Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli uszy będą blisko ramy to podłoga będzie się chować pod przyczepę, a wysuwac się na bok będzie tylko burta 

Im szerzej uszy wywrotu tym bardziej burty będą wychodzić na zewnątrz. 

Przyjmując podwójne burty 50+50 i kąt wychylenia 45st. mozna to na szybko obliczyć z wzoru matematycznego, niestety na daną chwilę nie mam do tego głowy 

Tak wygląda to patrząc z tyłu, burty 50+50, uszy wywrotu rozstawione najszerzej ja się da

20200716_172108.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Mecha napisał:

Chodzi mi o to żeby paka przy wywrocie na bok nie uderzyła w kubełek/ścianę i czy kojarzysz ile to będzie, bo robię kosz zasypowy. Ale jak mówisz że 45 stopni i nic mnie nie zaskoczy to ok, tylko nie wiem no ile paka z takiej hl wystaje poza ramę, czy innych przyczep żeby kiedyś zdziwienia nie było 

Ale jak o ścianę? Chodzi Ci o wysokość kosza czy szerokość tj odległość końca kosza od podajnika? Ogólnie przyjmuje się że żeby swobodnie spadało ziarno powinno być nachylenie ok 45⁰ Ja u siebie zrobiłem na wysokość najniższego koła w przyczepie a odległość Ci wyjdzie z obliczeń przy tych 45⁰. Mam jeszcze dorobioną taka blachę z zaczepami którą kładę na koło po podjechaniu przyczepą pod kosz. A i najlepiej mieć dolne otwieranie bo jak otwierasz burty to napierniczają o kosz.

20210713_131430.jpg

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.07.2022 o 16:53, jahooo napisał:

Kupiłem w Lidlu w sobotę 3,70 max 10kg na osobę

w zeszłą sobote w biedrze 3,22 a że bez limitu to 20kg wziąłem , najciekawsze to że kwadrans po 6 rano ze świeżo wstawionej palety już cały rządek zjechał

Edytowane przez konteno
Opublikowano
KroneMat napisał:

Jaki wałek wom polecacie do c330,c360 i maszyn przystosowanych do tych ciągników ? 

do różnych maszyn są różne wałki ze sprzęglem lub bez różne długości tego nie da się ujednolicić u tu nie chodzi o ciągniki ale maszyny z kórymi będą wdpółpracować

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, KroneMat napisał:

Jaki wałek wom polecacie do c330,c360 i maszyn przystosowanych do tych ciągników ? 

najdroższy weź.

Opublikowano
54 minuty temu, KroneMat napisał:

TAKI WAŁEK JAK DO KOSIARKI sadowniczej będzie mocny bo byle co nie podepnie bo się rozsypie .

Opublikowano
Pafnucy napisał:

52 minuty temu, KroneMat napisał:

najdroższy weź.

najdroższy to będzie droższy od traktora 🤭

Opublikowano
15 minut temu, wojtal24 napisał:

mi burza kombajn z rzepaku wygonila ale pare kilometrow dalej pozrywane dachy powyrywane biny

U mnie z pszenżyta. Piorun walnął w stara wierzbę i się zapaliła. Straż ugasiła bo w koło zboże.

Opublikowano (edytowane)

nie w tym temacie..

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v