Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, KlimekPL napisał:

A wiecie, że ja sam też o tym myślałem, że kurde jakie to za***iste, a i tak taka koszula z guzikami byłaby pod spodniami więc nikt by nie widział że nosimy takie dziecięce body. xD 

Gorzej jakby ci guziki jajca poobcieraly i potem faktycznie jak kowboj musiał chodzić 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, stempos1980 napisał:

Od 60 chyba

Albo od 60, albo od 7011. Innych ciągników u nas nie było.

Myślałem, że teraz na urlopie zrobię porządek do świąt, tak żeby od nowego roku było miejsce żeby zacząć ten ciągnik rozbierać, ale czarno to widzę. Tu coś wywalę, tam cos ułoże, ale do porządku to jeszcze daleka droga. Znaczy droga jest krótka, za dzień by to uprzątnął, ale człowiek sumienia nie ma tyle dobrych rzeczy wyrzucić 🙄

Edit1

Ktoś kiedyś pytał o obciążniki do poznaniaka, nie kojarzycie kto to był? Mam chyba 12szt jakby ktoś chciał.

Edit2

Pytanie pozakonkursowe - Aku 6V, 195/1100 ile powinien minimum mieć po ładowaniu? Internety mówią, że 6.25, a u mnie po ładowaniu (dwa dni po kilka godzin) pokazuje 6.09. Wystarczy, czy to już słabo?

Edit3

Może obudowę do bąka z kompletem sit (oczkowych po 3 szt, te dwa pozostałe komplety po 2szt). 

IMG_20221217_144600_copy_1500x2000.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
stempos1980 napisał:

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Zimą śnieg spadł, tosz to siok 🤭

Do zimy to jeszcze parę dni chłopcze.

Jesień mamy

niby jesień ale za oknem na zimę wygląda 🤔😁 a grudzień to już taki jakiś zimowy 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Edit2

Pytanie pozakonkursowe - Aku 6V, 195/1100 ile powinien minimum mieć po ładowaniu? Internety mówią, że 6.25, a u mnie po ładowaniu (dwa dni po kilka godzin) pokazuje 6.09. Wystarczy, czy to już słabo?

Szrot.

Opublikowano
57 minut temu, Desperado napisał:

Szrot.

Najlepsze - ładowałem go, sprawdzam - coś ciut ponad 6. Myślę, no to po nim. Dziś tak chodzę w koło - k**wa, przecież to 6V, a nie 12 😅🤦

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

No dobrze to może ktoś ma widłak🤣 a jak ktoś miałby jednak listwe to też niech się odezwie 🤣

Wpisz sobie tak w google a zobaczysz  i się nie śmiej bo pchosz się w gips👆🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v