Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

W młynku to zasówki boczne najlepiej i najprosciej.

Odsunąć na ile ma wjać

IMG_20220311_101528.jpg

Podobny u mnie chyba nawet w galeri

28 minut temu, pawel885 napisał:

ten młynek to tyle daje co sypanie z kombajnu do bigbaga na wietrze :)

Na podobnym czyścimy i wcale źle nie wygląda zboże

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 godzinę temu, SamaPrawda napisał: Wie ktoś czy czy do silnika od frani bp2f da radę założyć jakiś regulator obrotów? Taki montowałem u @6465 właśnie do silnika od pralki  https://allegro.pl/oferta/regulator-obrotow-silnika-mocy-napiecia-4000w-230v-10131694910?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl_pla_ss_sc&ev_adgr=przemysl_sc&ev_campaign_id=14937753757&gclid=CjwKCAiA4KaRBhBdEiwAZi1zzgWG7woM6ZD1pOasSsApDIisK_e5eo3LeLWWxX8wmtqLS2_i4kiZXBoChKYQAvD_BwE

Dzięki, już zamówione, pytałem się na miejscu to mieli tylko takie po 130 zł A młynek nie mój to nie ma co mocno inwestować. Większe zanieczyszczenia takim sposobem się odsieje A i tak często lepiej wygląda takie zboże jak kwalfikat.

Opublikowano
4 godziny temu, SamaPrawda napisał:

No raczej nie będę wiedział, słaby elektryk ze mnie, coś chyba pisało że jakaś instrukcja ma być

Cudów nie ma, cztery kable masz do podłączenia, jak coś to wal jak w dym

Opublikowano
toorano napisał:

4 godziny temu, szymek napisał:

Może szuka ktoś zaczepu do John Deere?

szuka ten, któremu zginął !

nic nie szukam a i mi nie zginął chociaż w okolicy jest szajka co opierdziela domy przy pomocy dronow.

Opublikowano

i to handlarz, więc ktoś to jeszcze taniej puścił 

musi być konkretnie wyjechany , pewnie linkę od sprzęgła urwał i w trybie automatic jeździł 😄

46 minut temu, bratrolnika napisał:

Sprzęt od jakiegoś rzeźnika

filtr oleju oryginał perkins więc albo był serwisowany do końca albo nie zmieniany od początku 

Opublikowano
6465 napisał:

O cena dobra za c360 byłby idealny. Tylko gdzie dobrego mechanika znaleźć co by go ogarnął 🤔. A jutro laweta będzie.

Marusz Zdun po stoi z pół roku w kolejce ale zrobi lux 👍😁

proste ciągniki inni też ogarną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v