Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wózek hederu bizon ? Dobrze kojarzę ?

Ruska taka była przy dwukółce założona. Coś takiego jak na zrzucie niżej. Szczerze to nie wiem jakie do wózka szły. 

Screenshot_2022-02-10-20-24-31-430_com.facebook.orca.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, ZeTuR_7011 napisał:

Ruska taka była przy dwukółce założona. Coś takiego jak na zrzucie niżej. Szczerze to nie wiem jakie do wózka szły. 

Screenshot_2022-02-10-20-24-31-430_com.facebook.orca.jpg

A no tu 15, tam 12 była. 

W każdym razie temat ciężki pewnie. 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

A to nie wiesz, że tak jest zawsze... 

Opublikowano
38 minut temu, Ursus932 napisał:

A może wiesz na sprzedaż żółty , kolega @jacor73 dobrze płaci 😛

Przez chwilę pomyślałem że może jakiś Ukraińce w Tarnopolu produkują 🤷

Nietety ale u mnie nikt nie sieje chyba ze na poplon kiedys kupil znajomy i roznie bywa z tym z 2 reki jak maly areal to warto z centrali 

49 minut temu, szymon09875 napisał:

A czemu na łąki nie ? 

Bo za malo mam kupione by na laki starczylo a w sumie nigdy nie sialem i nie wiem czy warto na zboza tez 2 rok ale w tamtym roku na czesci pol najgorszych i nie bylo super efektu ale wyszlo w badaniach ze nie ma niskiej zawartosci magnezu

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ZeTuR_7011 napisał:

Panie nie żeby coś ale druga też na "wykończeniu". I kwestia czasu jak druga będzie potrzebna to lepiej od razu dwie kupić i wymienić. 

No to dwie zamówić 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Można taniej, zwykle koło rozwiercić pod łożysko kierunkowe. Łożysko dobierasz pod ośkę a koło rozwiercić i masz ze sprzęgłem

I wtedy to się nazywa rzeźba w 💩 no ile taki zabieg Ci wyjdzie taniej 50? 100? kup koło, kup łożysko, dotocz dorób tulejkę, jak masz czym to się baw a jak nie to znajdź fachowca i czekaj aż będzie miał czas...

Opublikowano
52 minuty temu, Ursus932 napisał:

A może wiesz na sprzedaż żółty , kolega @jacor73 dobrze płaci

Nie wiem czy dobrze, na pewno cena rynkowa. Dzwoniłem do CN  Kielce, Radom, Sieradz, Warszawa, wszędzie to samo- brak, nie ma i nie będzie. W Sieradzu niby ma być pod koniec lutego C2 ale to wielka niewiadoma. Z tego linku co kiedyś podesłałeś, cena niska ale odmiana wg potrzeb klienta czyli lipa i lokalizacja Zamość, przesyłka 250 zł za 200 kg. 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

a ta 209 w tle?

To 20km ode mnie.

Wersja P, szeroki z wąską kabiną. Na plantacje chmielu ok.

Opublikowano

U mnie ma starszy model jeden gość. W warzywach używa.

Opublikowano (edytowane)

INFO:

W sobote 12.02. leci transport z pod Zlotowa do Lancuta... wolne miejsce na malogabarytowe graty... cena bedzie okazyjna.

Edytowane przez Narko
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Nie wiem czy dobrze, na pewno cena rynkowa. Dzwoniłem do CN  Kielce, Radom, Sieradz, Warszawa, wszędzie to samo- brak, nie ma i nie będzie. W Sieradzu niby ma być pod koniec lutego C2 ale to wielka niewiadoma. Z tego linku co kiedyś podesłałeś, cena niska ale odmiana wg potrzeb klienta czyli lipa i lokalizacja Zamość, przesyłka 250 zł za 200 kg. 

Zadzwoń jeszcze do Granum

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v