Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, TheraRolnik napisał:

A nie lepiej z pionowym adapterem 🤔

Chociaż raz coś mądrego napisałeś 😉 polska to jest dobra wódka a nie maszyna

Jak ja szukałem rozrzutnika używanego, to większość z pionowym adapterem miała problemy z przekladniami, mniejsze bądź większe. Koszt naprawy może być zacny, w porównaniu do poziomego adaptera.

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Taa , a później płacz bo komornik puka 😊

Ciekawa twoja logika, jak ktoś coś kupi to zaraz komornik zapuka 🤔

A u ciebie kiedy będzie 🤔 w końcu drogiego fetora kupiłeś 

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/plug-3-obrotowe-okazja-CID757-IDRCnlQ.html widać porządny pług e dobrych pieniądzach ciekawe gdzie jest haczyk

Myślę że haczykiem może być dosyć ciekawy kąt pierwszego korpusu. Ciut się nie zgrywa z resztą, a wygląda jakby zabezpieczenie nie było zerwane. No i, co to za model, marka? Za ile i gdzie się znajdzie elementy robocze?

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nadal mam. Stoi w stodole 4 lata nieużywany. Też 2012r. Przy ostatniej orce zgubił wszystkie dłuta bo po przekręceniu nie zmieniłem śrub. Czyli ledwie dotarty. A waży chyba 560kg.

W 2012 to już jest po modernizacji wieżyczki, czy pierwszy wypust, którego nie da się prawidłowo ustawić?

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

tak za polowę co teraz nowy kosztuje 😃

bambry na 40 hektarach to nowe czternastki kupują....

Taa , a później płacz bo komornik puka 😊

w czoło się puknij 🤪

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

w czoło się puknij 🤪

To wskazuj tu na forum ilu kupiło nowych dużych przyczep 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

ilu kupiło nowych dużych przyczep

dzień dobry. prawie dycha wchodzi.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Kolega wziął dwie 14 w tym roku 

Drugi się właśnie zastanawia a nie ma 40 hektarów 

Widocznie wysoce rozwinięte gospodarstwa , albo sąsiad kupił to i ja muszę ...

Żeby dwa razy w roku użyć sprzęt ,to nie jest uzasadnione ekonomicznie

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

dzień dobry.

Ale pan kupił mniejszą 

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

pan kupił mniejszą

ale na mniej ha.

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Ale pan kupił mniejszą 

Bo ma mniej hektarów 

6 minut temu, Dziad932 napisał:

Widocznie wysoce rozwinięte gospodarstwa , albo sąsiad kupił to i ja muszę ...

Żeby dwa razy w roku użyć sprzęt ,to nie jest uzasadnione ekonomicznie

Czemu niby tylko dwa razy w roku 🤔

Opublikowano

Ja bym może i co kupił ale żniwa 1 do 3 dni trwają. A taka przyczepa użyta byłaby na dwóch polach i byłaby max 3x napełniona. I to mnie skutecznie powstrzymuje.

Kilka lat temu kupiłem 6 tonową jednoośkę i to jest zakup wart każdych pieniędzy. Wygoda i sprawność transportu, wysypu niesamowita

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

ale na mniej ha.

Bez dofinansowania też byś kupił ?

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Bez dofinansowania też byś kupił ?

no guuuupi? Pan

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

no guuuupi? Pan

Tak myślałem , więcej pytań nie mam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v