Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

To możesz zajechać na kawę ale musi to być sobota albo niedziela😁

tylko ja do wszystkich daleko nie mam, albo mieszkam na takim zadupiu że się żadne okazje nie pokazują  

7 minut temu, mf362 napisał:

W niedzielę jadę autem i patrzę u wujka na polu dzierżawca orze , może chłop czasu nie miał awarię jakieś. Zaskoczyło mnie to .

mówią że niedzielna praca w gówno się obraca ale znam takich co w sezonie walą po16-18 godzin ciągnikiem bo albo się boją dać komuś albo tak wszystkich dymali że nikt nie chce do nich iść 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

To możesz zajechać na kawę ale musi to być sobota albo niedziela😁

W razie gdybym się wybierał to dam znać, chociaż pewnie gość w weekend interesantów nie przyjmuje. 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, igor10246 napisał:

tylko ja do wszystkich daleko nie mam, albo mieszkam na takim zadupiu że się żadne okazje nie pokazują  

Ty z Opolszczyzny o ile dobrze kojarzę?

Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

mówią że niedzielna praca w gówno się obraca ale znam takich co w sezonie walą po16-18 godzin ciągnikiem bo albo się boją dać komuś albo tak wszystkich dymali że nikt nie chce do nich iść 

Kolega ma 500 szt bydła i tyle samo ha, to śpi w ciągniku podczas prac polowych. Żałuje kasy na operatora a byle menel nie pojedzie takimi maszynami jakie ma( Teraz to nawet meneli do pracy nie ma). U niego jest wszystko w opór oprócz rozumu. Miałby połowe bydła tego co ma, ogarnął by to dobrze to kasy by było więcej niż teraz.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Z żoną i synem. Zatrudnia jakiś parobków ale nikt nie zagrzał tam miejsca na dłużej. 

Pewnie nędznie płaci 

Opublikowano

Znam jednego ,sprzedawałem mu kukurydzę co też ma tych pól nie wiem dokładnie ile bo nie chce się przyznać ,ale pewnie też ok 500 ha i obrabia to z żoną.Nawiasem mówiąc przykro patrzeć na tą jego kobiecinę ,za pazuchę by ją schował, to u niego sezon trwa cały praktycznie rok mimo że niczego nie hoduje.Jak sam przyznał kukurydzę kończy młócić w lutym ,

8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Z żoną i synem. Zatrudnia jakiś parobków ale nikt nie zagrzał tam miejsca na dłużej. 

siewy kukurydzy kończy w czerwcu.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Kolega ma 500 szt bydła i tyle samo ha, to śpi w ciągniku podczas prac polowych. Żałuje kasy na operatora a byle menel nie pojedzie takimi maszynami jakie ma( Teraz to nawet meneli do pracy nie ma). U niego jest wszystko w opór oprócz rozumu. Miałby połowe bydła tego co ma, ogarnął by to dobrze to kasy by było więcej niż teraz.

To już jest choroba. Zachłanność.

Oglądasz ogłoszenia z opryskiwaczami w Legnicy?

Gość się w tym specjalizuje może coś pod zamówienie ściągnie?

Opublikowano

Ile można dać za przyczepę d46 w dobrym stanie bez dokumentów ?

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Ile można dać za przyczepę d46 w dobrym stanie bez dokumentów ?

Zależy jaki ten dobry stan.  Jeden powie że za darmo nie chce,a drugi da 5 tyś + . Daj jakieś zdjęcia

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

Za 5000 z kwitami szło kupić

Szło , ale to już było , teraz na złomie prawie z 3 tys za taką dostaniesz

Opublikowano
15 minut temu, ZetorMisio napisał:

Zależy jaki ten dobry stan.  Jeden powie że za darmo nie chce,a drugi da 5 tyś + . Daj jakieś zdjęcia

Dobry , czyli podłoga ładna ,burty bez dziur nie pognite , opony średnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v