Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Jak już nie raz pisałem mam parę gratów z boscha i pierwszą była wkrętarka (niestety także bez udaru) i już 4lata intensywnego używania bateria super trzyma, jedynie co to szlifierka aku szybko rozładowuje a klucz udarowy i wkrętarka to robi i robi.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Wkrętarka Boscha na jednej baterii przykrecilem blachę na dach 50m2, jakieś 300 wkrętów

Może ,a dużo wamagam. Jak z początku tylko wkręty waliłem, jak kładłem instalacje, to też bateria starczała i starczała, ale jak tylko robię coś intensywniej, to wydaje mi się że szybciutko pada

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Wkrętarka Boscha na jednej baterii przykrecilem blachę na dach 50m2, jakieś 300 wkrętów

ja mam taką z 1997 roku GSR z akumulatorem 1,2 Ah NiCd i na jednym ładowaniu robiło się 50m2 blachodachówki, dziś 2Ah nie starcza na tyle litowo jonowego

Opublikowano
1 minutę temu, fergi99 napisał:

co do maty to się nie wypowiem ale mam taki sam pilot w fotelu z jusk domyślam się że to z jednej fabryki z Chin wszystko wychodzi milo tak sobie posiedzieć tylko głośne to ustrojstwo tv zagłusza

Mi to do auta potrzebne bo mnie plecy pobolewają, a spędzam w aucie prawie 10h dziennie.

Opublikowano
6465 napisał:

Mi to do auta potrzebne bo mnie plecy pobolewają, a spędzam w aucie prawie 10h dziennie.

Tez tak miałem nic Ci to nie pomoże to juz po prostu zmęczenie materiału

• Sad 1
Opublikowano

Kuzwa 2400 za tak pordzewiałego? On nowy tyle kosztował. Mam promara, kupionego od wujka, założyłem nowa przekładnie i naprawdę nie ma szału.

W samej przekładni od razu po zakupie zmieniłem śruby na z kwasowki - są zwykle, które ch*j strzela i nie rozbierzesz przekładni w razie awarii. Łożyska w przekładni najtańsze chińskie były (tez powynienialem). Myślałem, że jak na moje potrzeby to będzie wystarczający.

Mieli nawóz tak, że o regulacji dawki zapomnij, chyba że po każdym siewie będziesz rozbierał i czyścił zasuwy - myłem go zawsze a i tak ledwo to chodziło. Przerobiłem z tyłu na takie wajchy - no to już dźwignia długa, to coś tam idzie przestawić. 

Strasznie rzuca do przodu nawozem, ciągnik biały, potem na polu za ciągnikiem czarne zboże.

Rdzę poczyscilem i pomalowałem (był w wizualnym dużo lepszym stanie niż ten że zdjęcia) i tak rok w rok muszę czyścić i malować.

Nie wiem jak w tym, ale u mnie jest duża szczelina między walkami od mieszadła a obudowa, tak, że mocznik sam wylatuje z siewnika.

Z plusowv- na te 12m jest równomiernie wysiane - nie licząc tego pasa za ciągnikiem, ale tego nie dałem rady ustawić. Choć ostatnio była rozmowa o tym.

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932bis

A czy ja mówię, że ma oddać za darmo? Uważam tylko, jako użytkownik podobnego rozsiewacza, że takiej kwoty napewno bym za niego nie zapłacił.

Co Ci się stało z kontem?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
28 minut temu, daron64 napisał:

Kuzwa 2400 za tak pordzewiałego? On nowy tyle kosztował. Mam promara, kupionego od wujka, założyłem nowa przekładnie i naprawdę nie ma szału.

W samej przekładni od razu po zakupie zmieniłem śruby na z kwasowki - są zwykle, które ch*j strzela i nie rozbierzesz przekładni w razie awarii. Łożyska w przekładni najtańsze chińskie były (tez powynienialem). Myślałem, że jak na moje potrzeby to będzie wystarczający.

Mieli nawóz tak, że o regulacji dawki zapomnij, chyba że po każdym siewie będziesz rozbierał i czyścił zasuwy - myłem go zawsze a i tak ledwo to chodziło. Przerobiłem z tyłu na takie wajchy - no to już dźwignia długa, to coś tam idzie przestawić. 

Strasznie rzuca do przodu nawozem, ciągnik biały, potem na polu za ciągnikiem czarne zboże.

Rdzę poczyscilem i pomalowałem (był w wizualnym dużo lepszym stanie niż ten że zdjęcia) i tak rok w rok muszę czyścić i malować.

Nie wiem jak w tym, ale u mnie jest duża szczelina między walkami od mieszadła a obudowa, tak, że mocznik sam wylatuje z siewnika.

Z plusowv- na te 12m jest równomiernie wysiane - nie licząc tego pasa za ciągnikiem, ale tego nie dałem rady ustawić. Choć ostatnio była rozmowa o tym.

Darek Ceny Radomskie a tu prawie wszystko jest droższe jak gdzie indziej 😁 Wiem co mówię 😉

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

@Ursus932bis

A czy ja mówię, że ma oddać za darmo? Uważam tylko, jako użytkownik podobnego rozsiewacza, że takiej kwoty napewno bym za niego nie zapłacił.

Co Ci się stało z kontem?

Przez przypadek usunołem 😛

@daron64 a ile kosztuje taki nowy ?

Opublikowano

@Ursus932bis

Nie mam pojęcia ile kosztuje nowy. Wiem, że ceny poszły do góry. Pisze tylko, że z perspektywy użytkownika podobnego rozsiewacza uważam, że nie jest wart tych pieniędzy. 

20 minut temu, stempos1980 napisał:

Darek Ceny Radomskie a tu prawie wszystko jest droższe jak gdzie indziej 😁 Wiem co mówię 😉

Droższe, ale jest. Spróbuj coś kupić w warmińsko-mazurskim. Co byś nie szukał, to nigdy nic nie ma. Wystarczy zmienić kryteria na pomorskie/podlaskie i od razu dużo więcej ogłoszeń.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

@Ursus932bis

Nie mam pojęcia ile kosztuje nowy. Wiem, że ceny poszły do góry. Pisze tylko, że z perspektywy użytkownika podobnego rozsiewacza uważam, że nie jest wart tych pieniędzy. 

Droższe, ale jest. Spróbuj coś kupić w warmińsko-mazurskim. Co byś nie szukał, to nigdy nic nie ma. Wystarczy zmienić kryteria na pomorskie/podlaskie i od razu dużo więcej ogłoszeń.

Bo jak szukasz to nie ma , a ja jak szukam to zawsze drugi koniec Polski 🤷🏼‍♀️ i często Mazury , nawet ostatnio przyczepę d 47 fajną u was znalazłem 

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

A tam gadasz. Wiesz ile rzeczy w Twoim województwie kupiłem

A ja nie mówię, że tu nic nie idzie kupić, tylko że w innych województwach jest większy wybór.  No i dochodzi kwestia jak ursus napisał ponizej

3 godziny temu, Ursus932bis napisał:

Bo jak szukasz to nie ma , a ja jak szukam to zawsze drugi koniec Polski 🤷🏼‍♀️ i często Mazury , nawet ostatnio przyczepę d 47 fajną u was znalazłem 

Może nie drugi koniec, ale rzadko się trafia żeby blisko coś było. Choć w sumie ciągnik/pług/rozsiewacz wapna/poprzedni samochód - wszystko kupiłem w okolicach Lubawy, czyli pewnie koło 100km od domu, więc bez tragedii ogólnie.

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

no własnie, wszystko wykupiłes i teraz dla Darka nie ma:D

A ja nic nie szukam teraz. Jakieś tam wyszukiwania mam pozapisywane na olx, ale to tak bardziej z nudów żeby pooglądać. Zresztą ten rok będzie bardzo biedny - małe zasiewy. Przyszły też niekoniecznie zapowiada się różowo - chce zwiększyć ilość zasiewów, ale programy mi się pokończyły i z dopłat paręnaście koła mniej wpadnie. Także będzie bez szaleństw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v