekse ale trapezowa, drugi rok jest i nic się nie dzieje.

Opublikowano
15 minut temu, KlimekPL napisał:

Czekam na jakieś zdjęcie z efektów pracy. :D

To sobie poczekasz, najbliższą orka w przyszłym roku po żniwach. Akurat z moimi ruchami powinno mistarczyc czasu na zrobienie ramienia.

A tak od razu pytanie - taki wał jest wygodniej ciągnąć tak, żeby brał poprzedni przejazd (czyli dłuższe ramię i krótszy lancuch), czy tak żeby brał bieżący przejazd, no ewentualnie końcówkę poprzedniego i większość biezacego(czyli krótsze ramię, ale dłuższy łańcuch)?

7 minut temu, szymon09875 napisał:

W wiacie mam założona plekse ale trapezowa, drugi rok jest i nic się nie dzieje.

Ale na ścianie czy na dachu? Bo rozchodzi mi się o to jak na wietrze to się zachowuje jeśli będzie robić za kawałek ściany, więc czasem dostanie bezpośrednio w się je podmuch, czy się nie odkształca itd.

7 minut temu, soltys48 napisał:

zadowolony z transakcji i transportu?

Nie widzę narazie nic, do czego mógłbym się przyczepić :) szybko, pod dom, za dobre pieniądze, także czego chcieć więcej.

Samego wału dobrze nie oglądałem, bo prosto z roboty przyleciałem i tylko zrzuciliśmy go z paki. W ogóle myślałem, że to większe auto i po sąsiada z turem zadzwoniłem, a skończyło się na tym, że go zrzuciliśmy tylko z auta rękoma 😅 i w piątek mam wolne to wtedy go przeciagne pod garaż i obejrzę, ale wygląda jak najbardziej ok.

Jeszcze wychodzę z pracy i dzwonię do kierowcy jak tam daleko jest, a on że pod domem stoi. Myślałem, że.moze chaty pomylił i dzwonię do matuli czy jakieś auto stoi koło domu, a ta oczywiście zasnęła i nawet nie wiedziała, że jej samochód wjechał na podwórko i stoi na światłach. Kiedyś wezmą i ja ukradną 🙃

@bratrolnika

Co byś chciał? Coś Ci mogę przysłać. Silnik 5.5kW? parę wałków od krajzegi? koła stalowe od bron? Trochę felg? ramę od talerzówki? Wybieraj i w piątek wysyłam 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, daron64 napisał:

Co byś chciał? Coś Ci mogę przysłać. Silnik 5.5kW? parę wałków od krajzegi? koła stalowe od bron? Trochę felg? ramę od talerzówki? Wybieraj i w piątek wysyłam

Póki co bezrobotny jestem, bez pomysłu na jakiekolwiek dłubanie, to nawet nie wiem co wybrać 

Ale dobry z ciebie człowiek, dzięki 

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie becz będzie po świętach 😂

Przecież wiem, pomarudzic zawsze trochę trzeba 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

To sobie poczekasz, najbliższą orka w przyszłym roku po żniwach. Akurat z moimi ruchami powinno mistarczyc czasu na zrobienie ramienia.

A tak od razu pytanie - taki wał jest wygodniej ciągnąć tak, żeby brał poprzedni przejazd (czyli dłuższe ramię i krótszy lancuch), czy tak żeby brał bieżący przejazd, no ewentualnie końcówkę poprzedniego i większość biezacego(czyli krótsze ramię, ale dłuższy łańcuch)?

Ale na ścianie czy na dachu? Bo rozchodzi mi się o to jak na wietrze to się zachowuje jeśli będzie robić za kawałek ściany, więc czasem dostanie bezpośrednio w się je podmuch, czy się nie odkształca itd.

Nie widzę narazie nic, do czego mógłbym się przyczepić :) szybko, pod dom, za dobre pieniądze, także czego chcieć więcej.

Samego wału dobrze nie oglądałem, bo prosto z roboty przyleciałem i tylko zrzuciliśmy go z paki. W ogóle myślałem, że to większe auto i po sąsiada z turem zadzwoniłem, a skończyło się na tym, że go zrzuciliśmy tylko z auta rękoma 😅 i w piątek mam wolne to wtedy go przeciagne pod garaż i obejrzę, ale wygląda jak najbardziej ok.

Jeszcze wychodzę z pracy i dzwonię do kierowcy jak tam daleko jest, a on że pod domem stoi. Myślałem, że.moze chaty pomylił i dzwonię do matuli czy jakieś auto stoi koło domu, a ta oczywiście zasnęła i nawet nie wiedziała, że jej samochód wjechał na podwórko i stoi na światłach. Kiedyś wezmą i ja ukradną 🙃

@bratrolnika

Najlepsze efekty jak poprzedni przejazd bierze.

Zdjęcia nie miałeś z  załadunku?My też go ręczni wrzucaliśmy a do mnie jak przyjechał to sam go do caddilaca wtargałem

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Na ścianie. Około metr wysokości mają. Za jasnego zrobię zdjęcia w któryś dzień 

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli tylko ja zostałem bez paczki na święta 😭

Już dobrze Daruś. 

Niesmuć się. 

A może chcesz dwie osie od woza?🤭

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Póki co bezrobotny jestem, 

Jeszcze mam małą spawarkę transformatorowa na 230. Elektrodę 2 tylko ciągnie, do drobnych rzeczy jak znalazł 😅

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Bardziej granatnik chyba 🤔

Heh apropos granatnika - kolega z pracy dzisiaj mówił, że złapał kapcia w służbowym aucie i musi notatki pisać - tłumaczyć się, bo chcą mu chyba przypiąć, że niewłaściwie ja użytkował 🤣

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Najlepsze efekty jak poprzedni przejazd bierze.

Zdjęcia nie miałeś z  załadunku?My też go ręczni wrzucaliśmy a do mnie jak przyjechał to sam go do caddilaca wtargałem

Miałem, ale jakoś ja większe to (auto) wyglądało

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na ścianie. Około metr wysokości mają. Za jasnego zrobię zdjęcia w któryś dzień 

Byłoby spoko. Ale mówisz nie dostaje mocno w d*pę od wiatru?  Bo by może pomyślał o jakimś większym kawalku

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, PRIMO napisał:

@soltys48 do mnie też przesyła dotarła. 👌

20221221_203942.jpg

mają być lepsiejsze od inszych?

ten kształtownik to do zakuwania?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

mają być lepsiejsze od inszych?

ten kształtownik to do zakuwania?

Panie to Ferrari wśród spinek. 😁

Tak to maszynka do zakuwania. 

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

Jeszcze mam małą spawarkę transformatorowa na 230. Elektrodę 2 tylko ciągnie, do drobnych rzeczy jak znalazł 😅

Heh apropos granatnika - kolega z pracy dzisiaj mówił, że złapał kapcia w służbowym aucie i musi notatki pisać - tłumaczyć się, bo chcą mu chyba przypiąć, że niewłaściwie ja użytkował 🤣

Miałem, ale jakoś ja większe to (auto) wyglądało

Byłoby spoko. Ale mówisz nie dostaje mocno w d*pę od wiatru?  Bo by może pomyślał o jakimś większym kawalku

Nie, fakt że z tamtego kierunku jakiś wielkich wiatrów nie ma, ale nawet w te wichury nic się nie działo z nimi.

Opublikowano (edytowane)

ze Sołtysem cza zagadać? ile taki zestaw... tak około?

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v