Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

ilosci kosmiczne zarówno słomy jak i obornika , trzeba miec ładne zestawy na taki przewał  1675 ton obornika tygodniowo , trzeba tez z 4 pracowników do takich ilosci , oj  zeby z tą inwestycją nie popłyneła Golina z biernackim 

Chłopy i handlarze sfinansują 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

jak za 90 dni skupu i przerobu nie zapłaci, to pewnie w każdym miejscu świata on I jego rodzina dożywocie w luksusie 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ilosci kosmiczne zarówno słomy jak i obornika , trzeba miec ładne zestawy na taki przewał  1675 ton obornika tygodniowo , trzeba tez z 4 pracowników do takich ilosci , oj  zeby z tą inwestycją nie popłyneła Golina z biernackim 

to jest kolejne gospodarstwo. Gdzies kolo Gostynia mają 3 stare pgry obok siebie. Na samej odpajalni jest caly czas ok 5 tys cielakow.....

Onie nie popłyną.

Ps. jak od 1 czerwca wisieli kase tak wiszą. Po jakiś tam wpłatach zostalo 46 tys zl....

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Mikruss napisał:

jest kolejne gospodarstwo. Gdzies kolo Gostynia mają 3 stare pgry obok siebie. Na samej odpajalni jest caly czas ok 5 tys cielakow.....

I tutaj właśnie mają trafiać te cielaki ,  na 17,6 ha wiaty na bydło .. a miała być ...biogazownia i w sumie będzie- gazownia 😁

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Opublikowano

No ale tyle było pisane na forum i ludzie dalej oddają mu bydło na krechę... 🤷‍♂️

Potem lament że nie płaci jakby to tajemnica była.. 

Mi kiedyś jeden handlarz  się pochwalił ze daje dobro cenę bo do niego będzie zdawał to kazałem wypierd... I tyle. 

• Like 1
Opublikowano

I ten użytkownik ma dla nich kilka takich przetargów, w kilku lokalizacjach.. jest jeszcze jedno na taką samą skalę tzn 1675 ton obornika tygodniowo. To on kilka takich wielkich molochów chce mieć?

Opublikowano

A tak z ciekawości ktoś wie ile sztuk posiada największy hodowca bydła w Polsce obecnie?

Rozmawiałem ostatnio z prezesem niedalekiej spółdzielni to mówił że w latach 80 mieli po 2000 sztuk byka rocznie na export, a obecnie nie mają nic.

Opublikowano

Czyste pole kiedyś nagrywał dość sporą hodowlę. Ciekawi mnie system żywienia bo słoma i obornik to jedno rocznie wg moich obliczeń wychodzi ponad 40 tys ton tmr rocznie przy 4 tyś szt. Ale ja bym się nie martwił napewno znajdą się ludzie którzy finansowo wesprą budowanie imperium 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v