Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A nie sorki pojebalem nazwiska, dobra już wiem  ;)

Sorki. 

Ciekaw jestem czy będzie miał roboty u nas. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Części są do tego dostępne?

ta firma działa cały czas , a to często ściągane ze Skandynawii nieraz się trafiają co prawda bez talerzówki ale jak nowe , ciągane i mniejsze zawieszane 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

A nie sorki pojebalem nazwiska, dobra już wiem  ;)

Sorki. 

Pomału dotychczasowy biznes im się kończy, to szukają nowości. 

Ta nowa sieczkarnia z okolicy sporo namieszała. 

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

ta firma działa cały czas , a to często ściągane ze Skandynawii nieraz się trafiają co prawda bez talerzówki ale jak nowe , ciągane i mniejsze zawieszane 

Mnie to tylko z talerzówka interesuje. Uprawa scierniska - za jednym zamachem uprawione i zasiany poplon. 

Tak samo np na wiosnę kasacja poplonu  - uprawa i wysiew nawozu np pod kukurydze. Wydaje mi się że już trochę oszczędności się zrobi i wykorzysta odpowiednio maszynę. 

Nie widziałem nigdy takiego junkari nigdy na żywo przyznam się szczerze.   

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pomału dotychczasowy biznes im się kończy, to szukają nowości. 

Ta nowa sieczkarnia z okolicy sporo namieszała. 

Podobno. Do kuku na ziarno też się im konkurencji narobilo. Ale Le...n sprzedaje tucano. Ciekawe trion zawita ? Czy lexion? Czy może sprzeda w ch*j całkiem i nic nie kupi ? A może już kupił?

Opublikowano

To pewnie ten bo widziałem że się ogłasza że sprzedaje tucano. 

I mają oni roboty na te kombajny na prawdę tyle, by to odpowiednio wykorzystać? Czy po prostu jak już się zaczęło to jakoś to się kręci? Choć w sumie tyle lat w biznesie, to co parę lat dołożą trochę i mają nowy.. 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem ile w tym prawdy że kierowca/operator ma 1 z przodu pensji. 

Ale za ile godzin 😅

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Któryś za lexem się kręcił, nie wiem który. 

Dla mnie to dobrze że się cały czas tam przebijają. 

Nie wiem ile w tym prawdy że kierowca/operator ma 1 z przodu pensji. 

1900 ??

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

To pewnie ten bo widziałem że się ogłasza że sprzedaje tucano. 

I mają oni roboty na te kombajny na prawdę tyle, by to odpowiednio wykorzystać? Czy po prostu jak już się zaczęło to jakoś to się kręci? Choć w sumie tyle lat w biznesie, to co parę lat dołożą trochę i mają nowy.. 

Ale za ile godzin 😅

Cało dobowo oporowo😂

Tam mają roboty, teraz Okrzejak coraz śmielej się rozpycha. 

Sam wiesz jakie są stawki 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

U mnie najwezsza 21 metrów, najszerszą 115 metrow. Najdłuższa 1800 metrów najkrótsza 119😅 

Jak to uprawiać 😂 dużo masz takich wąskich dzialek? 

4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Nie wiem czy Piotrek (sowa) jakiejś nie ma przypadkiem

Zorientuj się to co dobrego Ci przywiozę 

Jutro będę wiedział dokładnie

Napisz zresztą na PW czego dokładnie szukasz i numer do siebie to jutro się odezwę

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Cało dobowo oporowo😂

Tam mają roboty, teraz Okrzejak coraz śmielej się rozpycha. 

Sam wiesz jakie są stawki 

No właśnie wiem i nie wiem jak im to się opłaca. 

Ten okrzejak?

Trzeba jebnąć ten byznes 😅

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Największą wadą dla mnie-dla innych może zaletą jest ta dzielona skrzynia

a w czym to wada? w niektórych masz przestawną ścianę że możesz więcej zboża wsypać jak małą dawkę nawozu ustawisz i odwrotnie 

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Mnie to tylko z talerzówka interesuje. Uprawa scierniska - za jednym zamachem uprawione i zasiany poplon

a weź , odechce Ci się jak zaczniesz tym manewrować , talerzówką zrobisz 3 razy szybciej

ile siejesz tych zbóż że taki siewnik 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

No właśnie wiem i nie wiem jak im to się opłaca.

kiedyś jak brat studiował to bilet pks kosztował 30zł , a prywaciarz 15 zł i jeszcze drożdżówkę i gazetę dawał do poczytania ... także na tym polega biznes , żeby nikt nie wiedział jak to robisz , to samo transport dzis , każdy beczy że jeździ po kosztach a są ludzie że mają z tego pieniądz. Ty sie na tym nie dorobisz bo pójdziesz siedzieć 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
10 godzin temu, pawel885 napisał:

a weź , odechce Ci się jak zaczniesz tym manewrować , talerzówką zrobisz 3 razy szybciej

ile siejesz tych zbóż że taki siewnik 

Jak już wspomniałem, nie ma komu pomóc dowieźć zboże na pole, tak to wpiernicze w siewnik z półtorej tony i na ładny kawałek spokój. 

10 godzin temu, pawel885 napisał:

kiedyś jak brat studiował to bilet pks kosztował 30zł , a prywaciarz 15 zł i jeszcze drożdżówkę i gazetę dawał do poczytania ... także na tym polega biznes , żeby nikt nie wiedział jak to robisz , to samo transport dzis , każdy beczy że jeździ po kosztach a są ludzie że mają z tego pieniądz. Ty sie na tym nie dorobisz bo pójdziesz siedzieć 

A to ja wiem że szmuglownictwo trwa w najlepsze, sporo też jakieś tam interesy robią, a transport żeby przykrywka była. 

10 godzin temu, Karol6130 napisał:

"nie dziad cmentarny" 

FR....K

Ten co ma siewnik do kukurydzy z GPS?

Opublikowano

Tu bliżej Go-yc kupili w tamtym roku też nówka siewnik z kontrolą sekcji itd. Tylko nie wiem jakiej marki. Ale roboty do ch*ja i jeszcze trochę ma. Przebić się teraz przez takich to nie łatwo będzie Jak ktoś się jeszcze zdecyduje w tym babrać😃

Opublikowano

Mój ma ten zwykły i roboty od.. i ciut ciut. 

Ze wsi parafialnej też sporo sieje. 

Właściciel nowej sieczkarni też ostro w to wszedł. 

Sam się zastanawiałem trochę czy nie kupić. Taka 4 była by ok. Tylko żeby zbiornik był na bb

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v