Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Kolejny raz pytam ale trafia się kupiec i nie wiem ile mu powiedzieć żeby sprzedać a nie stracić. Stan taki jak na zdjęciach, tryby niedawno wymieniane 

IMG_20220225_152818_079.jpg

1.8 x kilogram i jestem jutro.

• Haha 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Chciałbym kupić pile tarczowa elektryczna. Czasem jakaś deche trzeba dociac, przeciąć itd i nie chce się ręczna napierniczac. A teraz na regal muszę sobie powycinać (cięcie poprzeczne i wzdłużne). Ktoś podpowie ile najmniej trzeba wydać żeby to to pochodziło? Używane byłoby raczej bardzo sporadycznie, więc im taniej tym lepiej.

Kupiłem sobie taką przecinarkę w castoramie. Ichni macalister. Zrobiłem nią całą konstrukcję na poddaszu (sufity i strych). Ciałem nawet wzdłuż grube belki. Po roku zaczęła dymić, iskrzyć aż w końcu stanęła. (naprawdę dostawała w dupę) Trzy lata gwarancji miała więc ja ją w pudełko i nazad do castorama, oddali kasę od ręki, a ja poszedłem z półki wziąłem drugą taka samą. 😉 Polecam.

pawel885 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

1.8 x kilogram i jestem jutro.

Pfff 

Za 1.8 za kg to nie jeden dziś by przyjechał 

To dam 2. Nie będę dziad.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Kupiłem sobie taką przecinarkę w castoramie. Ichni macalister. Zrobiłem nią całą konstrukcję na poddaszu (sufity i strych). Ciałem nawet wzdłuż grube belki. Po roku zaczęła dymić, iskrzyć aż w końcu stanęła. (naprawdę dostawała w d*pę) Trzy lata gwarancji miała więc ja ją w pudełko i nazad do castorama, oddali kasę od ręki, a ja poszedłem z półki wziąłem drugą taka samą. 😉 Polecam.

Patrzylem najpierw na najtańsze, potem na trochę droższe, aż w końcu stanąłem na przeglądaniu dewaltow tańszych (~5stow). W ostateczności na allegro na jakieś 3raty może wziąć na spokojnie i mieć ją lata?

Aaaa miałem spytać - średnica otworu tarczy o czymś świadczy? Wydawało mi się, że im większa średnica tym lepiej. Ale z drugiej strony jak przeglądałem te dewalty tanie, to np mocniejsza miała na średnicę 16 i była tańsza od słabszej że średnica 20. 

Opublikowano
daron64 napisał:

Aaaa miałem spytać - średnica otworu tarczy o czymś świadczy? Wydawało mi się, że im większa średnica tym lepiej. Ale z drugiej strony jak przeglądałem te dewalty tanie, to np mocniejsza miała na średnicę 16 i była tańsza od słabszej że średnica 20.

Średnice są różne bo niektóre przecinarki można używać jako przecinarki do glazury, a tam idą inne otwory w tarczy. No i słynna makita, która ma własny rozmiar uchwytu (dostajesz pierścionek-przejściówkę)

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Średnice są różne bo niektóre przecinarki można używać jako przecinarki do glazury, a tam idą inne otwory w tarczy. No i słynna makita, która ma własny rozmiar uchwytu (dostajesz pierścionek-przejściówkę)

1 godzinę temu, hubertb napisał:

No to ładnie się budżet powiększył. To proste urządzenie jedyne innowacje jakie tam wprowadzono przez lata to laser do wyznaczania linii cięcia. Fajnie jest też kupić taką którą można zapiać do prowadnicy. 

OIP.gwaTQeX3IXUuiM7SYrHQWwHaFj (234×180) (bing.com)

Czy wydam na raz 2-3stowy, czy wydam 2stowy x3msc to wiele w moim życiu nie zmieni. No i tak się zastanawiam czy lepiej najtańsza niby lepszej marki, czy bez sensu się tak szarpac na sprzęt, który będzie używany bardzo sporadycznie i kupić coś za 2-3stowy, a różnice przeznaczyć na coś co częściej wykorzystuje (np dalej nie kupiłem mniejszej szlifierki)

Opublikowano
daron64 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

1 godzinę temu, hubertb napisał:

No to ładnie się budżet powiększył. To proste urządzenie jedyne innowacje jakie tam wprowadzono przez lata to laser do wyznaczania linii cięcia. Fajnie jest też kupić taką którą można zapiać do prowadnicy. 

OIP.gwaTQeX3IXUuiM7SYrHQWwHaFj (234×180) (bing.com)

Czy wydam na raz 2-3stowy, czy wydam 2stowy x3msc to wiele w moim życiu nie zmieni. No i tak się zastanawiam czy lepiej najtańsza niby lepszej marki, czy bez sensu się tak szarpac na sprzęt, który będzie używany bardzo sporadycznie i kupić coś za 2-3stowy, a różnice przeznaczyć na coś co częściej wykorzystuje (np dalej nie kupiłem mniejszej szlifierki)

https://allegro.pl/oferta/pilarka-reczna-przecinarka-tarczowa-1650w-stanley-10960053222 mam kilka lat cos takiego

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Lepiej opcja numer dwa, ewentualnie używka. Taka Celma która kosztowała 50zł na bazarku działa jak marzenie kilka lat. 

Ja tam nie jestem zwolennikiem używek jeśli chodzi o elektronarzędzia. Nigdy nie wiadomo ile to ma za sobą już. Wolałbym chyba nowe. 

Zetor update - w końcu przyszła część. Skrzynia pośrednia złożona i przykręcona. Jutro będziemy próbowali skręcać że skrzynią i zjeżdżać to do kupy

• Like 1
Opublikowano

Nie kupuj w Agromil Rogoźno, nie wiem czy mają tury do mtz-ów ale koledze ostatnio przywieźli tura do c-330 to ja za takie coś bym im kopa w du_ę zasadził i wysłał w drogę powrotną 

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał:

Nie kupuj w Agromil Rogoźno, nie wiem czy mają tury do mtz-ów ale koledze ostatnio przywieźli tura do c-330 to ja za takie coś bym im kopa w du_ę zasadził i wysłał w drogę powrotną 

A ktoś tam jeszcze kupuje?

Opublikowano
17 minut temu, michal1993 napisał:

Rozwiń wypowiedź jak możesz

Ten tur "niby nowy" był tak porypany, porysowany, pordzewiały z każdej strony że szok, kierowca cymbał z tekstem "nam już takie przywożą" i w dodatku nie może dźwigać bo go żebra bolą a kierownik tego przybytku po telefonie jak to wygląda stwierdził że może 100zł opuścić 

4 minuty temu, soltys48 napisał:

A ktoś tam jeszcze kupuje?

Właśnie się dziwię się 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v