Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, przybyslawice5211 napisał:

+/- z 70 koni i 5 l pojemności 

Na 100% nie jestem pewien ale chyba trochę przesadziłeś. To nie jest 1,5 silnika z koparki T-174 (wtedy miałby taką pojemność) tylko raczej 3/4 silnika z robura, a robur przy czterech cylindrach miał 3,9 l pojemności i 70 KM...

Opublikowano

W robocie dziś rozmawialiśmy z chłopakiem z firmy co ziemię w dzierżawę wzięła u nas - na ten sezon paręset, a docelowo pod tysiąc ha ziemniaka mają mieć. Oral df 9340 ttv i KV 6skibowym na resorze. Z daleka takiego wrażenia nie robił, ale z bliska 🙆 jaki to wielki sk***iel, a pług to jedna odkladnie miał wielkości chyba moich czterech 😅

Z innym chłopaczkiem rozmawialiśmy to ma z nowszych (tzn gdzieś około 10letnich) ciągników case i Johna. Nie pamiętam jakie dokładnie modele, ale wielkościowo to coś w granicach 90-120KM, to mówił, że w Johnie jakiś wałek w skrzyni im pada regularnie - na gwarancji wymieniali go 3 razy i po gwarancji padał. Mówił, że teraz 6raz będą go wymieniać

4 godziny temu, jasiuhonda napisał:

Szukałem tandema w przyzwoitych pieniądzach i nic sensownego nie było... Kupiłem takie badziewie😃

IMG-20220331-WA0002.jpg

Fajna stopka 

Opublikowano

No stopkę trzeba zrobic ale to pikuś😃  Jak ją przywiozłem to podnosiła elegancko a nie chciała opuszczać, rozebrałem tłoki i w jednym ktoś zostawił szmatę🤦 siłowniki zrobiłem i jest ok. Potrzebuję  do wożenia gruzu a ta jest dosyć ,,ukuta"

Opublikowano
15 minut temu, Grzechooo napisał:

niby czołg ale cena konkurencyjna, jak sprawny to warto zaryzykować.

Ja tam się wynalazków nie boje. Ino ten trochę za mocny. Ale cenowo super.

Opublikowano
8 minut temu, migacz napisał:

Ja tam się wynalazków nie boje. Ino ten trochę za mocny. Ale cenowo super.

Lepiej jak nadwyżka mocy niż ma brakować parę kucy. 

Opublikowano (edytowane)

@daron64 Odnośnie tego jd z padającym wałkiem to seria D chyba 6090D, 6100D, 6115D. Bardzo skomy jd skrzynia 9x9 (3 biegi, 3 zakresy) 30 km/h. Tylko rewers go ratował. Znam temat z 6100D pierwsze lata chodził potem jak raz padł co chwilę to samo, coś musieli przeoczyć bo na początku z 3000h bez awarii zrobił z ładowaczem, znam byłego posiadacz. 

Edytowane przez Norman
Opublikowano

Trochę to mało zachęcająca do kupna sprawa. Jeszcze u tego właściciela, to mają jeszcze casea i mieli nh, więc i mieli czym robić i mieli kasę żeby Johna robić. Ale tak jakby taki ja się szarpnął na nowy ciągnik, to przecież bym się zapłakał po takiej awarii :/

Opublikowano (edytowane)

Ten znajomy miał od nowości, zostawił w rozliczeniu z 1,5 roku temu i wziął nowego 6120M z tuzem+wom i ładowaczem cena chyba 415-420 tyś brutto teraz pewnie z 50 tyś droższy. Tamten to porażka padł mu w żniwa to słoma prawie 2 miesiace leżała, do mojego starego 6310 bez porównania ten 6100D.

Edytowane przez Norman
Opublikowano
jasiuhonda napisał:

Szukałem tandema w przyzwoitych pieniądzach i nic sensownego nie było... Kupiłem takie badziewie😃

IMG-20220331-WA0002.jpg

Wiele trzeba za takie wzięło zapłacić? Jaka ma ładowność?

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

I powiedz jakie wnioski wyciągasz na podstawie tego zdjęcia?

Takie że to nie są uchodźcy wojenni tylko emigranci ekonomiczni którzy wykorzystali zawieruchę żeby czmychnąć. 

Opublikowano

A każdy z was mając takie auto ,zostawiłby je Rosjanom a uciekał na piechotę lub pociągiem?W Polsce też jest nie mało luksusowych samochodów.Ukraina to nie biedna Mongolia że uciekaliby na wielbłądach, choć i tam też są zmiany.

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v