Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kizak Bez stresu, po prostu w poście napisałeś że odpiąłeś przewody tylko wtedy złącza nie pozwolą na wypływ oleju jak i zassanie powietrza z drugiej strony, teraz piszesz że odkręciłeś przewody a to zmienia postać rzeczy. Jeśli był by zawór tzw. zamek blokujący pozycję siłownika przy braku ciśnienia na zasilaniu to raczej byś widział. Nie ma co się denerwować, nie widząc rzeczy trudno się domyślić co i jak wygląda i o co dokładnie chodzi.

• Like 1
Opublikowano
Marecki2922 napisał:

6 godzin temu, wojtal24 napisał:

czy to nie jest maszyna jednego z uzytkownikow z forum https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-claas-dominator-76-CID757-IDP6h0x.html @marecki czy jakos tak?

No mój , i już właściwie sprzedany 

dobrze kombinowalem ale poznalem bardziej po wiacie😁😁😁 ceny przyszalaly uzywanych ja swoj sprzedalem po zniwach ucieszony a tu inflacja ceny w gore i od listopada jezdze ogladam i ciezko cos trafic sensownego

regulacje predkosci obrotow mlucarni miales hydraulicznie czy przez zmiane pasa

Opublikowano

Co by można wysiać jako wsiewke w zboże( pszenżyto, żyto, jare zboża)? Pytam z ciekawości. W zeszłym roku próbowałem z seradela ale szału nie było. Coś jeszcze można by innego.

Opublikowano
56 minut temu, wojtal24 napisał:

dobrze kombinowalem ale poznalem bardziej po wiacie😁😁😁 ceny przyszalaly uzywanych ja swoj sprzedalem po zniwach ucieszony a tu inflacja ceny w gore i od listopada jezdze ogladam i ciezko cos trafic sensownego

regulacje predkosci obrotow mlucarni miales hydraulicznie czy przez zmiane pasa

Hydraulicznie 

Opublikowano
Dnia 23.05.2022 o 08:09, bratrolnika napisał:

no i to jest ciągnik, miękki przód wspomaganie i większa moc, jak stan techniczny dobry to cena też, i oczywiście blachy 

16 godzin temu, KlimekPL napisał:

Co myslicie o takim patencie? Pasowałby do gryki zamiast drogiej pokosówki?

Albo nie, ta maszyna w sumie też tania nie jest :P

a by szło coś takiego zrobić jak byś chciał a nawet takie 6 m tylko daj znać  

Opublikowano

musiałbym policzyć materiały, ale bym robił na kosiarce typu osa i taśmówce czyli 2 takie znaleźć + jeszcze raz tyle na inne graty + robocizna+ coś na hydraulikę 

Opublikowano
1 godzinę temu, migacz napisał:

Masz łeb. To ino zrób prototyp i będziesz miał wyłączność.

no.... narazie z tym to areator chce sprzedać bo już ma przebieg z 200ha ale już mam coś innego w głowie 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, soltys48 napisał:

@KlimekPL zawitasz w końcu w moich stronach?

Nie dam rady. Ja już mam coraz większe myśli żeby skapitulować, wystawić wszystko na olx, a zboże opchnąć w żniwa prosto z kombajnu i zakończyć tą przygodę.

Z innej beczki, miałby ktoś na sprzedaż oponę 16.9/38? Stan bieżnika obojętny, aby była cała.

Edytowane przez KlimekPL
  • Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, Pablo9812 napisał:

Drogie jak cholera, a zachwalają jakie to cudowne na Youtub'ach

Nie stosowałem, wystarczy że drogie i zachwalają na yudupie tyle wystarczy by skutecznie odstraszyć.Ktoś za reklamę i yutuberom musi zapłacić ,temu tak drogie.Ja nie zamierzam dokładać do tego interesu.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, igor10246 napisał:

lepsze rzeczy się widziało, to taki standard, i pytanie, dla czego bezpiecznik wybija 

@Łolek wiela cenisz? 

Z 8 myślę wziąć z wałkiem w komplecie to jest volto 540 H że skrętną wieżą chce 6,8 kupić 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Dnia 24.05.2022 o 13:09, migacz napisał:

Co by można wysiać jako wsiewke w zboże( pszenżyto, żyto, jare zboża)? Pytam z ciekawości. W zeszłym roku próbowałem z seradela ale szału nie było. Coś jeszcze można by innego.

Lucerna, koniczyna 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Pa na to 😄

Screenshot_2022-05-25-16-18-54-087_com.opera.browser.jpg

Daleko nie trzeba szukać. Mój dawny sąsiad kiedyś kosząc trawę przeciął sam sobie kabel. Woła mnie na pomoc,nie miałem czasu to dałem mu izolacje i mówię skręcasz jedna parę kabli razem, potem drugą. Weź to zaizoluj i będzie ok. No i w sumie tak zrobił, skręcił pierwszy kabel, potem drugi, A na koniec wszystko razem zaizolowal, bez podziału na kable 

Opublikowano
Pablo9812 napisał:

Stosował może ktoś to? Drogie jak cholera, a zachwalają jakie to cudowne na Youtub'ach.. Coś wieje mi ściema, ma ktoś jakieś doświadczenia? 

Screenshot_20220525_143552_com.android.chrome.jpg

jak dales azotu ile trzeba i w odpowiednim terminie to napewno pomoze a jak nie dales nawozu to i to nie pomoze

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Daleko nie trzeba szukać. Mój dawny sąsiad kiedyś kosząc trawę przeciął sam sobie kabel. Woła mnie na pomoc,nie miałem czasu to dałem mu izolacje i mówię skręcasz jedna parę kabli razem, potem drugą. Weź to zaizoluj i będzie ok. No i w sumie tak zrobił, skręcił pierwszy kabel, potem drugi, A na koniec wszystko razem zaizolowal, bez podziału na kable 

I jeszcze żyje :)

Opublikowano
14 minut temu, gregory81 napisał:

I jeszcze żyje :)

Żyje, kawał chłopa to nie łatwo go powalić 

230V to nie prąd, palcem można sprawdzać😁 

Choć jak dobrze ze szkody pamiętam to wystarczy 50V żeby człowieka do ziemi wysłać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v