Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Kolejny raz pytam ale trafia się kupiec i nie wiem ile mu powiedzieć żeby sprzedać a nie stracić. Stan taki jak na zdjęciach, tryby niedawno wymieniane 

IMG_20220225_152818_079.jpg

1.8 x kilogram i jestem jutro.

• Haha 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Chciałbym kupić pile tarczowa elektryczna. Czasem jakaś deche trzeba dociac, przeciąć itd i nie chce się ręczna napierniczac. A teraz na regal muszę sobie powycinać (cięcie poprzeczne i wzdłużne). Ktoś podpowie ile najmniej trzeba wydać żeby to to pochodziło? Używane byłoby raczej bardzo sporadycznie, więc im taniej tym lepiej.

Kupiłem sobie taką przecinarkę w castoramie. Ichni macalister. Zrobiłem nią całą konstrukcję na poddaszu (sufity i strych). Ciałem nawet wzdłuż grube belki. Po roku zaczęła dymić, iskrzyć aż w końcu stanęła. (naprawdę dostawała w dupę) Trzy lata gwarancji miała więc ja ją w pudełko i nazad do castorama, oddali kasę od ręki, a ja poszedłem z półki wziąłem drugą taka samą. 😉 Polecam.

pawel885 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

1.8 x kilogram i jestem jutro.

Pfff 

Za 1.8 za kg to nie jeden dziś by przyjechał 

To dam 2. Nie będę dziad.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Kupiłem sobie taką przecinarkę w castoramie. Ichni macalister. Zrobiłem nią całą konstrukcję na poddaszu (sufity i strych). Ciałem nawet wzdłuż grube belki. Po roku zaczęła dymić, iskrzyć aż w końcu stanęła. (naprawdę dostawała w d*pę) Trzy lata gwarancji miała więc ja ją w pudełko i nazad do castorama, oddali kasę od ręki, a ja poszedłem z półki wziąłem drugą taka samą. 😉 Polecam.

Patrzylem najpierw na najtańsze, potem na trochę droższe, aż w końcu stanąłem na przeglądaniu dewaltow tańszych (~5stow). W ostateczności na allegro na jakieś 3raty może wziąć na spokojnie i mieć ją lata?

Aaaa miałem spytać - średnica otworu tarczy o czymś świadczy? Wydawało mi się, że im większa średnica tym lepiej. Ale z drugiej strony jak przeglądałem te dewalty tanie, to np mocniejsza miała na średnicę 16 i była tańsza od słabszej że średnica 20. 

Opublikowano
daron64 napisał:

Aaaa miałem spytać - średnica otworu tarczy o czymś świadczy? Wydawało mi się, że im większa średnica tym lepiej. Ale z drugiej strony jak przeglądałem te dewalty tanie, to np mocniejsza miała na średnicę 16 i była tańsza od słabszej że średnica 20.

Średnice są różne bo niektóre przecinarki można używać jako przecinarki do glazury, a tam idą inne otwory w tarczy. No i słynna makita, która ma własny rozmiar uchwytu (dostajesz pierścionek-przejściówkę)

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Średnice są różne bo niektóre przecinarki można używać jako przecinarki do glazury, a tam idą inne otwory w tarczy. No i słynna makita, która ma własny rozmiar uchwytu (dostajesz pierścionek-przejściówkę)

1 godzinę temu, hubertb napisał:

No to ładnie się budżet powiększył. To proste urządzenie jedyne innowacje jakie tam wprowadzono przez lata to laser do wyznaczania linii cięcia. Fajnie jest też kupić taką którą można zapiać do prowadnicy. 

OIP.gwaTQeX3IXUuiM7SYrHQWwHaFj (234×180) (bing.com)

Czy wydam na raz 2-3stowy, czy wydam 2stowy x3msc to wiele w moim życiu nie zmieni. No i tak się zastanawiam czy lepiej najtańsza niby lepszej marki, czy bez sensu się tak szarpac na sprzęt, który będzie używany bardzo sporadycznie i kupić coś za 2-3stowy, a różnice przeznaczyć na coś co częściej wykorzystuje (np dalej nie kupiłem mniejszej szlifierki)

Opublikowano
daron64 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

1 godzinę temu, hubertb napisał:

No to ładnie się budżet powiększył. To proste urządzenie jedyne innowacje jakie tam wprowadzono przez lata to laser do wyznaczania linii cięcia. Fajnie jest też kupić taką którą można zapiać do prowadnicy. 

OIP.gwaTQeX3IXUuiM7SYrHQWwHaFj (234×180) (bing.com)

Czy wydam na raz 2-3stowy, czy wydam 2stowy x3msc to wiele w moim życiu nie zmieni. No i tak się zastanawiam czy lepiej najtańsza niby lepszej marki, czy bez sensu się tak szarpac na sprzęt, który będzie używany bardzo sporadycznie i kupić coś za 2-3stowy, a różnice przeznaczyć na coś co częściej wykorzystuje (np dalej nie kupiłem mniejszej szlifierki)

https://allegro.pl/oferta/pilarka-reczna-przecinarka-tarczowa-1650w-stanley-10960053222 mam kilka lat cos takiego

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Lepiej opcja numer dwa, ewentualnie używka. Taka Celma która kosztowała 50zł na bazarku działa jak marzenie kilka lat. 

Ja tam nie jestem zwolennikiem używek jeśli chodzi o elektronarzędzia. Nigdy nie wiadomo ile to ma za sobą już. Wolałbym chyba nowe. 

Zetor update - w końcu przyszła część. Skrzynia pośrednia złożona i przykręcona. Jutro będziemy próbowali skręcać że skrzynią i zjeżdżać to do kupy

• Like 1
Opublikowano

Nie kupuj w Agromil Rogoźno, nie wiem czy mają tury do mtz-ów ale koledze ostatnio przywieźli tura do c-330 to ja za takie coś bym im kopa w du_ę zasadził i wysłał w drogę powrotną 

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał:

Nie kupuj w Agromil Rogoźno, nie wiem czy mają tury do mtz-ów ale koledze ostatnio przywieźli tura do c-330 to ja za takie coś bym im kopa w du_ę zasadził i wysłał w drogę powrotną 

A ktoś tam jeszcze kupuje?

Opublikowano
17 minut temu, michal1993 napisał:

Rozwiń wypowiedź jak możesz

Ten tur "niby nowy" był tak porypany, porysowany, pordzewiały z każdej strony że szok, kierowca cymbał z tekstem "nam już takie przywożą" i w dodatku nie może dźwigać bo go żebra bolą a kierownik tego przybytku po telefonie jak to wygląda stwierdził że może 100zł opuścić 

4 minuty temu, soltys48 napisał:

A ktoś tam jeszcze kupuje?

Właśnie się dziwię się 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v