Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

Jaki hebel(rozłącznik prądowy) polecilibyście? silnik 6mwm aku 145

Ja mam jakiś nazwyklejszy i siebie. Pierwszy wytrzymał rok(może dwa?) Drugi narazie coś koło 2lat ma. 

Zetor update. Skrzynia pośrednia złączona ze sprzęgłem, skrzynia główna złączona z pośrednia. Jutro mam tylko chwilę czasu, także zakładamy pokrywę, robimy porządek w garażu i w przyszłym tygodniu będziemy zjeżdżać to do kupy. 

Opublikowano
44 minuty temu, igor10246 napisał:

wpisz na necie, są na sprzedaż na metry  

Pod jaka nazwą? Wydaje mi się że to do hamulca taśmowego i inny materiał.

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Ja mam jakiś nazwyklejszy i siebie. Pierwszy wytrzymał rok(może dwa?) Drugi narazie coś koło 2lat ma. 

Zetor update. Skrzynia pośrednia złączona ze sprzęgłem, skrzynia główna złączona z pośrednia. Jutro mam tylko chwilę czasu, także zakładamy pokrywę, robimy porządek w garażu i w przyszłym tygodniu będziemy zjeżdżać to do kupy. 

Przypomnisz mi czy wałek sprzęgłowy wyjmie się bez rozpolawiania na pośredniej ?

Opublikowano

Chyba szkoda byłoby mi na paliwo żeby jechac oglądać ciągnik w takim stanie. Niby wiadomo, że liczy się mechanika, ale kurcze jakoś nie wierzę, że ktoś, kto tak zapuścił ciągnik, dbał o niego mechnicznie

• Like 1
Opublikowano

Daleko ode mnie, dlatego zapytałem. Szkoda jechać 400 km żeby się okazało że 40 tyś trzeba wsadzić. Jakby się w 15 zmieścił to może bym to i kupił. Przez telefon to usłyszę to co sprzedawca chciałby żebym usłyszał 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Daleko ode mnie, dlatego zapytałem. Szkoda jechać 400 km żeby się okazało że 40 tyś trzeba wsadzić. Jakby się w 15 zmieścił to może bym to i kupił. Przez telefon to usłyszę to co sprzedawca chciałby żebym usłyszał 🙂

W przyszłym tygodniu będę w okolicach chyba. Jakbyś wczoraj coś pisał to bym sprawdził bo przejeżdżałem

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Przypomnisz mi czy wałek sprzęgłowy wyjmie się bez rozpolawiania na pośredniej ?

W sensie czy trzeba zdejmować pośrednia, żeby wyjąć sprzęgłowy? Nie. Odjeżdżasz przodem/tyłem i od przodu skrzyni masz dostęp. W wałek w pośredniej jest tylko wsuwany. Jeśli dobrze rozumiem o co Ci chodzi

Opublikowano

Dopiero dziś na olxa wpadłem popatrzeć. Jakbyś mógł to zerknij. Podeślę Ci mój nr najwyżej jak coś to się skontaktujemy. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, daron64 napisał:

W sensie czy trzeba zdejmować pośrednia, żeby wyjąć sprzęgłowy? Nie. Odjeżdżasz przodem/tyłem i od przodu skrzyni masz dostęp. W wałek w pośredniej jest tylko wsuwany. Jeśli dobrze rozumiem o co Ci chodzi

Czyli jak odjadę tylko silnikiem to i tak nic nie zrobię ? Ścięło chyba frezy przy tarczy. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)

Rozjeżdżając go między silnikiem a skrzynia posrednia możesz wymienić wałek nr 2, który jest wsadzany w tuleje 11. A przez 27, 11, 2 wchodzi jeszcze od tyłu jeden wałek. Więc jeśli jego chcesz wymienić, to musisz rozjechac między skrzynia, a skrzynia pośrednia.

IMG_20220318_190910.jpg

Ja rozjezdzalem wszystko po kolei. Wymieniałem od razu na zaś uszczelnienia, wszystkie łożyska (łącznie z oporowym), tarcze sprzęgłową, łożysko na wieńcu. Jak już i tam masz go rozjeżdżać, to powyniejialbym wszystko od razu żeby tam już nie zagladac

Edytowane przez daron64
  • Thanks 1
Opublikowano

Jeszcze raz. Mam nadzieję, że nic nie popierdole, bo my wywaliliśmy cały żółw i w jego miejsce poszedł nowy wałek z tarczą hamulca.

Wyżej rysunek nr1, sprzęgło rys. nr2, wzmacniacz rys. nr 3.

Wałek nr2 (rys3) wchodzi w wałek 27, tuleje 11, wałek 2 (rys1) i zazębia się z tarczą sprzęgłową 1 (rys2) i opiera się na łożysku w kole zamachowym. Żeby go wyjąć musisz rozdzielić skrzynie pośrednia że skrzynią "właściwą". 

Wałek 2(rys1) wkłada się w tuleje 11(rys1), a z przodu zazębia się z piasta 3(rys2). 

IMG_20220318_193615.jpg

IMG_20220318_193510.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
daron64 napisał:

5 godzin temu, Grzechooo napisał: Jaki hebel(rozłącznik prądowy) polecilibyście? silnik 6mwm aku 145 Ja mam jakiś nazwyklejszy i siebie. Pierwszy wytrzymał rok(może dwa?) Drugi narazie coś koło 2lat ma. 

To nie wiele pomogłeś...

Opublikowano
10 minut temu, Grzechooo napisał:

To nie wiele pomogłeś...

Też szukałem, czytałem i nic ciekawego nie znalazłem, dlatego wziąłem jakiś tańszy. Jak chcesz, to nam chyba od bizona gdzieś na półce :)

Opublikowano
Dnia 17.03.2022 o 20:44, 6MaaJsTeR9 napisał:

Do mtz kupiłem tura w 2010r od WOL-MET Roman Wolny 63-900 Rawicz 605360122tel . W tamtych latach facet przystępny co do ceny i fa........ . Można powiedzieć że z tura byłem zadowolony.

Jeśli awatar i nazwa użytkownika ta sama co na ytb To ten twoj zetorek niezłe dostaje ale mocna maszyna :)

Opublikowano
jasiuhonda napisał:

Ktoś tu kiedyś pisał że potrzebuje piasty albo felgi starego typu. Cyklop idzie do huty to mogę wykręcić...

To te felgi z dużym otworem? Łopony jakie? Pokaż.

Opublikowano
12 godzin temu, daron64 napisał:

Chyba szkoda byłoby mi na paliwo żeby jechac oglądać ciągnik w takim stanie. Niby wiadomo, że liczy się mechanika, ale kurcze jakoś nie wierzę, że ktoś, kto tak zapuścił ciągnik, dbał o niego mechnicznie

OTO,TO ,sprzęt tak dobry jak za obejściem wygląda .    Jak dojeżdżam coś kupić ,to najpierw oglądam z daleka za obejściem ,i co   stoi i jak wygląda,  ,bo może to być różnie,podwórko lux,kobita dba ,jak w reklamie ,ale wyjdż za stodołę ,to małpy  i lisy  w chaszczach  by się pogubiły, póżniej skowycze  taki całą noc za pokutę czekając slońca ,   by tu z opresji wyleżdż o własnych siłach😐

Opublikowano

Napisał koleś elektryka do zrobienie więc masz odpowiedź, zresztą to stary ciągnik, i te ciągniki chodzą w cenach jak zetory mniejsze 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v