Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kubamako66 napisał:

jest film na YT był kiedyś jak gość go dokładnie przerabiał z 7 lat temu jak pompa zdrowa lance w miarę sztywne i stabilne to chyba warto bo teraz nowy 400 l 12m poniżej 5 tyś chyba nie kupi jakiegoś golasa bieda edyszyn

Mi to puścił w tym roku ten oring w rozdzielaczu ,ten najbliżej robiącego zdjęcie ,ten pod srebrną klapką z długimi  ściskającymi śrubami ,a  tylko szyba była otwarta a oczywiście rozdzielacz przy zbiorniku i od razu wyłączyłem ,łoj gdyby stało się to w kabinie ,oj ale by było śmiechu 😐

Opublikowano
kubamako66 napisał:

Andpol napisał:

Co o tym opryskiwaczu powiecie? Z kabiny wychodzić nie trzeba by było i też do T-25. @kubamako66 widziałeś?

Hrubieszów - Ogłoszenia OLX.pl

jest film na YT był kiedyś jak gość go dokładnie przerabiał z 7 lat temu jak pompa zdrowa lance w miarę sztywne i stabilne to chyba warto bo teraz nowy 400 l 12m poniżej 5 tyś chyba nie kupi jakiegoś golasa bieda edyszyn

https://youtu.be/dbOkqMefnEA

2 minuty temu, kizak napisał:

Mi to puścił w tym roku ten oring w rozdzielaczu ,ten najbliżej robiącego zdjęcie ,ten pod srebrną klapką z długimi  ściskającymi śrubami ,a  tylko szyba była otwarta a oczywiście rozdzielacz przy zbiorniku i od razu wyłączyłem ,łoj gdyby stało się to w kabinie ,oj ale by było śmiechu 😐

Ja mam w kabinie araga na 5 sekcji w t25 i jest to mega wygoda i komfort podczas pryskania zwłaszcza na klinach i kabina szczelna i nic nie śmierdzi podczas oprysków

IMG_20220516_204833.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Andpol napisał:

Co o tym opryskiwaczu powiecie? Z kabiny wychodzić nie trzeba by było i też do T-25. @kubamako66 widziałeś?

Hrubieszów - Ogłoszenia OLX.pl

Chłopiec tu to doradzą tylko ciągany ... I tego się trzymajmy bo takie najlepsze 😊

Opublikowano
3 godziny temu, kubamako66 napisał:

https://youtu.be/dbOkqMefnEA

Ja mam w kabinie araga na 5 sekcji w t25 i jest to mega wygoda i komfort podczas pryskania zwłaszcza na klinach i kabina szczelna i nic nie śmierdzi podczas oprysków

IMG_20220516_204833.jpg

Te felgi tylne na 6 śrub to z czego masz czy dorabiane? Ja mam na 4 śrub i to trochę słabawe jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Chłopiec tu to doradzą tylko ciągany ... I tego się trzymajmy bo takie najlepsze 😊

Marcin czemu jesteś złośliwy 🤔. Twój ulubiony kolega Szymon kupił zawieszany 😁

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 6.06.2022 o 13:24, Janeczko napisał:

Planuje postawić wiatę i/lub garaż do 50m wymiary mniej więcej 6.30x7.8.

Najlepiej blaszana bo chciałbym to zrobić na modernizację małych gospodarstw. Może macie jakieś firmy do polecenia ?

KONHAL 62-590 Węglew. okolice Konina

W tym roku stawiał mi hale,możesz zobaczyć ją u mnie w galerii. Ogólnie mega wporządku facet i wszystko idzie ustalić co się chce i jakie ma być jeżdżą po całej Polsce, wszystko bezproblemowo,polecam.

Opublikowano

Dzięki odezwę się jutro do nich to zobaczymy, ciekawe mają garaże że boki blaszane a góra z namiotu pytanie czy dużo taniej zobaczymy. Ogólnie muszę coś postawić i chciałem skorzystać z premi 60k 

Opublikowano
4 minuty temu, Janeczko napisał:

Dzięki odezwę się jutro do nich to zobaczymy, ciekawe mają garaże że boki blaszane a góra z namiotu pytanie czy dużo taniej zobaczymy. Ogólnie muszę coś postawić i chciałem skorzystać z premi 60k 

Odbiera sam właściciel,w porządku facet. Co do materiałów idzie się dogadać z czego ma być czy plandeka na dachu,blacha czy płyta warstwowa. Wykonania naprawdę solidne

Opublikowano

Dziwna sprawa że tylne opony nowe a przednie od nowości? W moich traktorach szybciej lecą przednie niż tylne🤔https://www.olx.pl/d/oferta/deutz-fahr-k610-black-version-udokumentowany-przebieg-CID757-IDPbckr.html 

Opublikowano
3 godziny temu, Andpol napisał:

Te felgi tylne na 6 śrub to z czego masz czy dorabiane? Ja mam na 4 śrub i to trochę słabawe jest.

kupiłem w zimie koła r32 i założyłem nowe opony 12.4r32 radialne i teraz leci 27km max a wcześniej  na r28 leciał 22 km ;) 

cena adekwatna do stanu i  maszyny nowy takli ponad 20 tyś ;) 

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-do-nawozow-kverneland-model-exacta-el-CID757-IDPwLDR.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Marcin czemu jesteś złośliwy 🤔. Twój ulubiony kolega Szymon kupił zawieszany 😁

Ja złośliwy😛.Ciekawe czemu kupił zawieszany 🤔

2 godziny temu, 6465 napisał:

Sam się rozglądam za ciąganym jakim starym pilmetem za 6-7tys. Ze względu że mam działkę 7km od domu i zależy na dużej beczki. 

A jaki typ , daj jakiś link 

49 minut temu, 6465 napisał:

Dziwna sprawa że tylne opony nowe a przednie od nowości? W moich traktorach szybciej lecą przednie niż tylne🤔https://www.olx.pl/d/oferta/deutz-fahr-k610-black-version-udokumentowany-przebieg-CID757-IDPbckr.html

No we wszystkich lecą pierw  przednie

Opublikowano

@Dziad932 takim jak ja byłem przeciwnikiem ciaganych to chyba nikt inny by mi nie dorównał i Wiesz co? Głupi byłem. 

4 minuty temu, migacz napisał:

Rozsiewacz za***isty. Aż się zastanawiam czy nie zainwestować a mojej sipmie zrobić papa.

Rozrzut nawozu zayebisty, ustawianie trochę dziwne 

Przypuszczam że za długo nie postoi 

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

@Dziad932 takim jak ja byłem przeciwnikiem ciaganych to chyba nikt inny by mi nie dorównał i Wiesz co? Głupi byłem. 

Rozrzut nawozu zayebisty, ustawianie trochę dziwne 

Przypuszczam że za długo nie postoi 

Ale ja nie jestem przeciwnikiem , tylko myślę że u mnie może się nie sprawdzić 

Opublikowano

@6465 Sąsiad ma jd 6620 od nowości - 2005r - 8000 h jakieś 2 lata temu tylne musiał wymienić popękały  bierznik jeszcze lux był, przednie od nowości z 50%. Co najlepsze mówi że akumulator 1 nowości.

• Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

może pryskał i z tyłu na kolarzówkach jeździł 🤔 albo przednie w garażu leżały

Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Sam się rozglądam za ciąganym jakim starym pilmetem za 6-7tys. Ze względu że mam działkę 7km od domu i zależy na dużej beczki. 

Dołóż tysiąc do budżetu to krukowiaka Ci sprzedam

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Pokaż go ile litrów i jakie lance?

Tomek a jakiego wielkiego  Ty szukasz ? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Tomek a jakiego wielkiego  Ty szukasz ? 

A tak żeby 8ha zrobić. Choć na dwa razy.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v